fbpx

Soorten koksmutsen

gorro-chef-portada

Is het u opgevallen hoeveel modellen koksmutsen er in de horeca zijn? Waarschijnlijk wel, en tenslotte, wat is een betere manier om de chef-kok te herkennen? Dit karakteristieke accessoire maakt al sinds mensenheugenis deel uit van de gastronomische identiteit en het prestige.

Ondanks het feit dat er vandaag de dag een grote verscheidenheid aan hoeden beschikbaar is, zijn er enkele die op de markt overheersen. Deze exemplaren genieten niet alleen van draagkracht en elegantie, maar ook van gemak en dynamiek als het gaat om koken. Als je weet hoe je het moet kiezen, krijg je dus een onderscheid, een categorie en een praktische invulling.

Wilt u weten welke het beste voor u is en welke de juiste is voor uw restaurant? Bij Monouso onthullen we graag welke koksmutsen het meest gebruikt worden en welke voordelen ze u kunnen bieden.

Meest gezochte chef koksmutsen

Zoals u wellicht weet, is dit item ontworpen om maximale hygiƫne te behouden tijdens het hanteren van voedsel. Tegelijkertijd moet het veel gebruikerscomfort en een gepersonaliseerde stijl hebben voor elke keuken.

Hieronder zullen we enkele van de meest gewilde en geprefereerde exemplaren uit de culinaire geschiedenis presenteren.

Paddenstoelenhoed

Originele naam, toch? Dit leuke model uit Frankrijk is een van de eerste referenties in de keuken. Het heeft een lage snit met een veelvoud aan plooien, die de ervaring van de chef vertegenwoordigen.

Het heeft een verstelbare band van binnenuit, om nog maar te zwijgen van de chique stijl van de Franse gastronomie.

gorro-chef

Grote keukenhoed

Dit is ongetwijfeld een van de meest opzienbarende en opvallende modellen in de hotelwereld. Het is zelfs het eerste model dat in gedachten komt als het woord “chef” wordt genoemd.

Het hoge en buisvormige formaat zorgt voor een betere luchtinlaat voor de gebruiker. Ook zijn de afmetingen bedrieglijk, omdat het perfect kan worden aangepast en stabiel blijft gedurende de dag.

Militaire koksmuts

Dit is een fastfoodklassieker. Het wordt het meest gebruikt in hamburger- en snackkraampjes. Het is ook gemakkelijk te vinden in gefrituurde kippenwinkels, ijswinkels en snoepwinkels.

Sommige hebben een topgaas voor de luchtinlaat, dus ze zijn perfect voor warmere ruimtes. Hoewel het veel lichter is dan de andere ontwerpen, is het niet ideaal voor mensen met lang haar vanwege het kleine formaat.

Bandana-muts (doo-rag) voor de kok

Dit model is een van de meest casual, en is een trend in de moderne keuken. De lichte en opstandige stijl is de favoriet van jonge chef-koks, dus ze worden steeds populairder.

Het ontwerp is vrij eenvoudig: het bestaat uit een verstelbare zakdoek die het hele hoofd bedekt. Het is licht van gewicht en laat geen ruimte voor haaruitval of zweet. Het past zich aan door de hoeken aan te spannen, afhankelijk van de fysionomie van de gebruiker.

Deze en andere voorbeelden zijn beschikbaar in onze online shop Monouso. Bezoek de site en ontdek welke koksmuts het beste bij u past.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a travƩs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en lƭnea.

Rechten: Acceso a, CorrecciĆ³n, cancelaciĆ³n, oposiciĆ³n y otros derechos como se explica en la ā€œInformaciĆ³n adicionalā€.

Ontvangers: Los datos sĆ³lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaciĆ³n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.