fbpx

Restaurant Keuken – Effici├źnt organiseren

Bij het openen van een restaurantbedrijf komt het vaak voor dat er niet veel aandacht wordt besteed aan de inrichting van de restaurantkeuken.

In het ergste geval worden veranderingen alleen gepland wanneer zich problemen voordoen die van invloed zijn op de goede werking ervan.

Naast het rekening houden met de manier waarop de keuken dagelijks werkt, zijn er nog andere aspecten waarmee rekening moet worden gehouden in overeenstemming met de structuur van de keuken.

De planning van een effici├źnte keuken omvat het personeel, het onderhoud van de ruimtes, de tijd waarin de activiteiten worden beheerd, de plaatsen waar het eten wordt bereid en het meubilair.

Gebieden aanwezig in een keuken-restaurant

Zonas presentes en una cocina restaurante

Ongeacht het soort service dat u aanbiedt in uw restaurant, alles moet netjes en schoon zijn om goed te kunnen functioneren, zoals een professionele keuken.

Het gebrek aan orde in de keuken van uw restaurant heeft invloed op alle processen die in de verschillende werkgebieden worden uitgevoerd.

Er moet een natuurlijke stroom tussen hen zijn, vanaf de ontvangst van de bestelling tot aan de levering van het gerecht. Het omvat ook de teruggave van de schotel en het bijbehorende wasproces.

Naar aanleiding van de ruimte-procesrelatie die op dit soort plaatsen moet worden aangepakt, geven wij u enkele tips voor de organisatie van elke basisruimte van de keuken van een restaurant.

We beginnen met het leren kennen van de verschillende ruimtes die in de keuken van een restaurant te zien zijn.

Koude zone

Zona de fr├şo

Raak niet in de war, de koude zone is niet waar de drankjes worden bereid.

In een professionele keuken wordt de koude ruimte gebruikt om enkele voorgerechten, salades en sauzen te bereiden die de gerechten begeleiden die uw gasten zullen proeven.

Dit gebied moet in de buurt van koelkasten en koelboxen liggen.

Door deze aanbeveling op te volgen zult u effici├źnter zijn. Het stelt u in staat om snel de benodigde ingredi├źnten te verwijderen en ze opnieuw te koelen zodat ze niet bederven.

Warmtezone

Zona de calor

Het is de belangrijkste ruimte van een keuken-restaurant. In dit gebied worden de hoofdgerechten en enkele voorgerechten bereid.

Het is belangrijk dat u apparatuur zoals strijkijzers, friteuses, ovens, kachels en branders in de buurt heeft.

Naast de basisuitrusting van de verwarmingszone vindt u hier ook de potten, pannen, braadpannen, pollepels, pallets, om enkele van de meest gebruikte te noemen.

Tussenruimte tussen de keuken en de woonkamer

Zona intermedia entre la cocina y la sala

Beter bekend als het gebied waar de voorbereidingen die uit uw keuken komen worden gepleisterd en gemonteerd.

Dit deel van de keuken moet zich vlakbij de uitgang van de woonkamer of de eetkamer bevinden, zodat het gemakkelijk is om de gerechten mee te nemen als ze klaar zijn.

Het moet ook worden uitgerust met de meest gebruikte gebruiksvoorwerpen zoals borden, sausboten, schotels, enz.

Bak- en banketbakkerszone

Zona de reposter├şa y pasteler├şa

Als uw restaurant een dessertmenu aanbiedt, moet er idealiter een ruimte zijn die alleen voor de bereiding ervan bestemd is.

Door deze ruimte in uw keuken te hebben, zult u in staat zijn om in de kortst mogelijke tijd desserts te maken. Vergeet niet dat uw klanten wachten.

Binnen dit gebied moet u alleen gebruiksvoorwerpen zoals mallen, pallets, mixers, lepels, maatbekers, etc. hebben.

Wasplaats

Zona de lavado

In deze regio van de keuken worden de gerechten, potten, bestek, serviesgoed en glazen gewassen en gebruikt ten dienste van de kamer en de keuken.

Naast de wasplaats moet u de containers voor het weggooien van organisch afval op de vaat hebben staan.

Ook is het belangrijk dat deze ruimte ver van de hete zone ligt, zodat u ongelukken met de schotels kunt voorkomen.

Schoonmaakruimte

Zona de limpieza

De reinigingsruimte moet zo ver mogelijk verwijderd zijn van de voedselverwerkingsruimten van de keuken.

De schoonmaakproducten worden in deze ruimte behandeld en worden gebruikt om de verschillende ruimtes in uw restaurant schoon te maken.

Bijkeuken

Zona de despensa

Het bestaat meestal uit het magazijn waar de producten voor de bereiding van de gerechten op de menukaart worden bewaard.

Binnen dat magazijn is het gebruikelijk om koelkasten en koelers te hebben om de ingredi├źnten die nodig zijn te bewaren.

Het bestaan van een magazijn is belangrijk voor u om de producten bij te houden die deel uitmaken van de inventaris en die u moet vervangen.

Andere faciliteiten in een keuken-restaurant

Otras dependencias en una cocina restaurante

Naast de belangrijkste ruimtes die binnen een keuken-restaurant moeten bestaan, zijn er nog andere ruimtes die deel kunnen uitmaken van uw keuken, afhankelijk van de ruimte die u heeft.

Onder deze gebieden zijn de volgende:

Goederenontvangst

Recepci├│n de mercanc├şas

Het is een onderdeel van het bedrijf dat uitsluitend bestemd is voor leveranciers om de door u bestelde goederen te lossen.

Dit zijn ladingtoegangen die de nodige ruimte en amplitude hebben om de distributeurs zonder problemen te laten bewegen.

Het is gebruikelijk dat ze een weegschaal hebben om het gewicht van de ontvangen producten te verifi├źren en om hun relatie met de geplaatste bestelling te controleren.

Plonge

Plonge

Deze ruimte is gewijd aan het schoonmaken van het grootste keukengerei, zoals potten en pannen.

De mensen die in dit deel van de keuken werken, hebben regelmatig contact met de mensen die deel uitmaken van de warme zone.

Deze mededeling maakt het mogelijk om gebruiksvoorwerpen te verwijderen en schoon te maken.

Deze ruimte heeft een diepe roestvrijstalen vaatwasser, tafels voor het plaatsen van vuile potten en planken voor het opbergen van schone potten en pannen.

Garderobe

Vestuario

De kleedkamer is een ruimte van het etablissement waar het personeel zich omkleedt bij het binnenkomen en verlaten van de dienst.

Deze plek moet voorzien zijn van ventilatie en een doucheruimte voor mensen om zichzelf te reinigen voor en na hun werkdag.

Ze moeten ook individuele kluisjes hebben voor elk personeelslid om hun spullen op te bergen terwijl ze hun werk doen.

Personeelskantine

Comedor de personal

Naast het hebben van een ruimte om spullen op te slaan en zich om te kleden, is de eetzaal belangrijk in een baan die enkele uren in het etablissement vereist.

Met het gebruik van deze ruimte kan uw team een pauze nemen van de service die ze aanbieden en zich voeden zonder het restaurant te hoeven verlaten.

Organisatie en uitrusting

Organizaci├│n y equipamiento

Binnen de organisatie van een keuken-restaurant is het noodzakelijk om over een basisuitrusting te beschikken om elk van de taken die bestemd zijn voor de verschillende ruimtes die deel uitmaken van de keuken gemakkelijk uit te voeren.

Onder deze apparatuur en diensten, die onmisbaar zijn voor het functioneren van een keuken, bevinden zich

Mogelijkheid tot uitbreiding

Posibilidad de ampliaci├│n

Sommige ondernemers zijn van plan om de ruimte te vergroten, dus de locatie die ze kiezen om het restaurant op te zetten moet de capaciteit hebben om te worden verbouwd en uitgebreid.

Op deze manier is het niet nodig om van locatie te veranderen als er behoefte is om te groeien. Vooral omdat zo’n verandering kan betekenen dat je alles opnieuw moet beginnen.

Uitbreiding

Amplitud

Wanneer u op zoek bent naar een vestiging om uw bedrijf te huisvesten, moet u rekening houden met de grootte van de plaats, op basis van de diensten die u aan de gasten wilt aanbieden.

Over het algemeen worden standaardmaten gebruikt, waarbij de grootte van de keuken de ┬ż deel van de afmetingen is die voor de eetkamer moeten worden gehanteerd.

Natuurlijk licht en correct kunstlicht

Claridad natural y luz artificial correcta

Goede verlichting is nodig om het keukenwerk voor te bereiden. Het ideaal is om een compartiment met natuurlijk licht te hebben, omdat het de kleur van de ingredi├źnten niet verandert.

Als u geen natuurlijke lichtinval heeft, gebruik dan elektrische lampen die zich in elk van de werkgebieden bevinden.

Er moeten meerdere lampen zijn met genoeg stroom om elke hoek van uw keuken-restaurant te verlichten.

Ventilatie

Ventilaci├│n

Tijdens de werking van de keuken ontstaan verschillende soorten gassen en dampen. Om ze te elimineren, worden ramen gebruikt die onder een hoek dicht bij het plafond zijn geplaatst.

Afzuigkappen worden ook vaak gebruikt om geuren, dampen, gassen en vet in suspensie in de lucht op te vangen. Dit wordt bereikt door middel van een filtersysteem en de afvoer van de lucht.

Watervoorziening

Suministro de agua

Het bedrijfspand moet een stabiele en overvloedige drinkwatervoorziening hebben. Het is raadzaam om distributiesystemen te hebben voor elk gebied en ervoor te zorgen dat deze altijd in goede staat zijn.

De drinkwatervoorziening zal altijd afkomstig zijn van de openbare voorziening, bronnen, putten of fonteinen. Natuurlijk moet het altijd voldoen aan alle wettelijke eisen.

Als er geen drinkwatervoorziening beschikbaar is, zijn er watertanks of opslagtanks nodig

Maak je geen zorgen, deze tanks zijn vervaardigd met materialen die geen smaken of geuren aan het water doorgeven. Maar het is noodzakelijk om onderhoud uit te voeren om het sediment dat zich op de bodem bevindt te verwijderen.

Basisregels voor het organiseren van een keuken-restaurant

Reglas básicas para organizar una cocina restaurante

De keuken is het hart van een restaurant, zijnde de ruimte van het etablissement waar de gerechten op de menukaart worden bereid

Daarom moet het restaurant op een aantal punten worden aangepast om de productie van het restaurant optimaal te maken:

Afmetingen voor het ontwerp van een restaurantkeuken

Dimensiones para el dise├▒o de una cocina de restaurante

De minimale grootte van een keuken voor 50 personen moet ongeveer 20 vierkante meter zijn, inclusief de wasruimte.

Als er meer capaciteit in de keuken nodig is, wordt er 0,5 vierkante meter berekend voor elke persoon die in de keuken gaat werken.

Het meubilair moet op zijn beurt worden geplaatst op plaatsen die de sterilisatie en de reiniging van de restaurantruimtes vergemakkelijken.

Vloer en wanden

Piso y paredes

De vloer van het etablissement moet gemaakt zijn van een glad materiaal en gemakkelijk te wassen zijn. Idealiter zou het licht van kleur moeten zijn en afgeronde hoeken moeten hebben.

De muren moeten ook glad en gemakkelijk te wassen zijn.

De hoeken moeten worden afgerond en geglazuurd met epoxyhars op een afstand van 2 cm van de vloer.

Pantry en magazijn

Despensa y almac├ęn

De voorraadkast voor levensmiddelen moet op een hoge en zeer schone plaats staan.

Bovendien moet het een plaats zijn met beperkte en gecontroleerde toegang, waar andere levensmiddelen niet worden behandeld

De winkel moet meerdere schappen hebben, indien mogelijk gemaakt van afwasbare en resistente materialen. Deze planken moeten worden gebruikt om niet-bederfelijk voedsel op te slaan en te bevatten.

Voor het conserveren van voedsel moet u een koelkast voor gekookt voedsel, een koelkast voor groenten, een koelkast voor vlees en een koelkast voor zuivelproducten hebben.

Stalen tafels

Mesas de acero

De tafels voor de bereiding van de schotels moeten gemaakt zijn van roestvrij staal, omdat het een materiaal is dat lange tijd wordt onderhouden.

Deze tafels kunnen los van elkaar staan of verbonden worden met andere keukenapparatuur, en dat is afhankelijk van de indeling die u in uw keuken beheert.

Keukens, vooral praktisch

Cocinas, prácticas ante todo

Als je met de ontwerper praat om het keuken-restaurant project te plannen, heb je soms de neiging om de idee├źn van de arbeiders op de bouwplaats te horen.

Deze suggesties zullen alleen maar leiden tot verwarring op de bouwplaats, dus het is belangrijk om vanaf het begin van het werk duidelijk te maken welk ontwerp je wilt maken

Het ontwerp moet functioneel, praktisch, eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden zijn in de loop van de tijd.

Gebruik de benodigde vierkante meters

Utilizar los metros cuadrados necesarios

Een goed geldbeheer voor een restaurant is belangrijk voor de werking ervan

Inrichtingen met een goede ligging, die worden gehuurd voor cafetaria’s of restaurants, zijn meestal duurder per vierkante meter en daarom moet elke meter ten volle worden benut.

Om dit te bereiken is het noodzakelijk om te plannen waar alle elementen van het restaurant zich op een harmonieuze manier bevinden en de bedrijfsactiviteiten niet te bemoeilijken.

We vinden de meest geschikte apparatuur voor elke behoefte

Equipos adecuados para cada necesidad

Weinig bedrijven produceren alle apparatuur die nodig is om een keuken te bedienen.

Bij de keuze van het keukenmeubilair moet rekening worden gehouden met de hoeveelheid serviesgoed die per dag wordt geserveerd om de juiste apparatuur voor die vraag te kunnen kiezen.

Al dit meubilair moet op een ordelijke manier worden geplaatst, om de ruimte in het etablissement optimaal te benutten en om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Smaakvolle dosis

Dosis de buen gusto

Het ontwerp van de keuken zal de elementen hebben die u plant op basis van uw smaak, het thema en de decoratie die wordt behandeld voor de rest van het restaurant.

Alle beslissingen die u wilt nemen in de inrichting van uw keuken moeten worden overeengekomen met de ontwerper en de ingenieur, zullen ze de haalbaarheid van elk van uw idee├źn te bestuderen.

Dit komt omdat elke beslissing afhankelijk is van de structuur van het pand en hoe de productiviteit van het restaurant zou zijn met deze aanpassingen.

Kosten van een industri├źle keuken

Costes de una cocina industrial

Bij de aankoop van de elementen van een industri├źle keuken is het te verwachten dat er geen vaste kosten worden gehanteerd.

Bij het berekenen van de prijzen van de apparatuur van een industri├źle keuken worden drie schalen gehanteerd.

Zonder de prijzen van de installatie, de burgerlijke werken, de basisdiensten en de huur van het pand mee te tellen, zijn dit de pakketten voor de industri├źle keuken:

Laag niveau industri├źle keuken

Cocina industrial de nivel bajo

Dit pakket omvat low-end apparatuur en vormt geen harmonieus geheel. Ze worden meestal gekocht bij de jacht op biedingen en de machines zijn meestal niet van dezelfde fabrikant.

Het aanschaffen van de producten voor een low-end industri├źle keuken kost meestal zo’n 700 en 1000 euro.

Prijs van een middelgrote industri├źle keuken

Precio de una cocina industrial de nivel medio

Deze middenklasse keuken bevat apparatuur uit het middensegment die wordt geproduceerd door bedrijven die in het gebied zijn erkend.

Het is geen luxe meubilair of de nieuwste technologie, maar het is ontworpen om vele jaren mee te gaan.

De prijs ligt tussen 1200 en 1500 euro.

Industri├źle keuken op hoog niveau

Cocina industrial de nivel alto

Deze apparatuur is van erkende merken en heeft een hoog technologisch niveau.

Het is een kwalitatief hoogstaand meubel, maar zonder veel luxe, dus ze zijn ook kwalitatief goed afgewerkt en onderling te combineren.

De kosten liggen tussen 1600 euro en 1900 euro.

Deze prijzen omvatten alleen de uitrusting van alle industri├źle keukens.

Daarbij komen nog de kosten van civiele werken, diensten en vestiging, die tussen de 400 en 600 euro per vierkante meter bedragen.

Essenti├źle producten in elke restaurantkeuken

Productos imprescindibles en toda cocina de restaurante

Naast de juiste ruimte en industri├źle apparatuur die u nodig heeft in uw keuken-restaurant, heeft u andere producten nodig om uw restaurant naar de top te brengen.

In de virtuele winkel van Monouso vindt u een breed scala aan producten die u nodig heeft om uw restaurant te runnen.

Serviesgoed, bestek, glazen, bekers, meeneemverpakkingen, dienbladen, bekers, rietjes, kommen en servetten zijn enkele van de belangrijkste producten die u in de keuken van uw restaurant moet hebben.

Het beste aan het winkelen voor uw producten bij Monouso is dat u kunt kiezen uit een breed scala aan producten, waarbij de nadruk ligt op recyclebare, biologisch afbreekbare en wegwerpproducten.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.