fbpx

Soorten hondenpoep: gezondheidsreflex

Het hebben van een huisdier, wat voor soort het ook is, vraagt veel verantwoordelijkheid. In het geval van hoektanden is het voor het behoud van de gezondheid van uw beste vriend van fundamenteel belang om de verschillende soorten hondenpoep te kennen en te weten welke situaties deze veranderingen veroorzaken.

Dit lijkt misschien niet zo’n prettige activiteit, maar afhankelijk van het type ontlasting dat uw hond heeft, kunt u misschien een ziekte herkennen of zijn dieet aanpassen.

Elke dag, bij het schoonmaken van de ruimte waar uw hond als toilet gebruikt, moet u kijken naar de kenmerken van zijn uitwerpselen. Als er verschillen zijn, moet u uw dierenarts bellen.

Hij kent de uitwerpselen van elk type hond, de betekenis ervan en hoe om te gaan met eventuele afwijkingen.

Kenmerken van gezonde hondenpoep

Caracter├şsticas de las heces de perro sano

Als de persoon die zich inzet voor de verzorging van uw hond, bent u de eerste die zich bewust moet zijn van elke verandering in het gedrag van uw huisdier of in zijn uitwerpselen.

Honden hebben niet het vermogen om te praten, maar ze hebben wel manieren om te communiceren. Als u zich niet goed voelt of als u zich ongemakkelijk voelt, zult u waarschijnlijk een verandering in gedrag en zelfs in uw eetgewoonten hebben.

Niet elke verandering heeft een negatieve betekenis, maar het is beter om te weten wat er gebeurt met de soorten hondenpoep om ernstige aandoeningen te onderscheiden van een kleine maagpijn.

Krukje kleur

Bruin is de normale kleur die we vaak opmerken als we de uitwerpselen van onze hond ophalen.

De bruine kleur van de uitwerpselen van een hond is te wijten aan een pigment genaamd stercobilline, dat afkomstig is van de afbraak van bilirubine in het spijsverteringskanaal.

De verandering in de kleur van de uitwerpselen zet een alarm in gang over een eventuele verandering in de gezondheid van uw huisdier en de problemen die het zou kunnen hebben.

Consistentie

De uitwerpselen van de honden, die niet lijden aan enige pathologie, hebben een stevige consistentie.

Als uw huisdier de vormeloze ontlasting passeert, betekent dit dat de darmen de voedingsstoffen in het voedsel niet goed opnemen.

Ook als zijn ontlasting stijf en droog is, heeft uw hond een betere hydratatie nodig.

Als de consistentie van de ontlasting van uw hond van dag tot dag verandert, hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar als de verandering meer dan twee dagen aanhoudt, moet u contact opnemen met uw dierenarts.

Inhoud

De verschillende soorten hondenpoep moeten uniform zijn en je mag geen wormen of vreemde voorwerpen zien.

Door rekening te houden met deze aspecten kunt u bepalen of uw hond bacteri├źn of parasieten in zijn darm heeft.

Als u de inhoud van de uitwerpselen niet kunt identificeren of iets ongewoons opmerkt, laat uw hond dan controleren door een dierenarts en ontvang een passende behandeling.

Coating

De uitwerpselen van uw hond mogen niet gelaagd of gecoat zijn. Dit betekent dat er geen teken van slijm of bloed mag zijn.

Als u deze aandoeningen opmerkt, ga dan naar uw dierenarts om de conditie van uw hond zo snel mogelijk te laten behandelen.

Zwarte hondenpoep, moet ik naar de dierenarts?

Heces de perro negras ┬┐Corro al veterinario?

Als uw hond zwarte diarree heeft of als zijn uitwerpselen zwart zijn, moet u vaak de dierenarts bellen.

Deze soorten hondenpoep geven de aanwezigheid van bloed in het bovenste maag-darmkanaal aan.

Naast de mogelijke aanwezigheid van bloed kan dit betekenen dat uw hond een maagzweer heeft.

De poep van mijn hond heeft wormen in zich..

La caca de mi perro tiene gusanos

Als u wat witte rijstachtige vlekken in de uitwerpselen van uw hond opmerkt, zijn het waarschijnlijk wormen.

Parasieten bij honden worden door hun uitwerpselen ge├źlimineerd, zodat je kunt zien of ze in hun poep of anus zitten.

Als u vermoedt dat de residuen in de uitwerpselen van uw hond parasieten zijn, moet u idealiter een monster van zijn poep nemen en dit naar uw dierenarts brengen voor analyse.

Parasieten absorberen een deel van de belangrijkste voedingsstoffen bij honden en veroorzaken een afname van de afweer van het immuunsysteem.

Nadat uw dierenarts heeft bevestigd dat er sprake is van parasieten, zal hij uw hond zo snel mogelijk een passende ontwormingskuur voorschrijven.

Groene krukken

Heces verdes

Als de ontlasting van uw huisdier groen is, kan dit betekenen dat hij veel gras heeft gegeten of een allergische reactie heeft.

Als u regelmatig groene stoelgang heeft, zal uw dierenarts hierop getest moeten worden.

Om elke ziekte van uw hond uit te sluiten, kan u worden gevraagd om meerdere ontlastingsmonsters te nemen voor twee of meer testen.

Dat komt omdat sommige parasieten met tussenpozen in de ontlasting van uw hond verschijnen en u ervoor moet zorgen dat dit niet de aandoening is die u moet behandelen.

Slijm in de kruk van je hond..

Moco en las heces de perro

Als u bij het controleren van de ontlasting van uw hond slijm opmerkt, moet u zich ervan bewust zijn dat het mogelijk terugkomt.

Helder, geel of gelei-achtig slijm duidt op enkele problemen die uw dierenarts mogelijk kan oplossen.

Slijm kan een waarschuwing zijn dat uw hond een allergie heeft voor voedsel dat hij buiten zijn dieet heeft gegeten, voor parasieten in zijn darmen of voor het prikkelbare darmsyndroom.

Geen kleur! Grijze uitwerpselen

¡Sin color! Heces grises

Wanneer de uitwerpselen van uw hond grijs zijn, is het een waarschuwing om uw dierenarts te bellen en hem te laten testen.

Een grijze ontlasting betekent dat uw hond problemen kan hebben met zijn lever, galblaas of alvleesklier.

In het geval van de alvleesklier kan een tekort aan spijsverteringsenzymen ontstaan waardoor de ontlasting niet de gebruikelijke bruine kleur krijgt.

De galblaas kan worden geblokkeerd en laat de passage van spijsverteringsenzymen in de darm niet toe.

Een andere optie is dat de lever niet naar behoren werkt.

Bloed in hondenpoep

Sangre en las heces de perro

Er zijn veel redenen waarom er bloed in de ontlasting van uw hond zit. Dit is echter een veterinaire noodsituatie, vooral als die overvloedig aanwezig is.

Het eten van vuil, een anaal letsel, parasieten, kanker of een vreemd voorwerp in de darm zijn allemaal onderdeel van de diagnose van een hond wiens ontlasting bloed bevat.

Bij het uitwerken hiervan dient u rustig te blijven en zo snel mogelijk de dierenarts te bellen.

Als uw dierenarts u vertelt dat u naar het kantoor van de dierenarts moet gaan, vergeet dan niet een monster van de ontlasting van uw huisdier te nemen, zodat zij de diagnose kunnen stellen en u kunnen vertellen welke behandeling u moet geven.

Witte shit, wat heeft het voor zin?

Caca blanca ┬┐A qu├ę se debe?

Witte uitwerpselen bij honden betekent dat hun dieet te veel calcium, overtollig bot of eierschalen bevat.

Daarom is het gebruikelijk dat honden het BARF-dieet krijgen.

Een andere reden waarom dit gebeurt is omdat uw hond iets heeft gegeten wat hij niet zou moeten eten.

Geelachtige hondenpoep

Heces de perro de tono amarillento

Dit kan gebeuren wanneer uw hond bepaalde melkproducten zoals yoghurt of kaas te veel eet.

Ook zijn de uitwerpselen geel als hij zeldzaam voedsel in zijn dieet eet of een overmaat aan groenten zoals maïs en wortelen.

Consistentie van hondenpoep

Consistencia de las heces de perro

Net als bij de kleur van de uitwerpselen van uw hond is een tweede manier om een afwijking in de gezondheid van uw huisdier op te merken consistentie.

Het is gemakkelijk om te zien wat de textuur van de kruk van een hond is door er naar te kijken of door hem op te pakken met een tas, dus het is tijd om aandacht te besteden aan de kruk van uw hond.

Harde consistentie van poep

Honden die een natuurlijk dieet krijgen, hebben vaak een harde ontlasting, wat als een normale stoelgang wordt beschouwd.

Honden die zich voeden met astringents zoals bietenpulp of rijst maken hun poep hard, volumineus en stinkend.

Zelfs als de ontlasting van uw hond hard is, moet u er toch naar streven om de voeding te matigen zonder een teveel aan adstringerende middelen, wat onnatuurlijk is voor de voeding van uw hond.

Zachte of medium-zachte consistentie

Sommige mensen maken zich zorgen als de ontlasting van hun hond geen keiharde consistentie heeft.

Men denkt dat ze misschien een probleem hebben in hun darmen of dat het eten dat ze krijgen ze ziek maakt, maar het is het tegenovergestelde.

Honden die geen voer met een overmaat aan astringstoffen consumeren, poepen met een zachte consistentie.

Zeer zachte of waterige consistentie

Als uw hond een probleem heeft met zijn spijsverteringssysteem, dan ziet u dat in zijn ontlasting.

Deze veranderingen zijn meestal zichtbaar wanneer de uitwerpselen van uw hond waterig zijn zoals diarree en zeer stinkend zijn.

Dit kan worden veroorzaakt door slechte voeding, de consumptie van voedsel dat buiten zijn gebruikelijke dieet valt, een gezondheidstoestand, parasieten, een virusprobleem en zelfs stress.

Als de uitwerpselen van uw hond niet meer dan een dag veranderen, is het tijd om uw dierenarts te raadplegen.

Wat is in een abnormale situatie de aanbeveling?

Ante cualquier situación anormal ¿Cuál es la recomendación?

Als u bij het ophalen van de uitwerpselen van uw hond afwijkingen opmerkt, moet u eerst rustig blijven en de dierenarts bellen.

Stuur een foto van de hond en zijn uitwerpselen naar de dierenarts zodat hij de conditie van de hond kan observeren en hoe hij verder moet.

Het is belangrijk dat u wacht op de instructies van de dierenarts en dat u uw hond niet zelfmediciteert. Dit kan de toestand die hij voorstelt nog verergeren.

Als uw dierenarts u vertelt dat u uw hond naar de kliniek moet brengen, kunt u het beste een ontlastingsmonster nemen en dit naar de dokter brengen. Zij zullen dan de nodige tests uitvoeren en de conditie van uw hond tijdig diagnosticeren.

Hondenuitwerpselen? Neem ze mee

┬┐Heces de perro? Ll├ęvalas contigo

Wanneer u uw hond uit laat lopen om te bewegen, moet u tassen meenemen om de uitwerpselen van uw huisdier op te halen en het afval niet midden op straat laten liggen.

In de virtuele winkel van Monouso bieden wij u 100% biologisch afbreekbare zakken voor hondenpoep aan.

Ze zijn gemaakt van tapiocazetmeel, dus ze zijn composteerbaar. Ze bieden een superieure weerstand tegen lekken.

Omdat we allemaal onze uitwerpselen snel moeten verzamelen om verder te kunnen lopen, zijn ze gemakkelijk te knippen en te openen.

U kunt ze krijgen in de maten 18 x 26 cm en 20 x 33 cm, die zich aanpassen aan de poep van elk type hondenras.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.