fbpx

Sleutels voor het ophalen van pakketten zonder gezondheidsrisico’s

Claves para recoger paquetes sin riesgo sanitario

Met de opkomst en de snelle verspreiding van het coronavirus wereldwijd hebben alle economische sectoren het nodig gevonden om veiligheidsprotocollen te implementeren om gezondheidsrisico’s te vermijden.

Te midden van de maatregelen die worden genomen om besmetting te voorkomen, is een van de meest gevraagde diensten de levering aan huis.

De bedrijven die deze diensten verlenen zijn belast met de uitvoering van de nodige maatregelen om het contact tussen de bezorgers en de klanten te vermijden , en op hun beurt het risico van besmetting.

Hij kent de belangrijkste technieken en maatregelen die bedrijven moeten volgen om de pakketten te leveren zonder risico’s te lopen voor de gezondheid van zowel klanten als werknemers.

Pakketten veilig verzamelen

Recoger paquete con seguridad

Voor het afhalen van de pakketten hebben zij een strategiebedacht waarbij de klanten geen contact hebben met de bezorgers.

De bezorgers moeten worden uitgerust met beschermende maatregelen zoals maskers, handschoenen en hydroalcoholische gel.

Als ze eenmaal op het afleveradres van een pakket zijn aangekomen, moeten ze een doos of een opvouwbare bank op de grond zetten . Zij zullen dan het te leveren pakketje bovenop plaatsen. Het mag niet in contact komen met de vloer.

Bij het plaatsen van de bestelling voor de bezorgruimte wordt de klant gebeld om te zeggen dat hij zijn bestelling moet afhalen. Bij aankomst van de klant moet de bezorger teruggaan naar een afstand van twee meter.

Door het gebruik van deze beschermende maatregelen werd de papieren ontvangsthandtekening vervangen door elektronische handtekeningen en sommige bedrijven hebben deze tot nader order verwijderd.

Is het nodig om de verpakkingen te reinigen?

¿Es necesario limpiar los paquetes?

Hoewel bekend is dat het risico op besmetting door contact met verpakkingen minimaal is, is het het beste om voorzorgsmaatregelen te nemen op het gebied van hygiëne.

Wanneer u naar buiten gaat om een pakket te ontvangen, is het aan te raden om handschoenen te dragen om direct contact met het pakket te vermijden.

Plaats de verpakking op een vlakke ondergrond die gemakkelijk te desinfecteren is. Open de verpakking met behulp van een schaar of een kniptang.

Zodra de doos is geopend, haal je de handschoenen uit je handen en maak je de inhoud van de verpakking leeg

Als u klaar bent, is het belangrijk om de doos buiten weg te gooien, het gebied waar u het rietje hebt geplaatst te ontsmetten om het te openen en het proces af te ronden door uw handen te wassen met veel water en zeep, volgens de instructies die u kent.

Wat te doen met de verpakking van de verpakkingen thuis?

Qué hacer con el embalaje de los paquetes a domicilio

In tegenstelling tot de inhoud van de verpakking is de verpakking meer blootgesteld aan virussen en bacteriën.

Als de verpakking die u hebt meegebracht een poreuze textuur heeft, is het niet mogelijk om deze te desinfecteren en te reinigen. U moet het dus weggooien in de dichtstbijzijnde recyclingcontainer.

Wat u moet overwegen, ongeacht het type verpakking, is het omgaan met handschoenen en een masker, en het ontsmetten met bleekmiddel van de delen van het huis waarmee het in contact is gekomen.

Wanneer ik het pakketje ophaal, moet ik het product dan schoonmaken?

Al recoger el paquete ¿Necesito limpiar el producto?

Wanneer u een verpakking heeft opgehaald, is de netheid van het product afhankelijk van de veiligheid van de verpakking waarin deze zich bevond.

Over het algemeen is de verpakking volledig gesloten en laat deze geen enkele interactie toe van virussen of bacteriën met de producten die ze bevat.

Indien u dat wenst, kunt u de verpakking van de producten echter desinfecteren met alcohol of een of ander desinfecterend product -zoals chloor- zolang het maar geen voedsel is.

Zijn er risico’s verbonden aan het thuis afhalen van pakketten?

¿Hay riesgos en la recogida de paquetes en casa?

Het virus kan aanwezig zijn in de omgeving, bij mensen of op oppervlakken; daarom kan niet worden ontkend dat er risico’s zijn tijdens het verzamelen vande verpakkingen.

Met de toepassing van de vastgestelde hygiëne- en beschermingsmaatregelen is het risico van besmetting bij het afleveren of ophalen van verpakkingen echter minimaal.

Tijdstip van permanentie van Covid-19 op oppervlakken

Tiempo de permanencia del Covid-19 en superficies

De duurzaamheid van de Covid-19 is afhankelijk van het oppervlak van de objecten, in dit geval de verpakkingen in huis.

Het virus is stabiel op plastic en roestvrijstalen oppervlakken gedurende ten minste 72 uur na het contact.

Voor kartonnen oppervlakken blijft het virus slechts 24 uur bestaan; voor koper duurt het maximaal vier uur.

Hoewel dit hun vaste overlevingstijden zijn op elk oppervlak, kan dit variëren afhankelijk van de omstandigheden waarinze zich bevinden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.