fbpx

Plastic Free

plastic free: cómo ayuda al planeta

De plasticvrije certificering is ontstaan uit een onloochenbare realiteit: plastic is een materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt bij de vervaardiging van producten en in het dagelijks leven, zodat het verminderen van het gebruik ervan een moeilijke opgave kan zijn. Met het welzijn van onze planeet in gedachten werd deze certificering in het leven geroepen , die garandeert dat eindproducten en verpakte materialen plasticvrij zijn.

Wat is plasticvrij?

Dit initiatief vindt zijn oorsprong in het feit dat plastic over het algemeen via afval in de natuur terechtkomt. De blootstelling ervan aan zon, wind en andere milieu-invloeden maakt het een magneet voor bacteriën, verontreinigende stoffen en toxines.

Dit certificaat garandeert dat de materialen, verpakkingen of producten die in een bedrijf worden gebruikt 100% plasticvrij zijn. De strenge en beknopte criteria tonen aan dat de organisatie zich inzet voor de planeet en de impact op het milieu vermindert.

Voor wie geldt de Plastic Free certificering?

De Plastic Free certificering is van toepassing op alle sectoren van de industrie die milieubewust zijn en zich inzetten voor de zorg voor de planeet Aarde. De meest relevante sectoren voor de toepassing ervan zijn voeding, dranken, cosmetica, textiel en verpakkingen.

Voordelen van Plastic free

Dit zijn de voordelen van deze certificering voor bedrijven en consumenten:

  • Het maakt naleving mogelijk van wetten over het verminderen van de impact van plastic producten op het milieu.
  • Het geeft de organisatie een innovatief en duurzaam imago op de markt, omdat het haar betrokkenheid bij de natuur aantoont.
  • Het trekt de aandacht van consumenten die geïnteresseerd zijn in het recyclen van plastic en de zorg voor de planeet.
  • Gebruikers zullen vertrouwen hebben in het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke producten.

Ontdek meer interessante termen in ons Horeca Woordenboek– graag tot ziens!

Veelgestelde vragen

¿Wat is Plastic free?

Plasticvrij is een certificaat dat de consument en de markt in het algemeen beschermt, omdat de kunststoffen die bij de vervaardiging ervan worden gebruikt 100% plasticvrij zijn. Het is een garantiezegel van milieukwaliteit, dat de consument het vertrouwen geeft dat hij duurzame producten gebruikt voor de zorg van de natuur.

Welke producten zijn Plastic free?

Plasticvrije producten zijn alle producten waarvan het materiaal en de verpakking gemaakt zijn zonder plastic. Ze hebben een keurmerk dat duidelijk zichtbaar is op de voorkant van de verpakking en dat garandeert dat het product voldoet aan de 100% plasticvrije norm. Plasticvrij is een mentaliteit en vooral een noodzaak om onze planeet schoner en beter leefbaar te maken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.