fbpx

Siliconen bakpapier Wat is het en waar is het voor?

Het siliconenpapier is aan beide zijden bedekt met siliconen. Het is speciaal behandeld om de poriën van cellulose te bedekken, waardoor het waterdicht is.

Zeg vaarwel tegen bedorven voedsel door aan de mallen te plakken! Dit papier is ideaal voor het bakken van een taart, kip, pizza of een heerlijk gerecht dat tijdens het koken moet worden gescheiden van het eten.

Alsof dat nog niet genoeg is, kun je het ook in je keuken gebruiken. Als u een bakker, banketbakker of gastronoom bent, moet u weten welke verschillende toepassingen u kunt geven aan dit veelzijdige papier.

Maar het beste is dat u met het gebruik van siliconenpapier garandeert dat uw voedsel met maximale hygiëne en veiligheid wordt behandeld. Wilt u meer weten? Ga dan tot het einde toe met ons mee!

Soorten siliconenpapier

Papel siliconado para hornear

Weten welke de soorten siliconenpapier zijn is essentieel, zodat u op het moment van de keuze geen fouten maakt en de juiste koopt. Laten we eens kijken wat ze zijn:

 • Siliconenpapier van verschillende toepassingen: Het is zo gemaakt dat u het kunt hergebruiken, het kan ongeveer 10 bakcycli doorstaan zonder zijn eigenschappen of de siliconenlaag die het bedekt te verliezen.
 • Siliconenpapier voor eenmalig gebruik: Ontworpen om eenmalig te worden gebruikt en vervolgens weggegooid omdat het dik genoeg is voor eenmalig gebruik.

Voordelen van het gebruik van siliconenpapier

Hieronder presenteren we de voordelen van het gebruik van siliconenpapier in de gastronomische sector:

Bestand tegen hoge en lage temperaturen

Dankzij de behandeling die het heeft ondergaan, is dit type papier bestand tegen ongeveer 220° C. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de oven, het fornuis of de magnetron.

Ook is het bestand tegen zeer lage temperaturen, zodat het kan worden gebruikt om voedsel in te vriezen zonder dat het zijn eigenschappen verliest.

Speciaal ontworpen voor het bakken

Het is geschikt voor het bakken van voedsel, omdat het fungeert als een beschermer tussen de ovenvlam en het voedsel. Het voorkomt ook dat voedsel aan de schimmel blijft kleven. U kunt hem zonder zorgen op de kachel gebruiken.

Verwijdert overtollig vet en vloeistoffen

Dankzij de anti-aanbaklaag is het in staat om vet en vloeistoffen uit de buurt te houden van het voedsel dat erin wordt geplaatst.

Deze worden niet doorgegeven aan het voedsel en kunnen gemakkelijk worden afgevoerd. Bovendien kunt u het voedsel dat in dit papier gewikkeld is, koken zonder olie toe te voegen. Dit draagt bij aan de verbetering van uw gezondheid.

Het is herbruikbaar

Er is een type siliconenpapier op de markt dat tot 10 keer kan worden gebruikt zonder dat het zijn eigenschappen verliest. Op deze manier bespaart u geld en tijd.

Het biedt veelzijdigheid

Dankzij de hittebestendigheid kunt u het ook gebruiken om voedsel te bakken of te stomen, zolang het maar niet warmer is dan 220°C. Het maakt het mogelijk om voedsel te koken door het te verpakken en wanneer het in kokend water wordt geplaatst, beschermt het de oorspronkelijke smaak en voedingsstoffen verder.

Plaats het desgewenst als extra bescherming op de snijplank om zo een beschermende barrière te vormen tussen het voedsel en eventuele bacteriën.

Je hoeft geen mallen of bakjes in te vetten..

Omdat het een anti-aanbaklaag is, is het ideaal voor het afdekken van bak- of kookpannen of -bakken zonder dat deze hoeven te worden ingevet. U bespaart geld en materiaal, terwijl u uw eten comfortabeler kunt bereiden.

Bovendien verandert u de smaak van uw zoete of zoute voedingsmiddelen niet.

U bespaart tijd

Na gebruik hoeft u het niet te wassen, want het voorkomt de aanhechting van vloeistoffen of vetten. De tijd die u bespaart bij het wassen van het gebruikte gereedschap kan worden geïnvesteerd in het genieten van het gezelschap van uw familie en vrienden.

Bovendien bespaart u water en draagt u bij aan het behoud van het milieu.

Het geeft geen enkele vorm van toxische

Het is volkomen veilig om te gebruiken! Uw maaltijden nemen geen giftige stoffen op die uw gezondheid en veiligheid aantasten.

Het is essentieel om dit element te kennen, aangezien u bij het gebruik van dit papier voor de bereiding van uw voedsel direct contact heeft met dit element.

Hoe bak je met siliconenpapier

Het is een perfecte papiersoort voor bakkerij of gebak, omdat het bestand is tegen temperaturen in een oven van 100° tot 240°C.

Je hoeft dus niet meer te vrezen dat je koekjes na al dat werk vast komen te zitten in het bakje. Dit papier is een ideale barrière om uw taarten in perfecte staat te laten opstijgen als het gaat om het verwijderen van de taarten uit de mal.

Wat heb je nodig?

Om je mal perfect te bedekken met siliconenpapier, heb je nodig

 • Schaar
 • Een stuk siliconenpapier (iets groter dan de mal)
 • Schimmel om te bedekken
 • Een beetje boter

Te volgen stappen

 1. Vouw het siliconenpapier meerdere keren om tot je een driehoek vormt.
 2. Plaats met de mal ondersteboven die driehoek over de mal met de breedste zijde naar buiten. Neem het papier dat met de schaar is geknipt en volg de vorm van de rand van de mal.
 3. Vouw de driehoek uit en plaats hem in de pan om er zeker van te zijn dat hij past en ook om de wanden van de container te bedekken.
 4. Plaats het kleine beetje boter in het midden van de mal en u zorgt ervoor dat het papier niet verschuift. En op die manier zal de taartpan klaar zijn om het deeg van die taart te ontvangen, na het bakken zal je het grote verschil merken.

Voeg een grote kwaliteit toe aan uw afgewerkte producten en presenteer ze met dit nuttige papier dat de ideale aanvulling is.

Andere toepassingen voor siliconenpapier

https://www.youtube.com/watch?v=C7U7KIz_6UA

Het gebruik van dit papier is onmisbaar geworden in huishoudelijke en industriële keukens. Dit alles, dankzij de enorme eigenschappen brengt u veel voordelen bij het koken.

Dit type papier heeft nog vele andere toepassingen die we hieronder zullen noemen:

 1. Conserveer voedsel: Dankzij de vele eigenschappen kunt u het gebruiken om voedsel in te vriezen zonder dat het zijn smaak verliest.
 2. Het scheiden van voedsel van anderen: U kunt het snijden tot de grootte die nodig is om het te gebruiken als een food separator of het nu gaat om zelfgemaakte hamburgers, vellen tarwemeel en andere. U kunt ook vlees of vis portioneren in individuele maten die nuttig zijn voor het meenemen van voedsel naar school of naar het werk.
 3. Non-stick effect op pannen: Onze pannen en roosters verliezen hun non-stick eigenschap en dit papier is geweldig om ze zonder problemen te blijven gebruiken.
 4. Kan gebruikt worden voor behang: het wordt perfect gebruikt om het voedsel te verpakken zonder gebruik te hoeven maken van aluminiumfolie en u kunt ook tafels of andere oppervlakken bedekken. Bedek uw tafel met dit papier wanneer u het deeg voor brood, zelfgemaakt gebak of koekjes uitspreidt, waardoor het oppervlak hygiënischer wordt.

Monouso heeft het ideale siliconenpapier voor u

Op onze website bieden wij u siliconen bakpapier aan met aan beide zijden gewaxt, gemaakt van hoogwaardige materialen.

Dankzij de vele eigenschappen zult u bereiken dat uw maaltijden eenvoudigweg perfect zijn zonder dat ze aan de gebruikte trays of vormen blijven plakken.

In onze virtuele winkel Monouso.es presenteren wij u de beste mogelijkheden binnen de pro-milieusector zodat u er bij elke gelegenheid goed uitziet. Wij hebben een grote voorraad siliconenpapier met innovatieve ontwerpen. Bezoek onze website en u zult overtuigd zijn!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.