fbpx

Soorten dweilen en hun belangrijkste voordelen

Mops zijn een van de basisinstrumenten voor huishoudelijke hygiëne, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor het schoonmaken van een breed scala aan voorzieningen zoals kantoren, ziekenhuizen, scholen en winkelcentra.

Deze accessoires hebben een groot absorptievermogen en onderscheiden zich als hygiëne-instrumenten met veel potentie in de professionele reiniging.

Lees verder om meer te weten te komen over de soorten dweilen en de belangrijkste voordelen die ze bieden voor het schoonmaken van onze ruimtes.

Soorten dweilen

Tipos de mopas

Er is een grote verscheidenheid aan gereedschappen op de markt die ons in staat stellen om een professionele reiniging van elke plaats te bereiken. Mops zijn echter gereedschappen met bijzondere eigenschappen die ons laten genieten van een onberispelijke omgeving.

Onder de beschikbare soorten dweilen hebben we:

Platte Mop

Dit type mop is het meest populair omdat het een economische optie is en we het meestal in elke winkel kunnen kopen.

Het is gebruikelijk dat ze gemaakt zijn van microvezel of katoen. Ze hebben een platte kop die bedekt is met een pad dat wegwerpbaar of herbruikbaar is.

Platte dweilen hebben de voorkeur voor de dagelijkse reiniging van de vloer vanwege het gemak van de pasvorm en het gebruik.

Maar wees u ervan bewust dat niet alles rozengeur en maneschijn is als u de platte mop gebruikt, omdat deze soms minder effectief is en het schoonmaken van etensresten die op de vloer vastzitten bemoeilijkt.

Stoommop of elektrische mop

Het is een comfortabel en eenvoudig te gebruiken instrument dat de dagelijkse reiniging vergemakkelijkt. Het heeft een oplaadbare tank die het water opwarmt tot stoom, zodat het door een pad op de vloer kan worden gesproeid tijdens het schoonmaken.

Een van de belangrijkste kenmerken van de stoomdweil is de desinfecterende werking ervan, omdat ze tegelijkertijd reinigen en desinfecteren, waardoor de omgeving vrij blijft van haar, deeltjes en stof.

Stoomdweilen besparen ons tijd, zijn herbruikbaar, resistent en laag in het verbruik. Ze zijn ideaal voor het schoonmaken van ruimtes waar huisdieren zijn vanwege hun vermogen om een grondige schoonmaakbeurt uit te voeren.

Voordelen van het gebruik van een mop

Ventajas que proporciona el uso de mopas

Er is veel informatie over de voordelen van het gebruik van dweilen. Om u te helpen beslissen welk type mop u nodig hebt, zullen we de belangrijkste voordelen van het gebruik ervan met u delen:

 • Ze kunnen tot 95% van de micro-organismen en bacteriën die aanwezig zijn op vloeroppervlakken en tapijten doden.
 • Het is een resistent product dat bestand is tegen vele wasbeurten en zijn prestaties variëren niet.
 • Het vermindert de tijd en moeite op het werk, waardoor de prestaties en de rentabiliteit toenemen.

Hoe gebruik je een platte mop voor professionele reiniging?

Cómo usar una mopa plana para lograr una limpieza profesional

Om tot een professionele reiniging te komen is het noodzakelijk om het advies van professionals op te volgen.

Met behulp van deze kleine gids verwijdert u alle soorten vuil op een snelle, comfortabele en eenvoudige manier.

 1. Bevochtig de mop om deeltjes en stof te verwijderen die zich op het vloeroppervlak hebben opgehoopt.
 2. Maak zigzagbewegingen op het vloeroppervlak zonder de mop op te tillen, zo vermijdt u sporen achter te laten.
 3. Het houdt het vuil tussen de mopvezels vast.
 4. Schud de mop om overtollige resten te verwijderen en pak ze op om te voorkomen dat de vloer weer vuil wordt.
 5. Om het reinigen van de mop effectiever te maken, stofzuigt u de mop en zorgt u ervoor dat het vuil volledig wordt verwijderd.
 6. Na het reinigen van de dweil herhaalt u dit nog een keer totdat het vloeroppervlak schoon is.
 7. Was tot slot de dweil in de wasmachine met warm water om micro-organismen en bacteriën te elimineren.

Tips voor het kiezen van de beste stoommop

Consejos para elegir la mejor mopa de vapor

Het hebben van een praktische en eenvoudige oplossing die ons in staat stelt om de hygiëne van onze ruimtes te handhaven, geeft ons de gemoedsrust om een omgeving te hebben die vrij is van stof, haar en zelfs van bacteriën.

Om dit te doen is het noodzakelijk om een geschikt instrument te hebben dat onze behoeften dekt en tegelijkertijd de garantie biedt dat de omgeving waarin we ons bevinden onberispelijk blijft.

Hier delen we een reeks aanbevelingen die u zullen helpen bij het kiezen van de beste stoomdweil op het moment van aankoop:

 • U moet controleren of het model van de dweil dat u zoekt een stoomregelaar heeft, dit zal zorgen voor de reiniging van moeilijk te bereiken oppervlakken.
 • Zorg ervoor dat de stoomdweil op verschillende oppervlakken kan worden gebruikt, zodat u geen last of schade heeft aan het oppervlak waar u de dweil gebruikt.
 • Houd er rekening mee dat de stoomdweil een tank voor water heeft en bepaalt de capaciteit en het gewicht afhankelijk van de inspanning die u wilt leveren.
 • Een andere, niet minder belangrijke aanbeveling heeft betrekking op de stoomzwabbers. Zorg ervoor dat ze draaien of driehoekig zijn, zo kunt u alle hoeken bereiken.

Het maakt niet uit wat voor soort dweilen je thuis hebt, het belangrijkste is dat je de aanbevelingen opvolgt die we je hebben gegeven om ze in goede conditie te houden en er het beste uit te halen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.