fbpx

Sauzen, best in aparte kuipjes

Tarrinas para salsas en servicio delivery

Het succes van een goede thuisbezorgservice is gebaseerd op de voortreffelijkheid van het voedsel dat u bereidt. Maar daar houdt het niet op. Als u gerechten hebt die aanspreken door hun smaak en originaliteit, kunt u er zeker van zijn dat de bestellingen niet lang op zich laten wachten… Tenzij u natuurlijk de verpakking waarin u de leveringen doet, verwaarloost.

Voor veel horecaprofessionals is de vraag naar de verpakking waarin de leverings- of afhaalbestellingen worden vervoerd van ondergeschikt belang, en niets is minder waar.

Het belang van een goede keuze van de bezorgverpakking

Wanneer u een gerecht bereidt dat in uw zaak wordt geserveerd, verliest het voedsel geen eigenschappen vanaf het moment dat het in de keuken wordt opgediend tot het aan tafel wordt geserveerd. Het verliest hooguit warmte als er een vertraging is bij de levering.

Pollo empanado y crujiente con tarrinas para salsas por separado

Hetzelfde geldt niet voor de bezorgdienst, waar het cruciaal is om een geschikt verpakkingsmedium te hebben voor elk soort voedsel dat u aan uw hongerige gasten wilt leveren. Waarom? Het is eenvoudig:

  • als u een hamburger verstuurt in een verpakking die condensatie veroorzaakt, verliest het broodje zijn knapperigheid en kunnen de andere elementen hun versheid verliezen,
  • als het de warmte niet binnenhoudt, zal het voedsel bevroren aankomen,
  • als het geen veiligheidsslot heeft, kan de hamburger opengaan en uit elkaar vallen…

Enzovoort, een heleboel andere problemen die vermeden kunnen worden door goede containers te kiezen om bij elke gelegenheid mee te nemen.

In deze post willen we kijken naar sauspotten. Hun gebruik is wijdverbreid in de Aziatische keuken (waar soja en zoetzure saus onlosmakelijk verbonden zijn met veel van hun gerechten), zoals u zult weten als dit uw geval is, maar niet zozeer in andere soorten zaken. En dat is een vergissing. Laten we eens kijken naar de voordelen van deze kleine containers om de kwaliteit van uw thuisbezorging te verbeteren.

Behoort u tot degenen die hun sauzen apart versturen?

Dit is een open discussie in veel professionele keukens. Bij gerechten waar sauzen meestal over het eten worden gegoten, vragen veel mensen zich af of ze bij de bezorging apart moeten worden aangeboden. En in werkelijkheid is het een heel redelijke twijfel die u zelf misschien ook wel eens met uw team in de keuken van uw restaurant hebt opgeworpen.

Bolista de patatas con salsa en una tarrina salsera para delivery

In de horeca zijn er zelden tweede kansen. Als een klant niet tevreden is over zijn eerste bestelling, is het onwaarschijnlijk dat hij zijn geluk nog eens zal beproeven. Hetzelfde geldt voor het restaurant: als een eerste bezoek niet aan de verwachtingen van de klant voldoet, is hij of zij een verloren klant voor de toekomst.

Vandaar het belang van aandacht voor details bij de levering. Als we bedenken dat 20% van de bevolking wekelijks regelmatig online eten bestelt en dat er zoveel actieve concurrentie is, is het makkelijker te begrijpen.

Voordelen van het apart aanbieden van uw sauzen

Het lijdt geen twijfel dat we vanaf het begin van dit artikel voorstander zijn van het apart aanbieden van sauzen. Kijk maar naar de titel. Dit is echter geen kwestie waarover we lichtvaardig hebben beslist en we willen u niet overtuigen zonder u een sterk argument te geven.

Laten we eens kijken naar de voordelen van het apart aanbieden van uw sauzen.

Het respecteert de textuur van het voedsel tijdens het transport.

De vloeibare textuur van sauzen heeft de neiging de knapperigheid van het voedsel af te breken en het na verloop van tijd zachter te maken. Daarom is het een goed idee om sauzen apart te verzenden, vooral als ze gebakken of gepaneerd zijn.

Denk aan een zo bekend gerecht als bravas: die zijn niets zonder brava- en mayonaisesaus (of de door u gekozen varianten: ketchup, aioli, enz.). Als u het bakje vol hete, krokante aardappelen klaarmaakt en de sauzen erover begint te gieten, zullen de eigenschappen ervan veranderd zijn tegen de tijd dat het de handen van uw diner bereikt.

Personaliseer de hoeveelheid saus

Als u uw gasten hun eigen sauzen geeft, kunnen ze de hoeveelheid saus die ze op hun eten gebruiken aanpassen – geen klanten meer die iets meer saus willen dan ze besteld hebben (en niet meer klagen dat er te veel was).

Hiermee kunt u gerechten opnieuw opwarmen waar mayonaise op had gezeten

Door de mayonaise aan de zijkant te zetten, kan de klant zijn eten opwarmen in de magnetron als het niet op de juiste temperatuur is (of als hij besteld heeft om het later op te eten).

Onderscheid u van de concurrentie

Door uw sauzen apart aan te bieden, kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten die dat niet doen. U zult al diegenen aantrekken die hun gerechten graag personaliseren: er is altijd wel iemand in een groep die niet van pittig eten houdt, die geen saus lust, enz.

Problemen met voedselintolerantie of -allergie elimineren

Als elk diner zijn eigen saus serveert, kunnen degenen die lijden aan een voedselintolerantie of allergie voor sauzen (aanwezigheid in de samenstelling van enkele van de meest voorkomende voedselallergenen: eieren, melk, pinda’s, soja, sesam, enz.

Blikken om uw sauzen veilig te verzenden

Een vreselijke fout is om sauzen apart te verzenden en dat te doen in potten die daarvoor niet geschikt zijn. Wij hebben een lijst opgesteld van de meest voorkomende fouten om u te helpen bij wat u niet moet doen:

  • Lekkend materiaal: kies een lekvrij materiaal om te voorkomen dat de sauzen druipen en de hele bestelling bederven (niet alleen vanwege de vlekken, maar ook omdat de klant zonder saus zou zitten).
  • Vetabsorberende verpakking: deze moet sterk genoeg zijn om niet zacht te worden bij contact met de sauzen en stijf blijven tijdens het gebruik. Anders zou het kunnen lijken alsof de pot en de saus samen smelten.
  • Geen deksels: als u denkt dat een geïmproviseerd deksel van aluminiumfolie de reis zal doorstaan, kunt u slechter af zijn dan met een lekvrij materiaal.
  • Deksels die niet passen: het is net zo absurd om een deksel te maken dat niet precies afsluit (improvisatie met huishoudfolie of aluminium), als om een pot en deksel te kiezen die niet passen en kunnen lekken.

Als u op zoek bent naar de beste sausbakje voor uw bezorgdienst of zelfs om een extra portie saus op tafel te brengen om uw klanten te plezieren, heeft Monouso de meest hygiënische en veilige modellen.

Beste juspotten voor bezorging:

Kraft kartonnen sauscontainer

Kraft kartonnen sauscontainer

Kraft gekleurde kartonnen kuipjes hebben een PE laminering waardoor ze compatibel zijn met sauzen en vloeistoffen. Perfect voor koude of warme sauzen.

Bakje voor koude sauzen PLA transparant

Bakje voor koude sauzen PLA transparant

Transparante bakjes gemaakt van maïszetmeel, een 100% plantaardig materiaal. Ze zijn sterk en duurzaam en houden koude sauzen in perfecte staat tot consumptie. Ze zijn niet geschikt voor magnetrons.

Pot voor sauzen PP

Pot voor sauzen PP

Deze plastic sauspotten met deksel, gemaakt van polypropyleen, behoren tot de meest gebruikte. Ze zijn perfect voor het vervoer van sladressings of sauzen zoals soja, ketchup, mayonaise, enz.

Potje voor rietsauzen

Potje voor rietsauzen

De biologische suikerrietpotjes zijn ideaal voor een duurzame tafelschikking. Ze zijn verkrijgbaar in wit of naturel en in verschillende maten en capaciteiten, zodat u ze kunt gebruiken voor sauzen, soepen of crèmes.

Als u de kwaliteit van uw levering wilt verbeteren, raden wij u aan om uw sauzen apart te verzenden in een van de optimale bakken hiervoor. Uw klanten zullen het waarderen en het bereiden van deze wegwerpsausbakjes is een taak die u kunt uitvoeren op de laagste momenten van de dienst, dus een taak die niet te veel van uw tijd in beslag zal nemen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.