fbpx

PET-verpakking en het gebruik ervan

Envases-PET-y-sus-usos-portada

Een materiaal als plastic is zeer veelzijdig als het gaat om de productie van containers, en vandaag de dag willen we dat u weet, of liever gezegd onthoudt, over PET-verpakkingen en het gebruik ervan.

Deze containers worden gebruikt in verschillende gebieden van de economie vanwege hun uitstekende eigenschappen. En als je net zoveel om het milieu geeft als wij, moet je weten dat ze recyclebaar zijn. Laten we aan de slag gaan!

Wat zijn PET-verpakkingen en wat zijn hun kenmerken?

PET-verpakkingskunststoffen zijn over het algemeen transparante verpakkingen, ideaal voor het bewaren van o.a. levensmiddelen, dranken, cosmetica en detergenten. Ze bieden een geweldige oplossing op het gebied van de distributie van goederen en zorgen voor kwaliteit en veiligheid tegen lagere kosten. Bovendien zijn ze recycleerbaar!

Deze containers zijn gemaakt van polyethyleentereftalaat of PET. Dit is een kunststof met fysisch-chemische eigenschappen die ideaal is voor het verpakken van bovengenoemde producten.

De belangrijkste kenmerken van PET-verpakkingen zijn

  • Transparant. Ideaal om de inhoud ervan te observeren zonder deze bloot te stellen aan de omgeving, hoewel ze ook kleurstoffen in hun ontwerp toelaten.
  • Evenwicht tussen flexibiliteit en stijfheid. Ze breken niet gemakkelijk, en als ze vallen zullen ze niet breken.
  • Ze vormen een uitstekende barrière tegen vocht, CO2, O2 en UV-straling.
  • Ze zijn bestand tegen corrosie en hebben uitstekende thermische eigenschappen.
  • Ze veranderen niets aan de geur of smaak van eten of drinken.
  • Ze kunnen niet worden overgedragen door middel van vloeistoffen.
  • Ze zijn erg licht, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn.
  • Ze zijn recycleerbaar.
>  5 manieren om stickers uit glazen potten te verwijderen

Envases-PET-y-sus-usos-cuerpo

Belangrijkste toepassingen van PET-kunststofcontainers

De toepassingen van PET-verpakkingen zijn talrijk, aangezien het materiaal waarvan ze zijn gemaakt zeer veelzijdig is en verschillende vormen kan aannemen, afhankelijk van wat u wilt opslaan. Daarnaast worden andere eigenschappen zoals transparantie en valbestendigheid toegevoegd, zodat deze containers een van de beste opties zijn voor het verpakken van producten.

Hier zijn de belangrijkste toepassingen van PET-verpakkingen vandaag de dag:

Voedsel

PET plastic verpakkingen kunnen veilig in contact komen met vast of vloeibaar voedsel. Een groot deel van de wereldwijd geëxporteerde fleswater en koolzuurhoudende dranken wordt namelijk verpakt in flessen van dit type plastic. Ze worden ook gebruikt om verschillende soorten sappen, energiedranken, oliën en meer te verpakken.

Aan de andere kant zijn er de tupper, terrine en komvormige containers, gemaakt met PET. Ze zijn ideaal voor het bewaren van onder andere fruit, groenten, koekjes, crèmes en salades, want ze houden ze vers en in goede conditie.

Zoals u kunt zien, zijn ze zowel in de keuken van eender welk huis als in de supermarkten aanwezig die deze containers gebruiken om hun producten te verkopen.

Apotheek

Op farmaceutisch gebied garanderen zij de integriteit van de geneesmiddelen om de gezondheid van de klanten niet in gevaar te brengen. PET-verpakkingen zijn zeer hygiënisch en veilig, omdat ze ideaal zijn om deze producten in te bewaren.

Een voorbeeld hiervan zijn blisterverpakkingen of verpakkingen die bestaan uit een doorzichtige holte (in veel gevallen gemaakt van PET) die aan een oppervlak zijn bevestigd. Ze worden ook gebruikt voor het verpakken van tabletten.

Cosmetica

PET-verpakkingen worden ook gebruikt in de cosmeticasector, omdat ze hygiënisch zijn en de samenstelling van de goederen die ze opslaan niet veranderen. Daarom worden ze gebruikt voor het bottelen van shampoo, crèmes, vloeibare zeep, lichaamsolie en andere.

>  Hoe zet je in korte tijd een succesvolle pizzeria op?

Schoonmaken

Omdat PET plastic verpakkingen inert zijn, reageren ze niet met de chemicaliën die ze bevatten. Dit maakt ze ideaal voor de opslag van allerlei schoonmaakproducten zoals vloeibare wasmiddelen, chloor, wasverzachters en dergelijke.

De ecologische kant van PET-verpakkingen

Hoewel PET-verpakkingen niet biologisch afbreekbaar zijn, hebben ze wel een ecologische kant waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Dit type verpakking kan meerdere malen worden gerecycled, maar niet onbeperkt zoals glas of metalen.

Gerecycled PET (rPET) kan worden gebruikt bij de productie van auto’s, textiel of meubels. Ook kan het worden gebruikt in de verpakking van levensmiddelen en dranken onder bepaalde voorschriften.

Bovendien is voor het vervoer van deze containers minder energie nodig dan voor containers met dezelfde capaciteit van andere materialen. Op deze manier dragen ze bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het gebruik van fossiele brandstoffen.

Waar kan ik plastic PET-verpakkingen kopen op het internet?

Als u goedkope PET-flessen wilt kopen op het internet, bij Eenmalig gebruik we hebben wat je zoekt. In onze virtuele winkel vindt u onder andere tuppers, kommen, flessen en glazen met deksels van deze kunststof. De ontwerpen en afmetingen zijn gevarieerd, inclusief alle soorten containers die met rPET zijn gemaakt.

Tenslotte, als u alles weet over PET-verpakkingen en hun gebruik, zult u zich zeker meer bewust zijn van hoe belangrijk ze zijn in ons dagelijks leven. We kunnen u alleen maar aanmoedigen om dit type container te recyclen voor de gezondheid van onze planeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.