fbpx

Restaurant SWOT: leer hoe het moet

FODA de un restaurante: Aprende cómo hacerla

De eerste stappen van een onderneming zijn gecompliceerd omdat zij de toekomst van het restaurant markeren, dus je moet de juiste beslissingen nemen om geen problemen op de lange termijn te hebben. In dat opzicht kan de SWOT-analyse u helpen

SWOT-analyse is een belangrijk instrument dat wordt gebruikt om bepaalde aspecten te identificeren, zoals sterke punten, kansen, zwakke punten en bedreigingen, die u helpen bij het nemen van beslissingen en het toepassen van strategieën in uw bedrijf.

Ontdek hoe u de SWOT-matrix van uw restaurant kunt maken, hoe u de strategieën ervan kunt toepassen in uw restaurant en hoe u succes kunt boeken.

Wat is Restaurant SWOT?

¿Qué es FODA de un restaurante?

Zoals we al eerder hebben gezegd, is de SWOT-analyse de sterke punten, bedreigingen, zwakke punten en kansen die elk bedrijf heeft.

Deze methode bestaat uit het kennen van de interne en externe factoren die de ontwikkeling van uw bedrijf op verschillende manieren beïnvloeden.

Met deze gegevens in de hand begint u strategieën te ontwikkelen om bedreigingen aan te pakken, zwakke punten te minimaliseren, kansen te benutten en uw sterke punten optimaal te benutten.

Laten we eens kijken naar de elementen die deel uitmaken van een SWOT- of DOFA-matrix, in beide gevallen hebben we het over hetzelfde.

Sterke punten

De sterke punten van een restaurant zijn de positieve factoren die je binnen je bedrijf hebt.

Om het gemakkelijk te identificeren zou je je kunnen afvragen, wat bied ik aan en wat maakt me anders dan de rest?

In dit geval zullen zij de diensten die u aanbiedt identificeren, die u uniek maken en u bij de eerste keuzes van de klanten laten.

De verscheidenheid binnen het menu, de veranderingen in het menu naar gelang de seizoenen van het jaar, het aanbieden van bezorgservice, het hebben van een parkeerplaats, het hebben van ervaren personeel, het zich bevinden in een toegankelijke omgeving en de prijzen zijn enkele sterke punten die u anders zullen maken dan de rest.

Mogelijkheden

In het gedeelte over de mogelijkheden van de SWOT-matrix worden de externe aspecten weergegeven die u kunt gebruiken om u in uw sector te onderscheiden. Deze factoren moeten niet door u worden gecontroleerd.

Om ze te identificeren kun je jezelf vragen stellen zoals, welke seizoensverandering komt er aan, wat zijn de huidige trends en hoe kan ik ermee werken? En analyseer de veranderingen die in de markt plaatsvinden.

Strategieën die u kunnen helpen om uw mogelijkheden te benutten zijn onder andere: het opzetten van uw bedrijf in een toeristische omgeving, het hebben van ruimtes voor feesten, het hebben van meerdere filialen, een kinderspeelplaats en het aanbieden van een bezorgservice.

Zwakke punten

De zwakke punten van een restaurant zijn de details die de goede werking van het etablissement belemmeren of niet mogelijk maken. Stabiliteiten zijn intern; je moet de macht hebben om ze te controleren.

In dit deel van uw SWOT-matrix is het belangrijk om u af te vragen wat de nadelen van uw bedrijf zijn en welke aspecten u moet verbeteren om de concurrentie aan te kunnen.

Een vestiging met een slechte locatie, die een nieuw bedrijf is binnen de gastronomische markt, niet over het nodige kapitaal beschikt, niet de nodige eisen stelt of geen opgeleid personeel heeft, zijn enkele voorbeelden van de zwakke punten die aan bod komen.

Bedreigingen

Bedreigingen zijn die externe factoren die de ontwikkeling en exploitatie van uw restaurant niet voor 100% mogelijk maken. Omdat ze van buitenaf komen, hebben we ze niet in de hand.

Er zijn honderden bedreigingen in de restaurantsector. Als u bijvoorbeeld een restaurant in dezelfde straat opent en betere prijzen aanbiedt, kan het zijn dat uw klanten die optie verkiezen en stoppen met consumeren in uw bedrijf.

Ook kunnen de hogere kosten van de producten die u gebruikt om te koken leiden tot verlies in plaats van winst.

SWOT-strategieën voor restaurants

Estrategias FODA para restaurantes

Na het invullen van de SWOT-matrix en het identificeren van elk van de aspecten, is het belangrijk om beslissingen te nemen over de strategieën die gebruikt zullen worden om verbeteringen in uw bedrijf aan te brengen en te plannen voor het geval er een bedreiging voor uw restaurant ontstaat.

Er zijn vier strategieën die zijn opgesteld op basis van de SWOT-analyse van een restaurant om de verwachte veranderingen te bereiken en een restaurant te zijn waar velen om vragen.

Defensief

De defensieve strategie is gebaseerd op het benutten van de sterke punten van het restaurant en het voorkomen van bedreigingen die de prestaties van het etablissement kunnen beïnvloeden. Focus altijd op het vergroten van het aantal sterke punten van het restaurant.

Het is een van de meest gecompliceerde strategieën, maar het is toegepast door grote restaurantketens zoals McDonald’s en het heeft voor hen gewerkt.

Hoewel het is aangevallen door de hoeveelheid calorieën die elk product op het menu bevat, hebben ze Michelin-sterrenkoks ingehuurd om handgeschreven hamburgers te ontwerpen om de aandacht af te leiden.

Aanstootgevend

De offensieve strategie is erop gericht de sterke punten en mogelijkheden van het restaurant te benutten, zodat zwakke punten verdwijnen of op de achtergrond blijven.

Een van de belangrijkste technieken om de zwakke punten en bedreigingen van het bedrijf te verbergen is het gebruik van marketinginstrumenten om de diensten die zij aanbieden te promoten.

Er zijn bekende restaurants die gebruik maken van de bezoeken van beroemdheden om te posten op hun sociale netwerken en bezoeken te winnen van mensen die willen eten op de plaats waar hun idolen bezocht zijn.

Heroriëntatie

De heroriëntatiestrategie is erop gericht om elke gelegenheid in uw restaurant aan te grijpen om de interne zwaktes van uw bedrijf aan te pakken.

Dit is geen gecompliceerde strategie om uit te voeren, maar je moet oppassen dat zwakke punten niet in de weg komen te staan bij het benutten van kansen.

Ook kunt u bij het toepassen van deze strategie intern werken aan het verbeteren van alle zwakke punten en deze volledig wegwerken.

Overleving

De overlevingsstrategie is om te werken aan het verminderen van de bedreigingen en zwakheden die het restaurant verhinderen om te groeien en deel uit te maken van de concurrentie.

Deze strategie vertegenwoordigt alle beperkingen die u kunt hebben bij het investeren in een restaurantbedrijf.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.