fbpx

Het perfecte paar is niet alleen een kwestie van geluk… waarom is dat?

maridaje perfecto

De koppeling is een van die belangrijke geheimen die de wereld van de gastronomie ons te leren heeft tussen mengsels en charmes. Voor velen is het nog steeds vreemd hoe het juiste gebruik van deze kunst zelfs de meest veeleisende fijnproevers ter wereld kan bekoren.

Wat echter niet te ontkennen valt, is dat het een hele culinaire ervaring is om een goede wijn te combineren met een uitstekend gerecht. Veel mensen denken dat deze combinaties willekeurig worden gemaakt, of dat het allemaal een kwestie van geluk is, maar wij verzekeren u dat ze het mis hebben.

In dit artikel geven wij u enkele zeer belangrijke opmerkingen over deze proeverijen, en waarom het meer is dan een eenvoudige keuze. Blijf tot het einde en leer bij ons alles wat u moet weten.

Wat is wijnparen?

Als we het woord pairing moeten definiëren, dan zullen we zeggen dat het de begeleiding is van een heerlijk gerecht met een voortreffelijke wijn. Maar voordat u erover nadenkt, kunt u niet zomaar een willekeurige wijn kiezen, integendeel.

Pairing is gebaseerd op het selecteren van een bepaalde wijn, of drank, om de smaak van het voedsel dat u proeft te versterken. Trouwens, het is niet alleen een zorgvuldige keuze van de wijn, want er is iets wat even belangrijk is om te weten: wanneer de wijn te serveren.

Dit gezegd zijnde, kunnen we zeggen dat geluk geen rol speelt bij het bepalen of dit goed was of niet. In feite is het, om dit proces goed te kunnen uitvoeren, het meest raadzaam te rekenen op het advies van een deskundige, die een sommelier.

Hoe bereik je een goed wijnarrangement?

In sommige culturen is wijn van oudsher een onmisbare metgezel bij het eten of proeven van voedsel. Daarom richten sommeliersal hun inspanningen op het bepalen van de smaken, texturen en zelfs de sensaties die wijn kan veroorzaken bij het drinken ervan.

Voor een perfecte combinatie moet rekening worden gehouden met het bovenstaande om alle smaken van het gerecht te versterken. Hiervoor moet u bijvoorbeeld ook aandacht besteden aan het type wijn dat u gaat gebruiken:

  • Royale wijnen zijn de juiste als u wilt genieten van hors d’oeuvres en voorgerechten.
  • Lichte droge witte wijnen zijn perfect als het gerecht zeevruchten bevat.
  • Rode wijnen, crianza of gran reserva wijnen zijn ongelofelijk als u een stoofpotje, peulvruchten of gefermenteerd voedsel, kazen… eet
  • Witte wijnen passen perfect bij ham, vissoepen en karbonades.
  • Zoete wijnen kiest u als u bladerdeeg, chocoladedesserts of biscuitjes proeft.

Deze combinaties zijn in feite de meest voorkomende vanwege hun type, maar dat betekent niet dat ze de enige zijn die bestaan. Zoals gezegd kent de gastronomie vele geheimen en facetten, waarbij u vele combinaties kunt proberen die even voortreffelijk kunnen zijn.

Waarom is wijnkeuze zo belangrijk in een restaurant?

Door wijnen op te nemen in het menu van uw restaurant, kunt u er een prestigieus etablissement van maken naarmate u de wijnkaart uitbreidt. Juist daarom zal dit zeer goed passen bij de positionering van uw zaak. En als we er rekening mee houden dat de wijnconsumptie is toegenomen, dan ziet het er nog beter uit.

Als we echter punctueel moeten zijn, zijn er drie zaken die relevanter zijn. Door wijnen in uw restaurant op te nemen, zult u getuige zijn van:

  • Een hogere consumptie door het cliënteel
  • Een hogere rentabiliteit voor uw restaurant
  • Tevreden klanten dankzij de begeleiding

Natuurlijk kunt u het ook hebben over het feit dat u nieuwe verkoopstrategieën kunt toepassen in uw restaurant. Dit is ook een belangrijk verkoopargument.

Tips om de perfecte combinatie aan te bieden

De beste tips die we je kunnen geven om tot de perfecte wijnkoppeling te komen zijn er twee: vraag deskundig advies en zorg voor een goede wijnkaart. Natuurlijk moet u ook de gastronomische kwaliteit van het restaurant samen laten gaan met de kwaliteit van de wijnen.

Wat we hiermee bedoelen is dat, als uw restaurant gespecialiseerd is in Italiaans eten, u uw aanbod moet uitbreiden met Italiaanse wijnen. Op die manier zult u merken hoe wijnen de rentabiliteit van uw zaak kunnen verhogen en u meer omzet en kwaliteitsklanten kunnen bieden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.