fbpx

Voordelen van het gebruik van het technisch informatieblad van een gerecht

Beneficios de usar plantilla ficha t├ęcnica de plato

Het gebruik van een sjabloon voor een gerechtgegevensblad is een uitstekende optie voor het organiseren en documenteren van de kenmerken van elk gerecht dat u in uw restaurant serveert.

Wat houdt een gerechtspecificatieblad in, waarom gebruikt u het en is het noodzakelijk voor uw restaurant?

Detailleer elk van de kenmerken waaruit deze technische fiches bestaan en besluit ze aan uw restaurant toe te voegen.

Wat is een schotelgegevensblad?

┬┐Qu├ę es una ficha t├ęcnica de plato?

De technische fiche van een gerecht is een document waarin elk van de elementen van de recepten die in het restaurant worden bereid, tot in de kleinste bijzonderheden zijn vastgelegd.

De ingredi├źnten, de bereidingstijd, het voor de bereiding benodigde keukengerei en de hoeveelheden van elk ingredi├źnt, rekening houdend met het aantal gasten, zijn enkele van de gegevens op de technische kaart van het gerecht.

Door een schotelblad te maken, weet elk lid van uw keukenpersoneel welk recept in het restaurant wordt gebruikt en welke versie het best heeft gewerkt sinds de opening.

Basisgegevens van de schotel template technisch gegevensblad

Datos b├ísicos de la plantilla ficha t├ęcnica de plato

Elke template van technische fiches bevat relevante aspecten over elk gerecht op het menu, om de bereiding ervan voor elk lid van het keukenpersoneel te vergemakkelijken.

Neem nota van de gegevens waaruit deze technische kaarten bestaan, zodat u geen enkel element over het hoofd ziet, zodat u in uw restaurant het ideale werk kunt doen.

Naam

De naam is het eerste element dat op de technische fiche van het gerecht moet worden geplaatst, om het van de rest te onderscheiden.

De naam op de technische fiche van het gerecht moet dezelfde zijn als de naam op de menukaart van het restaurant.

Groep

Plaats,afhankelijk van het hoofdingredi├źnt van het gerecht, de groep waartoe het behoort.

De groep waarin u het plaatst moet in overeenstemming zijn met de groepen waarin het menu is verdeeld.

Bijvoorbeeld: groenten, vis, desserts, vlees, pasta of gevogelte.

Ingredi├źnten en hoeveelheden

De ingredi├źnten en hoeveelheden die nodig zijn voor de bereiding van hetrecept moeten ook worden vermeld in het model van de technische fiche van het gerecht.

Evenzo moet het aantal mensen dat het gerecht kan eten worden aangegeven.

Tafelgerei

Op de technische fiches van het vaatwerk moet worden vermeld welke elementen van het vaatwerk moeten worden gebruikt om te serveren.

Het is ook belangrijk het bestek, de glazen of de kopjes aan te geven waarmee het gerecht op tafel wordt gebracht.

Begeleidende sauzen

Op de technische kaart van elk gerecht moet worden aangegeven of er sauzen bijhoren en welke er het beste bij passen.

Elke saus moet op zijn beurt zijn eigen gegevensblad hebben.

Bijbehorende garnituren

In een ander deel van het model van het gerechtgegevensblad worden de garnituren vermeld die bij het recept horen.

Net als voor de sauzen moet voor elk garnituur een technische fiche worden opgesteld, zodat steeds het originele recept wordt gebruikt en de essentie van het restaurant niet wordt veranderd.

Plating

Om er zeker van te zijn dat de schikking dezelfde is als de eerste keer dat het gerecht werd bereid, kunt u foto’s nemen en deze bij het technische formulier voegen.

Een tip voor de foto’s: neem ze vanuit verschillende hoeken, zodat u de positie van elk element kent en kenmerken als hoogte en volume kunt berekenen.

Algemene overwegingen

Het sjabloon voor de gerechtsinformatie bevat ook waarschuwingen om de meest voorkomende fouten bij de bereiding van een recept te vermijden.

Het geeft ook aan wat te doen als een ingredi├źnt of kookgereedschap ontbreekt.

Ben je bezorgd over een allergisch diner? Vermeld de allergenen op het blad en welke ingredi├źnten kunnen worden vervangen ingeval een diner het niet kan of niet wil consumeren.

Andere informatie over het model van het schotelgegevensblad

Otros datos de la plantilla ficha t├ęcnica de plato

Naast de eerste gegevens waaruit het model van de schotelvondst bestaat, zijn er drie elementen die niet mogen worden weggelaten.

Indien deze niet aan het gegevensblad werden toegevoegd, zou het gerecht verschillen in smaak, textuur, kleur en consistentie kunnen vertonen ten opzichte van het oorspronkelijke recept

Tijd

Tijd is een fundamentele factor in de bereiding van elk gerecht. Door meer of minder tijd te besteden aan het kookproces verandert het recept volledig.

Laat dus in elk van de sjablonen voor de technische fiches een ruimte vrij om de totale of geschatte tijd te vermelden die moet worden gebruikt om een gerecht te verkrijgen.

Vereist personeel

Afhankelijk van de complexiteit van het gerecht, zijn er meer of minder koks nodig om de elementen waaruit het bestaat te bereiden.

In elk technisch formulier moet u vermelden hoeveel keukenpersoneel betrokken was bij de bereiding van het gerecht en, indien mogelijk, wat elk van hen bereidde.

Te gebruiken apparatuur

Wat de uitrusting betreft, geeft het model van de technische fiche voor de borden aan welk keukengereedschap beschikbaar moet zijn voor de bereiding ervan.

Als deze instrumenten momenteel niet beschikbaar zijn, moeten zij worden gekocht of gehuurd om deze optie op het menu niet te laten vallen.

Wat is het verschil tussen een gerecht en een recept?

Ficha t├ęcnica de plato y receta ┬┐En qu├ę se diferencian?

Vaatbladen en recepten zijn onmisbare hulpmiddelen in de keuken. Ze zijn echter niet hetzelfde.

Aan de ene kant vinden we recepten, die de ingredi├źnten, hoeveelheden en stappen bevatten die moeten worden gevolgd om een gerecht te bereiden.

Anderzijds bevat de technische fiche meer details over de bereiding van een gerecht, zoals de bereidingstijd, het te gebruiken keukengerei, de opmaak, de naam, het aantal personen dat het gerecht kan eten, enzovoort.

Men zou kunnen zeggen dat de technische fiche tot doel heeft uw bereidingen te standaardiseren, zodat de klant, telkens wanneer hij in uw restaurant komt, dezelfde smaak krijgt die hij zich herinnert.

Koop het nodige keukengerei voor uw restaurant

Compra el menaje necesario para tu restaurante

Om de gerechten die u in uw restaurant bereidt te serveren, volgens de technische specificaties, hebt u kwaliteitservies nodig dat de schikking eer aan doet.

Om u te helpen bij het verkrijgen van wat u nodig hebt om te slagen bij het serveren van uw recepten, nodigen wij u uit om onze online winkel Monouso te bezoeken.

Op onze website vindt u producten zoals borden, glazen, bestek, schalen, meeneemverpakkingen en nog veel meer.

Om uw winkelproces te vergemakkelijken, zijn alle producten op een eenvoudige en intu├»tieve manier gerangschikt, zodat u – met slechts een paar muisklikken – precies vindt wat u zoekt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.