fbpx

Schoonmaakwoningen Geleerd thuis

Hábitos de limpieza que se aprenden en casa

Gewoonten zijn het normale gedrag dat mensen hebben. Er zijn verschillende soorten, waaronder reinigingsgewoonten behoren tot de belangrijkste.

Van jongs af aan, in ons thuisonderwijs, nemen we een reeks gewoontes aan die we in het beste geval in stand houden tot we volwassen zijn.

Een van die gewoontes is netheid.

Hoewel veel mensen denken dat het alleen om de netheid van het huis gaat, gaat het ook om gewoonten van persoonlijke hygi├źne en de organisatie van de ruimtes waarin we onze dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Door elke reinigingsgewoonte tot op de letter te volgen, heeft u een eenvoudiger leven, zijn de reinigingstaken niet gecompliceerd en draagt u positief bij aan uw gezondheid.

Leer de reinigingsgewoonten die thuis moeten worden aangeleerd, veelvuldig moeten worden toegepast en moeten worden doorgegeven aan toekomstige generaties.

Persoonlijke reinigingsgewoonten

Hábitos de limpieza personal

Persoonlijke reinigingsgewoonten zijn belangrijk voor het behoud van de gezondheid en de veilige ontwikkeling van interpersoonlijke relaties.

Elk individu moet zorgen voor zijn persoonlijke hygi├źne om de ontwikkeling van ziekten te voorkomen en er goed uit te zien, dus het is belangrijk om elk van deze gewoontes ten minste ├ę├ęn keer per dag te volgen.

Persoonlijke hygi├źne? Heb je je eigen gebruiksvoorwerpen

De eerste stap in het voldoen aan de juiste persoonlijke hygi├źne is het hebben van het nodige gereedschap zoals een tandenborstel, zeep, tandpasta en zelfs een handdoek.

Dit zijn voorwerpen die niet gedeeld mogen worden omdat elke persoon een middel is om gemakkelijk virussen en bacteri├źn over te brengen, vooral met dit soort voorwerpen die voortdurend in contact staan met de handen en het gezicht.

Om uw persoonlijke hygi├źne artikelen te beschermen tegen vuil is het belangrijk om ze te bewaren in een koffer of een tas met een rits.

Was je handen en knip je nagels

De handen zijn de delen van het lichaam die de overdracht van bacteri├źn, ziektekiemen of virussen van persoon tot persoon met het grootste gemak mogelijk maken.

Het is duidelijk in het gemak van een coronavirusinfectie, waardoor een virus in slechts enkele weken tijd op het niveau van een pandemie wordt gebracht.

Daarom is het belangrijk om uw handen te wassen voor en na het hanteren van alles wat niet van u is, na het gebruik van de badkamer, het koken, het aanraken van uw huisdier, het eten of het schoonmaken.

Indien u niet de mogelijkheid heeft om uw handen met water en zeep te wassen, is het noodzakelijk dat u een desinfecterende gel in uw portemonnee of rugzak heeft.

Als aanvulling op deze stap moet u uw nagels knippen, omdat ze het vuil opslaan dat u niet kunt bereiken bij het wassen van uw handen.

Douche? Elke dag!

Douchen is een gewoonte die elke dag gevolgd moet worden.

Douchen verwijdert het vuil en het zweet dat overdag werd geproduceerd.

Aangezien kinderen het belangrijk zijn om het belang van baden te benadrukken met een goede wasbeurt van de lichaamsdelen, om ziektebeelden die de huid aantasten te voorkomen.

Kam je haar

Afhankelijk van het type hoofdhuid dat u heeft, moet u uw haar wel of niet elke dag wassen. Het niet wassen van je haar hoeft echter geen excuus te zijn om het niet te kammen.

Elke dag moet u minimaal vijf minuten lang uw haar kammen om knopen te voorkomen.

Mondreinigingsgewoonte

Regelmatig tandenpoetsen is een van de belangrijkste activiteiten op het gebied van persoonlijke hygi├źne van de dag.

Met een goede tandenborstel kunt u een slechte adem, gaatjes of mondziekte voorkomen.

De tandartsen zorgen ervoor dat het poetsen minimaal 10 minuten duurt en dat u de voortanden, kiezen en de binnenkant van de tanden moet poetsen om vuil te verwijderen.

Reinigingsgewoonten in uw huis

Hábitos de limpieza de tu casa

Het doen van huishoudelijke taken kost slechts een paar minuten van je tijd en als je het elke dag doet, zal het een grote gewoonte worden.

Bovendien voorkomt een dagelijkse schoonmaakbeurt van het huis dat u ziek wordt en vervelende insecten krijgt.

Het zijn geen ingewikkelde taken en u kunt ze met uw familieleden verdelen, zodat u sneller klaar bent en u kunt gaan zitten voor een welverdiende rust.

Badkamer wastafel en spiegel

Een van de gewoontes die uw badkamer een beter uiterlijk geven en de verspreiding van ziektekiemen door vocht voorkomen, is het reinigen van de spiegel en de wastafel.

Voor de spiegel hoeft u alleen maar te spuiten met een beetje glasreiniger en deze te verwijderen met behulp van een microvezeldoekje om te voorkomen dat er sporen achterblijven.

Neem een andere doek om de gootsteen te reinigen en vermijd vervelende water- of zeepsporen. Het is belangrijk dat elk lid van de familie de gootsteen schoonmaakt als ze klaar zijn met het gebruik ervan.

Maak de douche dagelijks schoon

Als je klaar bent met douchen, is het de ideale tijd om die ruimte op te ruimen.

U moet onderhoudsreiniger aanbrengen op de wanden van de douche of het bad en deze met een doek afvegen.

Op die manier kunt u voorkomen dat er zeep- of shampooresten aan de wanden blijven kleven en dat ze worden uitgewreven.

Keuken: opruimen aan het einde van elke dag

De eetzaal, het fornuis en de tafel waar het eten wordt bereid, moeten na het koken worden schoongemaakt.

Voor de tafels en de eetkamer heeft u een vochtige doek nodig om het voedsel dat erop is gevallen of een vloeistof zoals saus of water te verwijderen.

Wanneer u klaar bent met het afvegen, moet u de doek drogen, zodat er geen vochtvlekken op de oppervlakken ontstaan.

Gebruik in het geval van de kachel de antivetspray van uw voorkeur en verwijder deze met een doek.

Herhaal deze procedure elke keer dat u klaar bent met koken, zodat u kunt voorkomen dat er voedsel aan het fornuis blijft plakken en het moeilijker wordt om het schoon te maken.

Regelmatig vegen

Het vegen van alle ruimtes in uw huis is belangrijk om de ophoping van stof te voorkomen, die op de lange termijn voor problemen kan zorgen.

Het enige wat je hoeft te doen is je bezem pakken, elke kamer in huis schoonvegen en het vuil oprapen met een stoffer en blik.

Als u niet veel tijd hebt, maar het vuil snel van de vloer wilt verwijderen, kunt u een stofzuiger gebruiken om uw werk te vergemakkelijken.

Daarnaast kunt u een dweil nemen en de vloer reinigen met een desinfecterende reinigingsvloeistof als aanvulling.

Ruim je kamer op en maak hem schoon

Als je lang in een ruimte van je huis verblijft en je hebt zin om naar een ander huis te gaan, is het noodzakelijk om het te laten zoals het was toen je aankwam.

Zet voorwerpen zoals stoelen of meubels op hun plaats en als je iets van een plank hebt gehaald, zet je het terug op de plaats waar het hoort.

Op die manier houdt u uw huis op orde en hoeft u geen grote klus te klaren als het tijd is om de hele kamer schoon te maken.

Vuilnis slaapt buiten het huis

Het is belangrijk om ‘s nachts het vuilnis buiten te zetten met het afval dat we overdag produceren.

Naarmate de uren verstrijken, begint het afval zijn afbraakproces en genereert het een onaangename geur in de keuken en de badkamer.

Het afval naar de dichtstbijzijnde vuilnisbelt brengen duurt slechts een paar minuten en je zult rusten zonder slechte geuren.

Gooi de papieren weg die je niet nodig hebt..

Als je thuis een stapel papieren hebt die de ruimte innemen die je nodig hebt om nieuwe items op te slaan, scheid ze dan af en gooi de items die niet nuttig zijn weg.

Voor dit scheidingsproces moet u een stapel ongebruikte bladeren vormen, bladeren die slechts aan ├ę├ęn kant worden gebruikt en bladeren die aan beide kanten worden gevoerd.

Vellen die aan beide zijden gevoerd zijn, moeten worden weggegooid, omdat er geen ruimte is om te printen of aantekeningen te maken, tenzij u ze wilt gebruiken voor het maken van een aantal ambachten.

De vellen die aan ├ę├ęn kant worden gebruikt en de vellen die niet worden gebruikt, kunnen echter in aparte mappen worden opgeslagen, afhankelijk van het gebruik dat u van plan bent te geven.

Nuttige tips om uw reinigingsgewoonten te versterken

Consejos útiles para fortalecer tus hábitos de limpieza

Naast het kennen van de reinigingsgewoonten die iedereen op persoonlijk vlak en in huis zou moeten toepassen, laat een of ander advies nooit na om die handelingen in de kortst mogelijke tijd tot gewoonte te maken.

Houd dus deze vijf tips in gedachten en merk op hoe het schoonmaken een eenvoudige en zelfs leuke taak wordt.

Begin met opruimen, en ruim dan op

Hoewel het misschien niet zo lijkt, is de volgorde van de handelingen van belang bij het schoonmaken van uw huis, u kunt veel werk besparen en u zult de beoogde resultaten in minder tijd bereiken.

Eerst moet u de kamers opruimen om te zien waar het vuil zich bevindt en om het stof te verwijderen van de voorwerpen die niet op hun plaats zaten.

Wanneer u klaar bent met opruimen, zal het makkelijker zijn om op te ruimen, wetende dat de vuile plekken en de plekken die op dat moment geen reinigingsactie nodig hebben.

Maak een lijst van de delen van het huis die dieptereiniging nodig hebben

Naast het bepalen van een dag voor het schoonmaken van de woning, is het belangrijk om te beslissen welke ruimtes grondig moeten worden gereinigd.

Door kennis te nemen van deze te reinigen ruimtes kunt u bepalen of ze op de volgende diepteschoonmaakdatum even grondig worden gereinigd en hoe vaak de rest van de ruimtes moet worden gereinigd.

Zo zijn de badkamer en de keuken bijvoorbeeld ruimtes die elke week dagelijks moeten worden schoongemaakt en diepgaand moeten worden gereinigd. Terwijl de kamer de ene week een diepe schoonmaakbeurt kan krijgen en de andere week niet.

Schoonheid is niet synoniem met verveling

Schoonmaken hoeft voor u geen saaie bezigheid of verplichting te zijn. Je hebt de mogelijkheid om die reinigingsuren de leukste of meest winstgevende voor je leven te maken.

Terwijl je schoonmaakt kun je muziek spelen en plezier hebben met zingen of dansen terwijl je elke ruimte schoonmaakt.

U kunt ook luisteren naar een podcast, een audioboek of zelfs een programma op uw favoriete videoplatform zetten en het bekijken terwijl u uw ruimtes opruimt.

Reserveer een dag voor de schoonmaak

Als u een diepe reiniging van uw huis wilt doen, is het belangrijk dat u een dag opzij zet om u volledig aan die taak te wijden.

Door het huis elke dag schoon te maken, zal de dag die gereserveerd is voor die dieptereiniging slechts enkele minuten duren in elke kamer, het zal niet nodig zijn om uren te besteden aan elke ruimte in het huis, omdat ze schoon zullen zijn.

Een vorige reiniging zal u helpen om het vuil gemakkelijker te verwijderen en u zal meer tijd hebben om te rusten.

Koop een complete reinigingsset

U kunt niet alle ruimtes in uw huis schoonmaken als u niet over het nodige gereedschap beschikt om het perfect te doen.

Daarom is het belangrijk dat u een complete reinigingsset koopt en deze vernieuwt als de producten opraken of verslijten.

De schoonmaakset die u thuis moet hebben, moet bestaan uit een dweil, een emmer, een bezem, een schop voor vuilnis, doeken, zeep, chloor, ontsmettingsmiddel, azijn en sponzen.

Geef uw schoonmaakbeurt een boost met Mono

Potencia tu limpieza con Monouso

Als u producten voor uw schoonmaakkit wenst te verkrijgen, kunt u deze tegen de beste prijs vinden in de virtuele winkel van Monouso.

In de catalogus van hygi├źneproducten vindt u handreinigingsgel, toiletpapier, vochtige doekjes, papieren handdoeken voor het drogen van de handen en de dispensers voor elk van deze producten.

Bovendien vindt u in diezelfde ruimte de beste doeken, een van de meest nuttige hulpmiddelen tijdens ons reguliere reinigingsproces.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.