De beste reinigingschemicaliën voor restaurants

Netheid in restaurants is zeer belangrijk om de ruimte gezond te houden en het comfort en de veiligheid van de mensen te handhaven. Vooral omdat het een plaats is waar het voedsel dat wordt geconsumeerd wordt behandeld.
Daarom moet u de juiste en noodzakelijke producten gebruiken om problemen te voorkomen. Van Monouso willen wij u vertellen over de beste reinigingschemicaliën voor restaurants, om een goede hygiëne en sfeer van uw lokalen te handhaven.
¿Qué encontrarás en este artículo?
Waarom chemische schoonmaakmiddelen gebruiken voor restaurants?
Een vies uitziend restaurant geeft een slechte indruk, waardoor het noodzakelijk is alle ruimten waaruit het bestaat te reinigen en te ontsmetten. Gelukkig kunt u met hoogwaardige reinigingschemicaliën de oppervlakken en het keukengerei van uw restaurant effectief en efficiënt ontsmetten en desinfecteren.
Schoonmaken met goede schoonmaakmiddelen voorkomt de verspreiding van micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid van de consument.
Er moet echter op worden gewezen dat dit soort producten op een veilige manier moet worden gehanteerd, aangezien zij levensmiddelen kunnen verontreinigen. Daarom moeten deze producten geïsoleerd en gescheiden van levensmiddelen worden bewaard.
Schoonmaakmiddelen in de keuken, welke heb je nodig?
De restaurant schoonmaakmiddelen die u in de keuken nodig heeft zijn onder andere:
Doekjes en doekjes
De doeken en poetsdoeken zullen u helpen om altijd schoon werkgerei, aanrechten, borden, borden, toonbanken, enz. achter te laten. Zij zijn ook uw grote bondgenoten voor het reinigen en drogen van oppervlakken en voor dieptereiniging. De ideale modellen voor restaurants en cateringbedrijven zijn die met een hoog absorptievermogen.
Het is aan te bevelen dat iedere werknemer zijn eigen doeken en linnen heeft. Het is ook van belang dat zij voor elk gebruik doeken en doekjes gebruiken, bijvoorbeeld speciaal voor glas, voor de afwas, voor het schoonmaken en afdrogen, en voor het reinigen van de handen. Deze moeten zacht en delicaat zijn en mogen niet in contact komen met andere doeken.
Schuursponsjes
Zij zijn zeer nuttig voor gebieden met geïmpregneerd vuil. Zijn schurend vermogen is ideaal voor het reinigen van keukenruimten zoals grills, bakplaten, aanrechtbladen, potten, enz. Om hygiënische redenen is het echter beter niet overal hetzelfde schuursponsje voor te gebruiken.
Bovendien is het belangrijk dat u het op tijd vervangt, vooral wanneer het “gevild” is en bijna niet schoon wordt of wanneer het niet lekker ruikt, want dit wijst op de aanwezigheid van bacteriën.
Ontvetter
Zij worden gebruikt om vetkorsten in keukens, ovens, grills, afzuigkappen en vloeren gemakkelijk en doeltreffend te reinigen. Vooral om aangebrand vet dat zich op grillplaten en grills heeft opgehoopt, zonder veel moeite doeltreffend te verwijderen.
Zoals u ziet, is het een zeer veelzijdig product voor het schoonmaken van een restaurant, maar omdat het de keuken is, is het van essentieel belang geurloze ontvetters te gebruiken.
Spoelglansmiddel
Het geconcentreerde vloeibare spoelglansmiddel is zeer nuttig voor het reinigen van vaatwassers, vooral omdat het vaatwerk en keukengerei snel droogt en een intense glans geeft. Zij zijn vervaardigd op basis van een neutrale formule van hoge concentratiekwaliteit, die een buitengewone helderheid geeft aan het keukengerei.
Vloeibare afwasmiddel
Ze worden gebruikt om met de hand af te wassen. Het zijn geconcentreerde vloeibare detergenten met een hoog ontvettend vermogen, die worden gebruikt voor het handmatig reinigen van vaatwerk en keukengerei.

Dit is mogelijk dankzij het hoge alkalische gehalte dat het tot het product bij uitstek maakt voor het verwijderen van sporen van vet, zetmeel en eiwitten die gewoonlijk door traditionele detergenten over het hoofd worden gezien.
Producten voor het schoonmaken van eetkamers en tafels
De eetzaal is het eerste beeld dat restaurants bieden, daarom moet ze goed schoongemaakt worden. Om de tafels schoon te maken moet u een doek gebruiken met een multi-oppervlak reiniger. Voor het reinigen van de vloer is het raadzaam een vloerreiniger voor alle soorten oppervlakken te gebruiken.
Reinigingsproducten voor badkamers en toiletten
Naast het gebruik van producten zoals papier om handen te drogen, toiletpapier, handzeep, moet u specifieke producten gebruiken voor het schoonmaken van badkamers. Zoals badkamerreinigers, die ideaal zijn voor het reinigen en boenen van vloeren, gootstenen, kranen enz.
Met dit soort product verwijdert u gemakkelijk zeepresten en kalkvlekken van de badkamervloer van uw restaurant. Laat bovendien een aangenaam parfum achter in de badkamer.
Lijst van schoonmaakproducten voor een restaurant
Reiniging met de juiste producten houdt de voedselveiligheid in stand. Hieronder zullen wij u vertellen over de meest gebruikte schoonmaakmiddelen voor een restaurant.
1. Wasmiddelen
Wasmiddelen vormen geen enkel risico voor de mens. Het belangrijkste kenmerk ervan is de netheid en de hygiëne van de installaties, zodat de ruimten schoon en onberispelijk zijn.
Dit type product wordt in drie groepen ingedeeld:
- Zure detergentia: Zij worden gebruikt om anorganische resten en roest te verwijderen.
- Neutrale detergentia: Deze worden gebruikt om organische resten zoals vetten, eiwitten en bloed te verwijderen. Het is dus ideaal als schoonmaakmiddel in de keuken.
- Alkalische detergenten: Noodzakelijk voor het reinigen van vloeren en elementen die gevoelig zijn voor bijtende producten.
Er zijn echter andere soorten detergenten, zoals schuimende detergenten, die helpen bij het schoonmaken van open ruimten, omdat er schuim ontstaat.
2. Hypochlorieten
Het is een ontsmettingsproduct dat meestal in restaurants wordt gebruikt. Natriumhypochloriet is een ideaal ontsmettingsmiddel, omdat het een sterk oxidatiemiddel is, dat een grote microbiële sterfte veroorzaakt.

Hun nuttige eigenschappen kunnen echter nadelig worden beïnvloed door factoren zoals de aanwezigheid van gesuspendeerde vaste stoffen, hoge temperaturen, onzuiverheden in het water of ongeschikte pH-waarden.
3. Perazijnzuur
Het is een doeltreffend ontsmettingsmiddel tegen micro-organismen en hun sporen. Dit type ontsmettingsmiddel is milieuvriendelijk, omdat het uiteenvalt in azijnzuur, zuurstof en water.
4. Quaternaire ammoniumverbindingen
Dit zijnbiocide-actieve stoffen die worden gebruikt in ontsmettingsmiddelen voor het ontsmetten van oppervlakken en restaurantfaciliteiten. Zij zijn zeer doeltreffend tegen een groot aantal microben, zijn geurloos, niet-schurend, niet-corrosief en niet-giftig voor de mens.
Voordelen van het altijd schoon houden van uw restaurant
Chemische producten voor de reiniging van restaurants helpen de hygiëne te handhaven en voorkomen de verspreiding van besmettelijke ziekten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
Onder de voordelen van het gebruik van restaurant schoonmaak chemicaliën hebben we:
- Zij dragen bij tot de reiniging van ruimten en voorwerpen zoals keukengerei, kleding, keukens, koelkasten, gootstenen, enz.
- Elimineer ziektekiemen en verontreinigende stoffen die ziekten veroorzaken.
- Zij garanderen een veilige reiniging in ruimten waar kinderen en huisdieren aanwezig zijn.
- Uw klanten zullen graag van hun eten genieten op een plaats met een schoon uiterlijk, een aangename geur, veilig en harmonieus.
- U zult uw voedsel beter kunnen bewaren in geïsoleerde omstandigheden zonder vuil.
- U vermijdt schadelijke bronnen die de eigenschappen van voedsel kunnen veranderen, en vermijdt de aanwezigheid van bacteriën en mogelijke ziekten.
- U voldoet aan een wettelijke verplichting en vermijdt economische sancties die u zouden kunnen dwingen het pand te sluiten.
- Uw medewerkers zullen beter presteren, dankzij het comfort en de efficiëntie die een schone en aangename werkomgeving biedt.
Als u op zoek bent naar de beste chemische reinigingsproducten voor restaurants, aarzel dan niet om onze online winkel Monouso te bezoeken. U vindt er een gamma hygiëne- en ontsmettingsproducten die ideaal zijn voor de reiniging in uw bedrijf.
BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING
Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimatie: Consentimiento del interesado.
Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.
Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy