fbpx

Sociale afstand in restaurants: de nieuwe normaliteit

Distancia social en restaurantes: La nueva realidad

Sociale afstand in restaurants begint ruimte te winnen als concept en een manier om na een lange quarantaine door de aanwezigheid van de Covid-19 terug te keren naar “nieuwe normaliteit”.

Sociale distantie wordt een van de methoden van preventie, die ons in staat zal stellen om door te gaan met ons dagelijks leven, het minimaliseren van risico’s en zonder ons bloot te stellen aan besmetting.

Er zijn veel hangende vragen en het is zeer waarschijnlijk dat u een van die mensen bent die geen erg duidelijk beeld hebben of moeten handelen om de deuren van uw bedrijf te heropenen.

Onder de hoogtepunten van deze nieuwe normaliteit delen we de belangrijkste aanbevelingen die u zullen helpen om de sociale afstand te begrijpen en op een gepaste manier te implementeren. Voordat je begint moet je iets herinneren: de Covid-19 is nog steeds onder ons, het is een onzichtbare vijand die je met verantwoordelijkheid en veel collectief geweten kunt bestrijden.

Algemene richtlijnen voor het respecteren van sociale afstand in restaurants

Pautas generales para respetar la distancia social en restaurantes

Onder de algemene richtlijnen om de sociale afstand in restaurants te respecteren zullen we een reeks voorzorgsmaatregelen delen die het mogelijk maken om de nodige sanitaire voorzieningen te treffen om mogelijke infecties te voorkomen.

Vanaf het eerste moment van de pandemie heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bepaald dat we een minimale afstand van 1,5 meter tussen mensen moeten aanhouden. Deze ruimte, die sociale distantie wordt genoemd, is de veiligheidsruimte die de besmetting van de gemeenschap van Covid-19 zou voorkomen. Een effectieve maatregel wanneer deze op verantwoorde en serieuze wijze wordt toegepast

Scheiding van tafels en stoelen

Onder de aanbevelingen voor de scheiding van tafels en stoelen hebben we

 • Houd een minimale afstand van 1,5 meter tussen de ene tafel en de andere.
 • Organiseer de zitplaatsen buiten en binnen, waardoor een rechtvaardige verdeling ontstaat.
 • Stel de capaciteitslimiet in het pand vast.
 • Gebruik kassen, schermen of tafelbellen in de ruimtes. Dit zal een robuustere veiligheidszone creëren waar klanten met een grotere gemoedsrust van kunnen genieten.
 • Werkzaamheden onder voorbehoud in het pand om de agglomeratie van klanten binnen het pand te verkleinen.

Veiligheidsruimte voor uw personeel

Wat betreft de veiligheidsruimte voor uw servicemedewerkers zijn dit de aanbevelingen:

 • Werknemers moeten worden voorzien van beschermingsmiddelen zoals maskers, gelaatsbescherming en handschoenen die nodig zijn om elke vorm van besmetting te voorkomen.
 • Werknemers moeten de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en afstand nemen van de klanten terwijl ze bestellingen plaatsen en het menu bedienen.
 • Zij moeten ervoor zorgen dat de bezoekers zich ook aan de vastgestelde sanitaire maatregelen houden.
 • Bereid uw personeel voor om klanten te informeren dat er een nieuwe modaliteit ten dienste van uw bedrijf komt.
 • Implementeer nieuwe methoden in de voedselbereiding om het contact van het voedselverwerkende personeel met de klanten te minimaliseren.
 • Het gebruik van extra lange houten of plastic planken om de klanten te bedienen.
 • Klanten vragen tijdens hun verblijf op het terrein om maskers te dragen als ze niet aan het eten zijn.

Duidelijk en nauwkeurig saneringsprotocol

Het protocol voor sanitaire voorzieningen moet duidelijk zijn, zodat er geen twijfel bestaat over de maatregelen die moeten worden genomen om mogelijke besmetting te voorkomen.

Onder deze maatregelen kunnen we noemen:

 • Installeer luchtzuiveraars om het milieu en alles wat in het gebouw circuleert te reinigen.
 • Voer een constante schoonmaak en desinfectie van de ruimtes in uw restaurant uit.
 • Versterk de reiniging van de badkamers, met de nadruk op het reinigen en desinfecteren van deuren, handgrepen en kranen na het bezoek van elke klant.
 • Beperk het gebruik van de badkamer tot één enkele gebruiker, waardoor de blootstelling aan mogelijke infecties wordt beperkt.
 • Het menu, de cabinestoelen, de tafel en de specerijen worden na elke dienst voortdurend gereinigd en gedesinfecteerd.

Methacrylaatschermen

Mamparas de metacrilato

Om de sociale afstand in deze nieuwe normaliteit te garanderen, hebben verschillende restaurants het gebruik van methacrylaatschermen ingevoerd om de gasten uit elkaar te houden en de burgers een veilig gevoel te geven.

Met de opening van de cateringservice zijn er veel twijfels op tafel gekomen. Deze sector heeft zichzelf echter opnieuw uitgevonden op zoek naar levensvatbare oplossingen om zijn bedrijf overeind te houden.

U vindt methacrylaatschermen in verschillende diktes tussen 2 mm en 4 mm, die gebruikt worden om de kans op besmetting door de lucht te verminderen door het aanbrengen van een scheidingsmuur. De huidige kosten van deze nieuwe anti-aanstekelijke optie vereisen een investering tussen 600 en 700 euro.

Gebruik de technologie in uw voordeel

Utiliza la tecnología a tu favor

In deze nieuwe normaliteit en nadat de ontklimmingsfasen zijn geïmplementeerd, zijn nieuwe technologische systemen geïmplementeerd met als doel het directe contact met het restaurantpersoneel te verminderen

Een van de eenvoudigste opties om te gebruiken is door het gebruik van een QR-code. Om dit te doen, hoeft u alleen maar uw mobiele apparaat te gebruiken om de QR te scannen en het menu, foto’s van de gerechten met hun beschrijvingen, ingrediënten op het menu en na het genieten van uw service te betalen vanaf uw mobiele telefoon.

De technologie gaat met sprongen vooruit en dankzij deze nieuwe systemen zijn er nieuwe methoden ingebouwd die niet alleen de vermindering van infecties garanderen, maar ook zorgen voor de normalisering van processen en transacties.

Kortom, in de afgelopen maanden heeft de technologie een zeer belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de sociale distantie en de ontwikkeling van deze nieuwe normaliteit die net begint.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.