fbpx

Ontdek de geheimen van restaurantinrichting

Descubre los secretos del diseño de interiores restaurantes

Interieurontwerp in restaurants kan de perceptie van een klant veranderen wanneer hij uw restaurant binnenkomt. Als u een nieuw restaurant opent of u denkt dat het tijd is om te renoveren, houd er dan rekening mee dat decoratie, meubilair of verlichting zeer belangrijk zijn, omdat ze de sfeer bepalen waarin uw klanten hun tijd zullen doorbrengen.

Inspiratie bij het ontwerpen van het interieur van uw restaurant of het verbeteren van het huidige concept is fundamenteel, daarom heeft Monouso enkele ideeën verzameld om te beginnen met het creëren van de persoonlijkheid van uw zaak.

Blijf op de hoogte van interieur ideeën, de fouten die u moet vermijden en hoe relevant het beeld is voor uw bedrijf.

Interieur ideeën voor restaurants

Ideeën voor restaurantinrichting

Het is altijd goed om een blik te werpen op interieurtrends. Het is een goede manier om een idee te krijgen van wat je wel en niet in je zaak zou willen verwerken.

Bekijk onze interieurideeën voor restaurants, gebaseerd op de meest succesvolle huidige trends voor restaurants:

Decoreren met gerecycleerde materialen

De 3 V’s – verminderen, hergebruiken en recyclen – zijn belangrijke handelingen in ons dagelijks leven. Dus waarom ze niet toepassen bij de inrichting van uw restaurant?

Bezoek tweedehands winkels en ga op zoek naar gebruikte decoratieve elementen om ze een nieuw leven te geven.

Beperk je niet alleen tot decoratie. Voorwerpen zoals ramen, tafels, deuren, handgrepen, lampen of stoelen zijn ook bruikbaar.

Hoewel de elementen die u aanschaft niet dezelfde designlijn zullen hebben, zal het het verschil en de exclusiviteit van elk decoratiestuk in uw zaak benadrukken .

Fluwelen meubilair

wilt u elegantie en exclusiviteit overbrengen aan uw klanten? Fluweel is uw veilige optie. Het is een materiaal dat altijd is geassocieerd met de meest gewilde, elegante en speciale plaatsen.

Bekleed uw stoelen, meubels en krukjes met de kleur fluweel die het beste bij het ontwerp past, et voilà! Instant glamour.

Muurkunst

Muurkunst is een uitstekend idee voor restaurants. Spuitbussen of verf worden gebruikt om het concept van het kunstwerk op de muur vast te leggen, volgens de voorkeur van de kunstenaar.

Muurkunst, een geweldige optie voor de inrichting van een restaurant

Muurschilderingen worden meestal ontworpen op bakstenen of gladde betonnen muren, maar u kunt ook een goede afwerking krijgen op stenen of betegelde muren.

Als u kiest voor muurkunst voor uw restaurant, doe het dan op de meest in het oog springende muur van het etablissement. Zo genieten de klanten van het kunstwerk als ze het restaurant binnenkomen en tijdens de bediening.

We weten zeker dat er meerderen een selfie zullen nemen met het schilderij op de achtergrond, het zal een zeer populaire ruimte worden!

Aanwezigheid van vintage meubilair

Deze zijn perfect voor bedrijven die een ontwerp hebben dat geïnspireerd is op vervlogen tijden.

Vintage meubilair helpt bij het creëren van een restaurantinrichting die klanten terug in de tijd brengt.

Over het algemeen zorgen deze meubels voor nostalgie en creëren ze een zeer gezellige sfeer, die uw klanten zullen waarnemen zodra ze door de deuren van uw zaak lopen.

Ze zullen ook geboeid zijn door een stukje geschiedenis achter het restaurant en elk meubelstuk.

Themaschilderijen

Als het om decor gaat, zijn schilderijen items die nooit uit de mode raken.

Het is een uitstekend idee om thematische werken op te nemen, die elkaar aanvullen binnen het etablissement.

Een ander idee is om lokale kunstenaars te steunen en hun werk te koop aan te bieden aan de muren, en het decor om de zoveel tijd te veranderen!

Belangrijkste element van het decor: de bar

Je loopt een bar binnen en het eerste wat je opvalt is de bar. Profiteer van dit element en maak er de absolute hoofdrolspeler van je restaurantinrichting van.

Bars met persoonlijkheid, een optie voor de inrichting van een restaurant

Versier de bar met texturen. Gebruik hiervoor materialen zoals tegels, lijstwerk, panelen of hout.

Gebruik voor het aanrecht materialen als marmer of terrazzo, waardoor het een elegante uitstraling krijgt zonder de weerstand te verliezen die de drukte van een bar nodig heeft.

U kunt uw ontwerp afmaken met LED-verlichting, perfect om ‘s avonds sfeer te creëren.

Gebruik lijstwerk

Lijstwerk is een decoratief middel dat het uiterlijk van uw restaurant volledig vernieuwt.

Deze panelen bedekken vlekken, onvolkomenheden en half afgewerkte afwerkingen op de muren; ze geven een nieuw en elegant uiterlijk.

Het beste aan lijstwerk is de verscheidenheid aan modellen op de markt, waar u ze kunt vinden in verschillende kleuren, met reliëfs en vormen.

Doorlopende banken

Defavoriete tafels van mensen zijn die met zitbanken.

Verhoog de kwaliteit van deze klassieke banken door het toevoegen van gewatteerde bekleding, waardoor ze een elegante en comfortabele uitstraling krijgen.

Bekijk verschillende ontwerpen van banken met dit type bekleding, vraag offertes aan en ontwerp uw meubilair met de beste optie – uw klanten zullen u er dankbaar voor zijn!

Planten: een natuurlijk en gastvrij element

Niets is natuurlijker, frisser en aangenamer dan begroeting door planten.

Decoreren met planten in restaurantinrichting

Planten zorgen niet alleen voor een comfortabele sfeer, ze zijn ook een onderscheidend element van de inrichting.

Of ze nu natuurlijk of kunstmatig zijn, het groen van de planten zal zich onderscheiden van het kleurenpalet dat u voor de inrichting hebt gekozen.

Tegels

Ver weg is het idee dat tegels alleen voor keukens en badkamers zijn. Durf anders te zijn en ga voor verbazingwekkende restaurant interieurontwerpen met tegels op je muren.

Plan een aantrekkelijk ontwerp, koop de nodige blues en huur de nodige arbeidskrachten in om het project op gang te krijgen.

Het is misschien niet een zeer economische optie (u kunt slechts één muur versieren), maar het zal een unieke stijl geven aan uw zaak.

Veelgemaakte fouten bij het inrichten van een restaurant

Veelgemaakte fouten bij de inrichting van een restaurant

Als je nieuw bent in de inrichting van een restaurant , is het gebruikelijk om fouten te maken.

Om ze te vermijden, is er niets beter dan te weten wat de meest voorkomende fouten zijn en hoe u ze kunt vermijden, zodat u een verbouwing kunt uitvoeren met een minimum aan ongemakken.

Esthetiek, esthetiek… en niets anders

Het is waar dat de esthetiek van het restaurant belangrijk is, maar er moet een evenwicht zijn met de functionaliteit.

Het evenwicht tussen beide aspecten zorgt ervoor dat de klanten een aangename, comfortabele en probleemloze ervaring hebben.

Functionaliteit heeft betrekking op mobiliteit in de ruimte, adequate verlichting van de ruimte, esthetisch en functioneel meubilair en optimalisering van de ruimte.

Als u deze aspecten kent, kunt u de inrichting van uw restaurant gemakkelijker plannen en evenveel belang hechten aan schoonheid als aan functionaliteit.

Bovendien zijn trends vluchtig. Het is niet rendabel voor uw bedrijf om voortdurend te verbouwen om zich aan te passen aan wat vandaag in de mode is en morgen niet meer. Blijf bij uw stijl.

Een goed gedefinieerd concept en een professionele uitvoering zijn meer waard dan elke voorbijgaande rage.

Klein, comfortabel en harmonieus ontwerp

Voortbordurend op wat we al eerder zeiden: design moet functioneel zijn. Maar ook comfortabel.

Een eerste aspect dat comfort inhoudt, is de verlichting van het restaurant. Het mag niet rechtstreeks in het gezicht van de klanten schijnen en hen duizelig maken, maar het mag ook niet zo schemerig zijn dat ze in het donker zitten. Het is noodzakelijk het type verlichting in elke ruimte van het etablissement te plannen, zodat het restaurant zo natuurlijk en eerlijk mogelijk is.

Het meubilair valt ook in deze categorie, zoek naar opties die functionaliteit, esthetiek, ergonomie en relevantie combineren als onderdeel van de inrichting.

Hoewel een van uw doelstellingen met het meubilair is om het maximale aantal stoelen in de ruimtes te kunnen tellen zonder de circulatie (van diners en obers) te beïnvloeden, mag het comfort niet uit het oog worden verloren.

Denk er ook aan om bij de aankoop van meubilair het ontwerp en het kleurenpalet van het merk te volgen, om harmonie te creëren en de klanten niet in verwarring te brengen.

Een andere manier om een aangename sfeer te creëren is door middel van akoestiek.

Als restaurant moet u manieren vinden om het lawaai van buiten en binnen het etablissement onder controle te houden.

Restaurantinrichting helpt u bij dit aspect, omdat er een strategie wordt uitgestippeld om het lawaai in de zaak te verminderen, met behulp van materialen die storende geluiden absorberen.

Gebrek aan strategie

Voor het uitvoeren van een interieurproject in restaurants is het essentieel om een strategie te hebben. En om deze gedurende de gehele renovatie te handhaven.

Dit plan moet het totale budget voor de renovaties bevatten, enkele decoratie-ideeën voor uw zaak en het profiel van uw pand.

Een verbouwing starten zonder strategie zal alleen maar leiden tot chaos in het proces, en de projectleiders zullen in verwarring raken bij de uitvoering van het werk.

De oplossing is om een interieurarchitect in de arm te nemen en samen te bepalen wat voor soort bedrijf u bent, welk publiek u bedient en wat u onderscheidt van de concurrentie.

Deze drie details zijn de sleutel tot het bepalen van de ontwerpstijl die het beste past bij uw restaurant en projectstrategie.

U kunt ook een ander element toevoegen: het type gastronomie dat u serveert.

In dat geval kan het ontwerp worden gebaseerd op de ingrediënten van elk gerecht en de plaats van herkomst ervan, door middel van onder meer kleuren, vormen, materialen en meubilair.

Natuurlijk altijd met samenhang en harmonie.

Belang van restaurantdesign

Belang van restaurantdesign

Het interieurontwerp in restaurants is het element dat de eerste indruk aan de klanten overbrengt.

Comfort, elegantie, gastvrijheid, harmonie, rust en charme zijn enkele van de sensaties die mensen beschrijven wanneer ze een etablissement met een uitstekend ontwerp binnengaan. Is dat niet wat u wilt voor het uwe?

Wanneer zij deze details waarnemen, verwachten zij dat de rest van de service van kwaliteit zal zijn en dat zij een aangename ervaring zullen hebben.

Aan de andere kant combineert een goed restaurantontwerp esthetiek met functionaliteit, waardoor klanten en personeel mobiel zijn in het etablissement.

Toont kwaliteit in elk onderdeel van de service

Kwaliteit tonen in elk onderdeel van de service

Imago is slechts één element van de dienstverlening van uw restaurant. U moet zich ook richten op de kwaliteit van het voedsel en de producten die u in uw service gebruikt.

In onze winkel voor wegwerpverpakkingen bieden wij u het kwaliteitsvolle servies dat uw restaurant steeds nodig heeft. In onze catalogus vindt u producten voor de bediening binnen de zaak, maar ook voor de home delivery en take away, dankzij ons uitgebreide assortiment take away food containers.

Wij zorgen er eveneens voor dat uw voedselveiligheid wordt gegarandeerd door u te voorzien van hygiëne- en schoonmaakproducten, evenals de horecakleding die uw personeel nodig heeft.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.