fbpx

Sommelier Cursussen Maak je klaar om te slagen!

Sommelier Cursussen Maak je klaar om te slagen!

Wil je via de voordeur de horeca in? Sommelier cursussen kunnen een grote bondgenoot voor u zijn.

Sommeliercursussen bieden een volledige opleiding over wijnen en zijn de meest gevraagde op de markt. Als je ze doet, word je een expert.

Aangezien wijn een onmisbaar onderdeel van de horeca is geworden , zijn steeds meer bedrijven op zoek naar een sommelier.

Bekijk de voordelen van het volgen van een sommeliercursus, wat de functies van deze belangrijke functie zijn en de beste sommeliercursussen in Spanje.

Aanbevolen sommelier cursussen in Spanje

Aanbevolen sommelier cursussen in Spanje

De functie van sommelier wordt steeds meer gevraagd in restaurants en andere gastronomische bedrijven

Waar is al die ophef over?

Vanuit het oogpunt van klantenservice is het noodzakelijk een persoon te hebben die verstand heeft van wijn en die de eterskan adviseren over het soort drank dat het best bij hun eten past.

Voor opleidingen zijn er verschillende instituten en scholen die sommeliercursussen aanbieden, met hulpmiddelen die u zullen helpen de kunst van het wijnmaken te leren

Internationale Kookschool

De eerste sommeliercursus op de lijst wordt aangeboden door de Internationale Kookschool.

Het voorstel is een internationale professionele sommeliercursus en duurt ongeveer 400 uur.

Dit programma is gebaseerd op praktische opleiding, lesuren en een eindproject om te slagen voor de cursus

De cursus is bedoeld voor sommeliers die hun kennis willen uitbreiden, personeel in de horeca of het wijntoerisme en degenen die een beroepsopleiding volgen of hebben gevolgd.

Als de cursus met goed gevolg is afgelegd, wordt een diploma afgegeven dat is gecertificeerd door het regionale ministerie van Landbouw en Veeteelt van Castilla y León, de Internationale koksschool en de Vereniging van Sommeliers van Castilla y León.

Instituut voor bedrijfsopleiding

De sommeliercursus van de Kamer van Madrid wordt gehouden in het Instituut voor Beroepsopleiding.

Het doel van deze cursus is een brede instructie te geven over de wijnsoorten, de classificaties, de plaatsen waar ze worden geproduceerd en de ontwikkeling van zintuiglijke vaardigheden om wijnproeverijen of een organoleptische analyse uit te voeren.

Evenzo worden tijdens de ontwikkeling van de sommeliercursus bezoeken gebracht aan wijngaarden of worden lessen gegeven door de producenten van de meest voortreffelijke wijnen ter wereld.

In tegenstelling tot de cursus die door de Escuela Internacional de Cocina wordt aangeboden, is deze opleiding bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de horeca of de wijnsector.

Bilbao School voor Hotel en Catering

De Escuela Superior de Hostelería Bilbao heeft ook een goed voorstel voor een cursus sommelier. Deze opleiding duurt 360 uur, verdeeld over twee jaar.

Het programma van deze sommeliercursus omvat onderwerpen zoals proefmethodologie, sommelierfuncties, wijnkelderbeheer, wijnbouw, wijngeografie, oenologie, productkennis en bezoeken aan wijnhuizen of distilleerderijen.

Aan het einde van de cursus ontvangt u een diploma dat is goedgekeurd door de Internationale Vereniging van Sommeliers, de Nationale Vereniging van Sommeliers en de Spaanse Academie van Sommelier en Meester Sommelier.

ESAH Sommelier Cursus

De sommeliercursus van de ESAH-school is virtueel en duurt ongeveer 200 uur, zodat u kunt studeren zoals het u het beste uitkomt.

Deze cursus is gebaseerd op het leren van wijnproeven, wijnclassificaties, wijnkoppeling, wijnlocaties in Spanje en de juiste manier om een wijnkaart op te stellen.

Wie deze opleiding heeft gevolgd, kan aan de slag als sommelier, maître d’, wijnproever of barman.

Cursus Professioneel Sommelier – Kamer van Koophandel Alicante

De Officiële Kamer van Koophandel, Industrie, Diensten en Scheepvaart van Alicante biedt een professionele cursus sommelier aan.

Deze cursus biedt een theoretische en praktische opleiding over alle essentiële aspecten van wijn en sommelier.

Het opleidingsprogramma is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de horeca, wijnverkoop, producenten of mensen die gepassioneerd zijn door wijn.

De onderwerpen die in deze cursus aan bod komen zijn wijncultuur, voeding, het proeven van nationale en internationale wijnen, oenologie, wijnbouw, wijnarrangementen, wijnwetgeving en nog veel meer.

EuroInnova – Gratis cursus sommelier

EuroInnova Business School biedt een gratis sommelierscursus aan voor alle professionals die deel uitmaken van de horeca, sommeliers die hun kennis willen versterken, horeca-studenten of wijnliefhebbers.

Deze cursus is erop gericht u alles te leren over wijntoerisme, de soorten wijnen, hun verschillen, hoe ze te onderscheiden, wijnproeven en wijnspijs

Internationale Sommelier Cursus

Tenslotte biedt de Círculo del Vino Matritense een internationale cursus sommelier aan . Deze sommelier cursus wordt gegeven in de klas of blended mode en heeft een duur van 156 uur instructie.

De inhoud van deze sommeliercursus omvat proeverijen, nationale en internationale wijnen, oenologie en de functionele ontwikkeling van de sommelier in de horecasector.

Deze cursus garandeert een goede opleiding om in de beroepswereld aan de slag te gaan als sommelier, wijnadviseur, aankoopverantwoordelijke, wijnproever of om een zaak te beginnen als eigenaar van een wijnwinkel.

Wat doet een sommelier?

Wat doet een sommelier?

Een sommelier is een beroepsbeoefenaar die belast is met het beheer van alle processen in verband met wijnen in een gastronomisch etablissement.

Een van de functies van de sommelier is het samenstellen van de wijnkaart die in het restaurant wordt geserveerd en de combinatie met elk gerecht op de kaart.

Op het gebied van klantenservice doet hij aanbevelingen voor wijnen die de smaken van de bestelde gerechten accentueren, ontkurkt en serveert de wijn in hun glazen, volgens de regels van de wijnproeverij.

Ten slotte moet u, wat het voorraadbeheer betreft, bijhouden welke wijnen in voorraad zijn en welke wijnen niet meer in voorraad zijn, en ervoor zorgen dat ze in de juiste omstandigheden worden bewaard.

Ontstaan van uw nieuwe beroep

Ontstaan van uw nieuwe beroep

De figuur van de sommelier is enkele eeuwen geleden ontstaan, maar had geen functies die ook maar in de buurt kwamen van die van vandaag.

Tijdens de Middeleeuwen liet koning Filips V iemand zijn wijn proeven voor hij hem dronk. Dit protocol werd uitgevoerd om te voorkomen dat de koning vergiftigd zou worden.

Tegenwoordig is de sommelier echter een persoon die de eters adviseert de wijn te kiezen die het beste past bij de gerechten die zij hebben besteld.

Producten om u te onderscheiden

Producten om u te onderscheiden

Naast de wijn hebben sommeliers glazen nodig om de kennis die zij tijdens de sommelierscursussen hebben opgedaan, in praktijk te brengen.

In onze virtuele winkel Monouso vindt u de glazen die u nodig hebt om de proeverij uit te voeren of om de combinatie van de gerechten in een restaurant te organiseren.

In onze catalogus bieden wij u kunststof glazen aan, die moeilijk te onderscheidenzijn van de typische kristallen glazen.

Elk van de glazen heeft een specifiek ontwerp voor het serveren van wijn, water of champagne, en kan transparant zijn of gekleurde details hebben die de aandacht van de consument trekken

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.