Positie van het bestek op de tafel
Het kennen van de positie van het bestek op tafel is noodzakelijk om een speciaal diner uit te voeren en te laten zien dat u een uitstekende gastheer bent.
Het is echter een kennis die niet iedereen bezit en die soms noodzakelijk is. Zeker als de kerstavond nadert en je hebt besloten om het thuis te vieren met al je familie en vrienden.
Als je geen idee hebt hoe je het bestek op tafel moet zetten, gefeliciteerd! We zijn hier om u het antwoord te laten zien dat u zoekt. In de volgende rubriek vertellen we u niet alleen welke positie het bestek moet hebben, maar ook hoe u het moet gebruiken en waar elk bestek voor dient. Laten we beginnen!
¿Qué encontrarás en este artículo?
Positie van het bestek op de tafel
Voordat u de juiste positie van het bestek op tafel leert kennen, moet u eerst weten welke stukken uw bestek moet hebben. De meest essentiële stukken bestek zijn:
- Lepels.
- Vorken.
- Messen.
Zowel aan tafel als voor het dessert, en niet te vergeten een pollepel en opscheplepel om te serveren.
Als de gelegenheid meer formeel is en de gasten meer verfijnd, is het goed om een visbestek, een lepel voor de saus, een ijslepel en andere stukken te hebben.
Het bestek moet als volgt op tafel worden geplaatst:
- Het bestek wordt van buitenaf in omgekeerde volgorde van gebruik geplaatst.
- Het bestek wordt op 3 of 4 centimeter afstand aan beide zijden van de plaat geplaatst.
- Het mes wordt aan de rechterzijde van de plaat geplaatst, met het lemmet naar het midden van de tafel gericht.
- De lepel wordt rechts van het mes geplaatst met de holte naar boven en in het midden van de tafel.
- De vork gaat links van de plaat, met de punten omhoog.
- Het dessertbestek wordt bovenop de plaat geplaatst. Ze worden meestal geplaatst op het moment van het opdienen van de desserts.
Het houdt rekening met het niveau van de verfijning van uw gasten. Een goede gastheer moet zijn gasten niet verwarren met onbekende en zeer moeilijk te gebruiken stukken.
Hoe gebruik ik het bestek aan tafel?
Het kan heel overweldigend lijken op de hoeveelheid en de volgorde van het bestek op tafel. Daarom leren we je hoe je ze allemaal moet gebruiken:
Vorken
- Tafelblad: Serveert de meeste gerechten.
- Voor salade: Het wordt gebruikt wanneer de salade als voorgerecht wordt geserveerd.
- Voor vis: Het wordt gebruikt om de verschillende delen van de vis te scheiden.
- Oester: Wordt gebruikt om de weekdieren uit de schelp te verwijderen.
- Voor slakken: Wordt gebruikt om het vlees te extraheren terwijl men de slak met het pincet vasthoudt.
- Voor het dessert: het is de kleinste van allemaal.
- Voor fruit: Het lijkt op het dessert, maar dan lichter.
- Voor het snijden: Het wordt alleen gebruikt om het vlees vast te houden terwijl het met een mes wordt gesneden.
- Voor service: Wordt gebruikt om het eten op de borden te serveren.
Lepel
- Tafel of soep: het is de grootste van allemaal.
- Voor het dessert: Het wordt gebruikt voor de meeste desserts.
- Van kaviaar: Het heeft een lang handvat en het uiteinde is erg rond en klein.
- Voor koffie of thee: Wordt alleen gebruikt om de suiker of melk in de warme drank te mengen.
- Voor bouillon: Het is kleiner dan een soeplepel en breder dan een dessertlepel.
- Voor salade: Het wordt gebruikt om de ingrediënten te mengen en de salade te serveren.
Mes
- Tafelblad: Wordt gebruikt om voedsel te snijden en te duwen.
- Voor vlees: Het is zeer scherp en met de zagen goed gemarkeerd, om het vlees gemakkelijk te snijden.
- Vis: Zijn functie is om het vlees van de vis te scheiden.
- Voor het dessert: u kunt het gebruiken als een pusher of om fruit of taarten te snijden.
- Boter: Zijn functie is om de boter op de broden te smeren.
- Voor kaas: De vorm is afhankelijk van de soort kaas die wordt geserveerd.
- Brood: Hun vorm en grootte variëren, maar ze zullen altijd de zagen laten markeren om het brood te snijden.
En na het eten… Wat doe ik met het bestek?
Wist je dat je een boodschap kan overbrengen door middel van bestek? Ja, dat kan, afhankelijk van de positie waarin u uw bestek plaatst als u klaar bent met eten.
De positie van het bestek kan aangeven:
Pauze
Je doet het door het bestek op de plaat te laten rusten in een hoek van 90 graden in de top. Elk, het is zijn eigen kant. Het mes met de scherpe punt naar binnen en de vork met de punten naar beneden.
Volgende cursus
Het bestaat uit het plaatsen van het bestek in de vorm van een kruis in het midden van de plaat. Het mes wordt eerst met de scherpe punt naar links geplaatst en de vork met de punten naar boven.
Uitstekend
Het bestek wordt horizontaal, parallel aan elkaar en met het handvat naar links geplaatst.
Afgewerkt
Het bestek wordt evenwijdig aan elkaar en loodrecht op elkaar geplaatst, met het handvat naar beneden.
Ik vond het niet leuk
Het bestek wordt in dezelfde positie geplaatst om te pauzeren, maar met de punt van het mes tussen de tanden van de vork.
Wat je nooit moet doen na het gebruik van het bestek is het terugzetten op het tafelkleed of ergens anders dan op het bord.
Waar koop je bestek?
Als het gaat om een formeel diner zijn we gewend aan het gebruik van zilverwerk, kristallen glazen en porseleinen schalen. Soms is het echter een goede optie om de tafel met plastic bestek te dekken. Er zijn veel modellen met verschillende afwerkingen, waarmee u ook een perfecte decoratie op uw tafel bereikt.
In eenmalig gebruik bieden wij u metalen kunststof bestek die heel goed het roestvrijstalen bestek simuleren. Ook vindt u hier premium plastic bestekZe zijn ideaal voor speciale evenementen, omdat ze praktisch en efficiënt zijn en geen kwaliteit hoeven op te geven.
Vergeet niet dat het instellen van de tafel niet exclusief is voor de hogere klasse. Het gaat erom ervoor te zorgen dat het samenleven aan de tafel hartelijk, aangenaam en bevredigend is.
Tot zover onze post over de positie van het bestek op de tafel. Vergeet niet onze winkel te bezoeken! We hebben de beste deals voor plastic bestek en serviesgoed in het algemeen. U bespaart niet alleen geld, maar ook tijd en energie doordat u het bestek na de maaltijd niet hoeft te wassen.
BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING
Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimatie: Consentimiento del interesado.
Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.
Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy