fbpx

Hoe start je een snoepautomatenbedrijf zaak?

maquina-expendedora-de-dulces

Bent u geïnteresseerd in het starten van een snoepautomatenbedrijf? Als je ja hebt geantwoord, dan hebben we goed nieuws voor je.

Verkoopautomaten zijn een geweldig passief inkomstenalternatief dat u kunt overwegen, om uw onderneming te ontwikkelen. Bovendien vergt dit bedrijfsmodel geen grote investering en maakt het een aanhoudende groei in de tijd mogelijk.

Dus, vandaag in Monouso willen wij u stap voor stap begeleiden hoe u uw verkoop route kunt opzetten. Laten we er voor gaan!

Snoepautomaten zaak. 9 onfeilbare stappen om je bedrijf te beginnen

Een duurzaam en winstgevend verkoopautomatenbedrijf beginnen is niet zo ingewikkeld. Je hebt alleen een beetje kapitaal nodig, en veel wil om het project van de grond te krijgen. Hier zijn de stappen die u zullen helpen om op de juiste voet te beginnen:

1. Maak een goed bedrijfsplan

Voordat u geld investeert of een beslissing neemt, moet u papier en potlood nemen om de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat is uw initiële budget?
  • Hoeveel geld verwacht u per maand te ontvangen?
  • Welke contacten heb je voor de locatie van je machines?
  • Bent u bereid om de locaties met het meeste verkeer van potentiële klanten in uw gemeenschap te onderzoeken?
  • Hebt u de tijd en de bereidheid om met ondernemers te onderhandelen?
  • Kunt u een paar minuten per machine uittrekken voor regelmatig onderhoud?
  • Heb je het vermogen om de kosten in evenwicht te brengen, en de aandacht van de machines te beheren?
  • Heeft u kennis van de favorieten van klanten in uw gebied?
  • Bent u bereid een opleiding te volgen in het herstellen en onderhouden van verkoopautomaten?

Nadat u over deze vragen hebt nagedacht, zult u een duidelijker idee hebben van hoe levensvatbaar deze onderneming voor u zou zijn.

2. Bepaal de kosten van de onderneming

Nadat u de koers hebt uitgestippeld die u met uw onderneming wilt volgen, moet u de kosten bepalen. Dit is een relevant element om de productiviteit van een onderneming te bepalen.

Onderzoek eerst de leveranciers, prijzen en kenmerken van de snoepautomaten. Dit zal u vertrouwd maken met het bedrijf, en u zult kunnen netwerken met anderen die dezelfde interesses hebben als u. Bepaal vervolgens het aantal potentiële klanten dat toegang zou kunnen krijgen tot elke machine.

Bijvoorbeeld, als uw snoepautomaat op een openbare plaats staat, kijk dan naar het voetverkeer. Als u het in een kantoor opzet, moet u weten hoeveel werknemers er toegang toe zouden hebben.

Vervolgens telt u de overheadkosten op, met inbegrip van de betaling voor uitrusting, voorraden, vervoer, enzovoort, zodat u een basis hebt voor de prijsbepaling van uw artikelen. Vergeet niet dat verkoopautomaten een tijdje in bedrijf moeten zijn voordat u winst kunt maken.

3. De beste locaties kiezen en beveiligen

Zonder twijfel is de locatie van uw verkoopautomaten een van de belangrijkste variabelen. Wij raden u aan eerst te kijken naar sites waar u vaak komt, voortbouwend op gevestigde relaties in uw gemeenschap.

Het is ook een goed idee om overal waar je gaat op te letten of het druk is. Elke plaats met veel voetgangers heeft potentieel voor een verkoopautomaat.

maquinas-vending-expendedoras-de-dulces

De ervaring leert ons dat bepaalde soorten handelszaken de voorkeur geven aan de verkoop van snoep. Dat is onder meer het geval bij winkelcentra, wasserettes, restaurants, bioscopen, universiteiten, markten, caf és en banken. Vergeet niet dat er veel alternatieven zijn, het is gewoon een kwestie van opletten.

4. Communiceer met je toekomstige klanten en beslis wat je gaat verkopen

U hebt uw verkoopautomaat gekocht en de plaats ervan bepaald, nu is het tijd om te beslissen wat voor snoep u gaat verkopen. Besteed daarvoor wat tijd aan onderzoek naar soorten kauwgom en bul ksnoep. Als u de verkeerde producten plaatst (zelfs als u de juiste machine en locatie hebt), zult u geen resultaten zien.

Wij stellen voor dat u bij de winkelmanager informeert naar de voorkeur van de klant voor snoep. Over het algemeen zijn snoep en kauwgom in bulk echter winstgevender omdat zij een uitstekende keuze zijn door hun lange houdbaarheid en hittebestendigheid.

Kiest u echter voor andere alternatieven zoals chocolade, probeer dan te zorgen voor een optimale rotatie met de leveranciers.

5. Onderhandel over commissies met de beheerders van de plaats waar u de machines installeert

Nu zult u de band verdiepen met de eigenaars of beheerders van de plaats waar u uw verkoopautomaten plaatst. Begin met uit te leggen dat je het onderhoud zelf doet, en dat ze maar twee vierkante meter in beslag nemen.

Zeg hen ook dat zij geen elektriciteit nodig hebben en een pluspunt aan het etablissement zullen toevoegen. En het beste van alles is dat ze een bruto verkoopcommissie van 15-30% zullen verdienen.

Voor meer formaliteiten raden wij u aan een schriftelijk document op te stellen waarin de overeenkomst wordt beschreven.

6. Test uw verkoopautomaten voor u van start gaat

Op dit punt is het de bedoeling dat u ervoor zorgt dat u de producten correct en met de juiste hoeveelheid toedient. In principe is het een technische test waarbij je controleert of de verstelbare wielen zijn ingesteld om de gewenste portie af te geven.

Denk eraan, een fout als deze kan grote gevolgen hebben voor uw winst.

7. Het is tijd voor follow-up. Bezoek de automaten ten minste tweemaal per week om het proces te controleren

Vergeet niet de werking van uw verkoopautomaten regelmatig te controleren, vooral in het begin van de activiteit. Dit zorgt ervoor dat het snoep vers blijft, en controleert de verkoopprestaties op elke locatie.

Wij raden u aan een stappenplan te maken, afhankelijk van het aantal automaten dat u hebt. Dit bestaat uit het opschrijven van de dag en het tijdstip waarop u uw automatenlocaties zult bezoeken. In dit instrument kunt u zelfs een kolom toevoegen om waarnemingen te noteren en een checklist vak.

8. Installeer een geldwisselautomaat

U zult het zeer nuttig vinden om een wisselautomaat in de buurt van uw verkoopautomaten te plaatsen. Vooral omdat het in deze tijden heel gebruikelijk is dat mensen niet het juiste geld bij zich hebben of geen wisselgeld hebben.

Op die manier stimuleert u uw verkoop (en die van de winkeleigenaar) terwijl u mensen helpt snel aan geld te komen.

9. Laat je trainen in het repareren en onderhouden van verkoopautomaten

Dit is waar je scherpzinnig genoeg moet zijn om te anticiperen op grote storingen. Een grote reparatie kan immers gevolgen hebben voor de zaak en zelfs de verkoop doen stilvallen.

Onze aanbeveling is dat u uw machines regelmatig reinigt en onderhoudt. Dit detail zal van cruciaal belang zijn voor de duurzaamheid van uw onderneming op lange termijn.

Vergeet niet dat sommige snoepjes het mechanisme kunnen verstoppen en het slecht laten werken. Aan de andere kant moet u bedenken dat sommige klanten de neiging hebben op het oppervlak van de automaat te slaan als zij niet krijgen wat zij willen.

Gezien al het bovenstaande is het volgens ons sterk aan te bevelen dat u een opleiding volgt en de vaardigheden verwerft om uw verkoopautomaat te repareren.

Hoeveel kost een snoepautomaat?

In dit deel gaan we wat dieper in op de kosten om uw onderneming te starten. Allereerst moet u weten dat er verschillende modellen automaten zijn, en dat de prijs dus zal afhangen van wat u in gedachten hebt. We zullen echter verschillende alternatieven bespreken om u te helpen uw doelen te bereiken.

Laten we beginnen met de basis. De klassieke kauwgom- en snoepautomaat heeft een standaardafmeting van 40 cm hoog x 20 cm breed x 20 cm diep. Bovendien kunt u er 400 stuks kauwgom of 5 kg snoep in bulk in bewaren.

Het bestaat uit een metalen behuizing (gewoonlijk), een doorzichtige bolvormige bol om de koopwaar te tonen en een afsluitbare munthouder. De prijs van deze automaat varieert van 65€ tot 85€ per stuk.

maquinas-vending

Anderzijds is het kubusvormige model iets groter en verschilt het van het vorige model doordat het 20% meer product kan bevatten. Met andere woorden, u bespaart tijd en geld, omdat er minder snoep en kauwgom wekelijks hoeft te worden bijgevuld. U kunt deze versie op de markt krijgen tussen 70€ en 92€.

Er zij op gewezen dat het mogelijk is gietijzeren statieven te kopen met een hoogte van 76 cm (ongeveer) voor beide versies. Met hen zullen uw machines onafhankelijker zijn, aangezien u ze niet op een toonbank of tafel hoeft te steunen. De prijs van deze accessoires ligt rond de 20€ en 35€.

Ook moet u weten dat er dubbele en driedubbele automaten zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het machines waarin u veel meer producten kunt opslaan om meer variatie te bieden. De prijzen van deze modellen liggen tussen 157€ en 245€ ongeveer.

Tevreden? We hopen dat we u hebben geholpen met uw toekomstige snoepautomaten bedrijf. Het is gewoon een kwestie van aan de slag gaan en alle tips die we je in deze gids hebben gegeven tot op de letter volgen. En vergeet niet om onze online winkel te bekijken, want wij hebben verschillende producten die u zullen helpen bij uw onderneming.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.