fbpx

Tips voor het bereiden van een gezonde pizza in uw restaurant

pizza-healthy

De fitnesstrend is veranderd van een rage naar een levensstijl. Van de manier waarop we ons kleden, hoe we ons bewegen en vooral de manier waarop we eten. Wij laten u zien hoe u gezonde pizza’s kunt maken en concurrerend kunt blijven in de veeleisende wereld van gezondheid en fitness.

Gezonde Pizza: Fitnesstrend

Pizza is nog steeds een van de favoriete gerechten voor diners. Het maken van gezonde, caloriearme pizza’s is een trend die aanslaat in de wereld van de Italiaanse restaurants, die onder meer vetarme, vezelrijke en smakelijke alternatieven op hun menu’s hebben. Er zijn geen trucjes als het gaat om gezond en evenwichtig eten.

Hoe maak je gezonde pizza’s?

Het geheim van het maken van de gezondste pizza’s zit hem in de aanraking die je geeft aan elk van de belangrijkste elementen:

  • De kwaliteit van het deeg.
  • De smaak van de saus.
  • De consistentie van mozzarella-kaas.
  • De natuurlijkheid van de belangrijkste toppings.

Pizzadeeg

Het traditionele deeg wordt gemaakt met tarwemeel, water en gist. Meestal worden zout en wat aromatische kruiden toegevoegd om de smaak te versterken. Neem een gezonde versie op in het menu van het restaurant door conventioneel meel te vervangen door volkorenmeel. Voeg granen toe, of een soort van fijngestampte noten. Haver of vlokken zijn gemakkelijk te integreren.

De sleutel is het bereiken van een mix die de fundamentele organoleptische eigenschappen voor pizzaliefhebbers handhaaft, maar gezonder is. Probeer een verscheidenheid aan kruiden, droog of vers, en evalueer de impact op uw gasten.

pizza-ingredients

Gezonde afwisselende sauzen

De traditionele Napolitaanse saus wordt gebruikt om de smaak van de beste pizza’s te bekronen. Voor een onvergetelijke gezonde pizza durft u te innoveren en de Italiaanse klassiekers te verwerken in de bereiding van de sauzen, zodat het diner vergeet dat hij of zij een ander ingrediënt op de pizza nodig heeft.

Tomaat, verse basilicum en aubergine is een klassieker met een groot potentieel. U kunt ook kiezen voor een lichte pesto met basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie, ter vervanging van de conventionele sauzen, waardoor het op het gebakken deeg wordt uitgespreid met de rest van de ingrediënten.

Is er mozzarella-kaas?

Een goede mozzarella is het keerpunt voor pizzaliefhebbers. Dat gevoel van kaas die zich zonder ophouden uitstrekt, is een onverslaanbaar plezier. Er wordt veel gezegd over het verkiezen van buffelmozzarella boven rundvlees of runderen. De waarheid is dat ze allemaal een hoog vetgehalte hebben en dus een belangrijke bijdrage leveren aan het aantal calorieën, dus het gebruik ervan moet worden gematigd.

Hoewel buffelmozzarella tot 3 keer meer vet kan bevatten dan schapenkaas en 2 keer zoveel als koeienkaas, is het rijk aan eiwitten, met minder cholesterol en minerale zouten. Het is ook een rijke bron van vitamine A.

Ingrediënten voor gezonde pizza’s

Het geeft de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten boven verwerkt vlees. Vermijd salami, ham, pepperoni, worstjes, spek of elke andere vorm van worst op pizza’s. Ondanks hun onverslaanbare smaak, in gemeenschap met de mozzarella, verstoren ze elke fitness inspanning die je hebt.

De voorkeur gaat uit naar dun gesneden tomaten, paprika, uien, zwarte olijven, maïs, champignons of elke andere seizoensgroente. U kunt kiezen voor kalkoenborst of de uien natuurlijk karameliseren om de voorkeur te krijgen voor lichtere versies van de pizza. Aromatische kruiden zijn ideaal om de nieuwe smaak voor de natuur te benadrukken.

Marketing Gezonde Pizza’s

Maak je klaar voor de beste reclamecampagne door deel te nemen aan al je sociale netwerken met je nieuwe gezonde creaties. Vraag uw gepersonaliseerde pizzadoos aan bij Monouso. Nu is het gemakkelijker om al uw klanten te bereiken, berichten op te nemen en uw integratie in de wereld van gezondheid en fitness bekend te maken.

Kraft design pizzadoosjes, gedecoreerd of op maat gemaakt, kartonnen wiggen voor individuele plakken of afhaalwiggen, pizzaservicebakjes… Het universum van alle verpakkingen die u nodig heeft om uw pizza’s in Monouso op de markt te brengen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.