fbpx

Tips om de servicecyclus van een restaurant te optimaliseren

ciclo-del-servicio-restaurante

De servicecyclus van een restaurant is een van de belangrijkste aspecten waar een horecaondernemer op moet letten. Vooral omdat hoe meer klanten u weet te bedienen, hoe meer omzet u gedurende de dag genereert.

Het verhogen van het winstpercentage in uw horecazaak is echter niet het enige voordeel. Er zijn nog andere redenen waarom u de gemiddelde service cycle time moet kennen en hoe u die correct kunt optimaliseren.

Dit alles en nog veel meer zal in detail worden uitgelegd in dit bericht.

wat is de servicecyclus van een restaurant?

De levenscyclus van een restaurantdienst bestaat uit al die momenten waarop de eters rechtstreeks in contact komen met het bedrijf. Eenvoudig gezegd begint de cyclus op het moment dat de klant het pand betreedt en eindigt wanneer hij besluit het pand te verlaten.

Al deze interacties worden ook wel momenten van de waarheid genoemd. Dit komt omdat elk interactiemoment van invloed is op de ervaring die de gasten voor, tijdens en na hun bezoek aan de horecagelegenheid zullen hebben.

Dit betekent dat de kwaliteit van de dienst bepalend zal zijn voor de houding van de klant ten opzichte van het merk. Als de ervaring buitengewoon is, zal ze positief zijn, maar als ze niet aangenaam is, zal de klant logischerwijze een negatieve houding aannemen.

4 redenen om de gemiddelde doorlooptijd van diensten te kennen

In elke horecagelegenheid, is tijd geld. We hebben het over een kenmerk dat elke hotelier zoveel mogelijk moet optimaliseren om de winstmarge te verbeteren, maar zonder de kwaliteit van de service op te offeren.

Wanneer we het hebben over de gemiddelde service-cyclustijd, bedoelen we de tijd die nodig is om het diner te bedienen. Dit wordt bepaald door de totale tijd in aanmerking te nemen, vanaf het moment dat de klant het restaurant binnenkomt tot hij/zij vertrekt, zoals hierboven uitgelegd.

1. De productiecapaciteit van uw restaurant kennen

De eerste stap is te weten wat de productiecapaciteit van uw restaurantbedrijf is. U moet bepalen hoeveel klanten uw bedienend personeel per dienst bedient (en het gemiddelde berekenen per tijdvak).

2. Openings- en sluitingstijden kiezen

Kennis van het aantal klanten en van de klantenstroom gedurende de dag in de horeca is van essentieel belang om de openings- en sluitingstijden aan te passen

Als u pas om 8 uur ‘s morgens klanten krijgt, is het misschien niet de moeite waard om een uur eerder open te gaan, of als u om 23 uur vol zit en om middernacht sluit, kan het voordelig zijn om uw openingstijden tot na dat tijdstip te verlengen. Natuurlijk moet u na elke verandering die u aanbrengt, het effect op de productiviteit blijven meten.

3. Zoek uit welke variabelen bij de diensten betrokken zijn

Het zal u helpen te achterhalen welke variabelen een rol spelen bij de prestaties van de diensten van uw restaurant. Met al deze informatie in uw bezit weet u welke zwakke punten u moet corrigeren om de dienst te optimaliseren

4. Tafelrotatie verbeteren

En alsof dat nog niet genoeg is, kunt u hiermee ook de tafelrotatie effectiever beheren. Dit is voor het geval u ze wilt verdubbelen om de productiviteit van uw horecabedrijf te verdubbelen.

hoe kunt u de rotatie verbeteren om meer diensten te kunnen aanbieden met behoud van kwaliteit?

Geloof het of niet, het verbeteren van de tafelrotatie is belangrijk omdat elke cateringzaak een capaciteitslimiet heeft

Met andere woorden, er zal altijd een exact aantal klanten kunnen worden ontvangen, maar als u de rotatie van uw tafels optimaliseert, zult u de winstmarge in uw restaurant kunnen verhogen.

  • Train uw personeel: Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw personeel een optimale permanente opleiding in de horeca krijgt over hoe ze een correcte klantenservice kunnen bieden. Het doel is een team te hebben dat zijn taken snel, beleefd en op een vriendelijke manier uitvoert. Een tweede voordeel van het aanbieden van opleidingen is het verminderen van het personeelsverloop, dat vaak wordt aangemoedigd omdat nieuw personeel zich niet aanpast aan het ritme of de gewoonten van het team.
  • Teamwork: Teamwork is een doeltreffende manier om de omloopsnelheid van bureaus te verbeteren. Met name als een klant iets in zijn bestelling wil veranderen, hoeft hij niet te wachten tot hij de ober die hem heeft bediend weer ziet. In dat geval zal een andere werknemer de nieuwe bestelling opnemen, zodat de tafel snel kan worden omgedraaid.
  • Bestellingen per stoel opnemen: Het is efficiënter wanneer obers bestellingen per stoel opnemen. Zo weten zij precies waar elk besteld gerecht moet komen en hoeven zij geen tijd te verspillen met het raden naar de exacte locatie van het diner. Het opnemen van bestellingen in restaurants is een van de punten die u moet versterken in de opleiding die u aan uw team aanbiedt.
  • Verminder tafelbezoeken: Een andere manier om de omzet te verbeteren is het aantal bezoeken van de ober aan de tafel te verminderen. Het is bijvoorbeeld een complete tijdverspilling om één reis te maken om de gast te verwelkomen en vervolgens nog een reis te maken om nota te nemen van het drankje. Beide kunnen heel goed in één keer worden gedaan, en profiteer van het uitladen van de drank om naar het eten te vragen.
  • Maak gebruikvan technologie: Maak optimaal gebruik van technologie om de cyclus van de klantendienst in een restaurant te versnellen. Wij bevelen het gebruik van mobiele kassasystemen aan, waarmee obers zich vrij door het restaurant kunnen bewegen om de klanten te betalen. Dit voorkomt rijen rond de kassa aan de bar en versnelt het omzetsysteem.
  • Bevorder online reserveringen: Over technologie gesproken, het is belangrijk dat u over een online reserveringssysteem beschikt. Deze functie zal u helpen betere draaitijden aan tafels te realiseren, omdat klanten uw menu al online hebben bekeken en precies weten wat ze bestellen wanneer ze in het restaurant aankomen. Dit betekent snellere besteltijden.
  • Beperkde grootte van uw menu: Vereenvoudiging van uw menu zal u ook helpen de servicecyclus te optimaliseren. Vergeet niet dat grote menu’s besluiteloze klanten creëren, wat betekent dat ze er langer over zullen doen om te beslissen welke bestelling ze willen plaatsen.

Wat is de servicecyclus van een restaurant?

De servicecyclus van een restaurant is elk van de momenten waarop de klant in contact komt met de zaak. Kortom, van check-in tot check-out.

Hoe kies je de ideale dienstregeling om de servicecyclus van een restaurant niet te beïnvloeden?

Het is belangrijk te analyseren wat de belangrijkste uren zijn waarop onze klanten ons komen bezoeken, om zo de openingstijden te beperken. Als onze klanten ons bijvoorbeeld gewoonlijk pas om 10 uur ‘s morgens bezoeken en de piek van de dag om 21 uur ligt, heeft het geen zin om om 7 uur ‘s morgens open te gaan en om 22 uur te sluiten.

Hoe kan de tafelrotatie in de servicecyclus van een restaurant worden verbeterd?

– Uw personeel opleiden
– Ga voor teamwerk
– Neem bestellingen per stoel
– Verminder tafelbezoeken
– Profiteer van technologie
– Bevorderen van online reserveringen
– Beperk de grootte van uw menu

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.