fbpx

Salmorejo bril: hoe te kiezen tussen voorgerecht glazen

We laten de tijden van het winterweer achter ons. De kou heeft zijn magie, vooral omdat het verband houdt met de kerstvakantie, maar we moeten erkennen dat de lente en de zomer een explosie van hitte zijn die niet te vergelijken is met enig ander seizoen.

Naast veranderingen in onze manier van kleden wordt het verdriet dat vaak ontstaat door koud en bewolkt weer weggenomen. Er komen nieuwe kleuren, geuren en smaken aan.

Onder de smaken van de lente en de zomer is het recept voor salmorejo, een soort room op basis van tomaten en brood dat vers wordt gegeten met stukjes gekookt ei en gehakte ham.

De salmorejo is een voorgerecht, geserveerd in kleine glazen als voorgerecht, ideaal om in een paar hapjes te eten in afwachting van het hoofdgerecht.

Beste kleine glazen voor salmorejo

De miniproefglazen zijn het perfecte voertuig om uw lekkernijen in de mond van uw gasten te brengen.

In Monouso, onze online winkel, hebben we een grote verscheidenheid aan snackbekers gemaakt met verschillende materialen en avant-gardistische ontwerpen, ideaal voor het geven van een vleugje elegantie aan elk voorgerecht.

Tot onze best verkochte Salmorejo-glazen behoren ons 70 ml hoog zwart kegelvormig proefglas, 75 ml doorzichtig “weide” proefglas, 90 ml doorzichtig “bloesem” proefglas en 90 ml doorzichtig krommend ps proefglas.

Bovendien, om u te helpen het beste uit uw budget te halen, zijn het startglazen die bij een andere gelegenheid kunnen worden gewassen en hergebruikt.

Gemakkelijk Salmorejo Recept

Receta de salmorejo fácil

Onder de koude voorglazen heeft de salmorejo een plekje verdiend.

De smaak en de romigheid laten niemand onverschillig. Bovendien biedt het mengsel van smaken met het gekookte ei en de stukjes ham een culinaire ervaring die moeilijk te verslaan is.

Hoe ongelooflijk het ook lijkt, het is een goedkoop en eenvoudig recept om te maken, zodat u uw gasten kunt vermaken zonder dat u een fortuin hoeft te investeren.

Hier is een snel en eenvoudig recept voor het vullen van een paar voorglaasjes met de beste salmorejo die je ooit hebt gekookt.

Ingrediënten voor Salmorejo Brillen

Ingredientes para vasitos de salmorejo
  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 4 gekookte eieren
  • 100 g wit brood van de dag
  • 100 g Serranoham in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • Azijn
  • Olijfolie
  • Zout

Voorbereiding

Mejores vasitos para salmorejo

Met thermomix of blender zal de bereiding in wezen hetzelfde zijn.

Stap 1. Was de tomaten en snijd ze in grote stukken. Meng ze met de blender of thermomix. Zeef de tomaten om de resterende schil en zaden te verwijderen. Breng het over naar een schone kom.

Stap 2. Voeg 2 teentjes knoflook, 150 g olijfolie, het brood in middelgrote stukken en een snufje zout toe. Met behulp van de mixer wordt het hele mengsel geplet tot het een homogene crème wordt.

Stap 3. Na het koken van de eieren, gedurende 3 minuten in kokend water met een straal azijn, hebben we de schaal verwijderd en in blokjes gehakt. We hakken ook de Serranoham. Reserveer beide ingrediënten afzonderlijk.

Tegels

Emplatado de salmorejo

Serveer in kleine koude glazen een beetje salmorejo, zonder het glas te vullen. Maak het glas compleet met een klein gekookt ei en Serranoham, ingrediënten die we eerder hadden versneden.

We nemen de startglazen met de salmorejo mee naar de koelkast, zodat deze vers wordt voordat we hem opdienen. De salmorejo wordt vers geconsumeerd, dus hij gaat rechtstreeks van de koelkast naar de tafel.

Zoals u kunt zien, een eenvoudig recept dat u in slechts drie stappen in staat stelt om een voortreffelijke bereiding te maken die perfect is voor warme of verse dagen.

Je kijkt liever naar de bereiding van het recept dan dat je het leest? Geen probleem, hier is een YouTube-video met het recept dat we net beschreven hebben voor dit exquise voorgerecht.

https://www.youtube.com/watch?v=uGPEM1NA8YI

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.