fbpx

Polypropyleen PP-verpakking: leer alles kennen

Envases de polipropileno PP: Conócelo todo

Als u een bedrijf heeft dat zich toelegt op de gastronomie of het hotelwezen, weet u dat het belangrijk is om polypropyleenverpakkingen te hebben, die als het beste worden beschouwd voor het serveren van voedsel aan klanten.

Polypropyleen verpakkingen zijn resistent en hebben geen invloed op de smaak van het voedsel en kunnen worden hergebruikt.

Lees meer over de voordelen van het gebruik van polypropyleenverpakkingen, de kenmerken van dit materiaal, de aanbevelingen voor het gebruik ervan en waar u een verscheidenheid aan producten voor uw bedrijf kunt krijgen.

Wat is polypropyleen?

¿Qué es el polipropileno?

Polypropyleen, ook bekend onder het acroniem PP, is een plastic materiaal dat wordt geproduceerd uit de polymerisatie van propyleen.

De ontdekking van polypropyleen gebeurde in 1951, toen wetenschappers Robert Banks en J. Paul Hogan een klein monster creëerden dat – in die tijd – niet stabiel was om op grote schaal te worden ontwikkeld.

Jaren na die eerste stap, in 1957, hebben verschillende bedrijven zich verenigd om de polypropyleenformule te verbeteren en zijn ze begonnen met de commercialisering ervan.

Tegenwoordig is het de op één na meest gebruikte kunststof voor de productie van verpakkingen, voorafgegaan door het polyethyleentereftalaat plastic PET.

Polypropyleen wordt niet geproduceerd met vervuilende materialen of processen , dus sommige bedrijven beschouwen het als een ecologische kunststof omdat het kan worden hergebruikt.

Polypropyleen voor voedsel: Kenmerken

Polipropileno para alimentos: Características

Polypropyleen is een soort plastic dat een hoge weerstand heeft , dus het is ideaal voor het maken van containers om voedsel te bevatten zonder lekkage.

Een ander opmerkelijk kenmerk van polypropyleen is dat het – tijdens de productie – geen Bisfenol A – of BPA – of ftalaten bevat, chemicaliën die de eigenschappen van kunststoffen veranderen.

Het is een materiaal dat moeilijk kan worden aangetast door zure of alkalische stoffen. Bovendien is het een waterdicht materiaal.

Het is bestand tegen hoge temperaturen, dus dit plastic wordt gebruikt om containers te vervaardigen die geschikt zijn voor microgolfverwarming en medisch-chirurgisch materiaal.

Tot slot kan polypropyleen worden onderworpen aan extreme temperatuurveranderingen zonder dat de structuur ervan wordt gewijzigd.

Voordelen van het gebruik van polypropyleenverpakkingen

Ventajas de utilizar envases de polipropileno

Polypropyleen heeft vele voordelen. Daarom wordt het beschouwd als een van de materialen die het meest geschikt zijn voor de productie van verpakkingen voor de voedingssector.

Het heeft een smeltpunt van ongeveer 120 °C, zodat het met stoom kan worden gesteriliseerd en in de magnetron kan worden geserveerd in warme en verwarmde polypropyleencontainers.

Polypropyleen wordt geclassificeerd als een veelzijdig materiaal, omdat het een van de weinige grondstoffen is die aan verschillende verwerkingstechnieken kan worden onderworpen.

Het kan worden gebruikt voor de vervaardiging van een breed scala aan producten, van voedselcontainers tot industriële of chirurgische materialen.

Polypropyleen is ook een lichtgewicht materiaal dat het mogelijk maakt om producten te maken die niet zwaar zijn en gemakkelijk overal kunnen worden verplaatst.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat polypropyleen een economisch materiaal is dat grote fysieke voordelen biedt, zodat bedrijven geen seconde aarzelen om het als grondstof te gebruiken.

Zo identificeert u polypropyleen

Así identificas el polipropileno

Kunststoffen worden geclassificeerd onder het internationale systeem van plastic identificatiecodes.

Na deze identificatiecode wordt polypropyleen geïdentificeerd met het nummer 5 in het recyclingsymbool.

Het wordt ook erkend door zijn acroniem: PP. Ze worden meestal onder het recyclingsymbool geplaatst, zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn.

Wordt het gebruik van polypropyleenverpakkingen aanbevolen?

¿Es recomendado el uso de envases de polipropileno?

Zoals u hebt gezien, heefthet gebruik van polypropyleencontainers meer voordelen dan het gebruik van containers van andere kunststoffen.

Polypropyleenverpakkingen zijn sterk, maar niet zwaar, dus ze zijn gemakkelijk te dragen.

Andere kwaliteiten van polypropyleenverpakkingen zijn dat ze geen geuren en smaken overbrengen op het voedsel, zodat het voedsel wordt genoten met zijn oorspronkelijke kwaliteiten.

Als u een milieubewust persoon bent, is een polypropyleenverpakking ideaal. Het zijn containers die kunnen worden hergebruikt en gerecycled.

Polypropyleenverpakkingen en andere producten

Envases de polipropileno y otros productos

Als u op zoek bent naar polypropyleenverpakkingen voor uw restaurant of hotelbedrijf, nodigen wij u uit in onze Monouso online winkel, waar u de beste kwaliteit polypropyleenverpakkingenkunt kopen.

Binnen de catalogus van polypropyleen PP containers vindt u rechthoekige containers, gastronorm trays, ronde containers, heatsealable containers, premium containers, onder andere opties voor de opslag van voedsel.

Deze containers zijn verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten en maken het mogelijk om vers of gekookt voedsel te bewaren.

Om uw klanten beter van dienst te kunnen zijn, zijn polypropyleen PP-containers bestendig en beschermen ze het voedsel tegen elke klap of val van de container.

Een ander voordeel van PP plastic verpakkingen is dat ze geschikt zijn voor het verwarmen van voedsel in microgolven. Wanneer het op deze manier wordt gebruikt, beschadigthet de magnetron of de structuur van de container niet.

Naast PP-verpakkingen bieden wij u een breed scala aan producten die van deze grondstof zijn gemaakt, zoals dienbladen, bekers, glazen en bestek.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.