fbpx

Palmblad servies

¿Cuáles son las ventajas de la vajilla de hoja de palma?

In de zoektocht naar duurzame opties om het milieu te beschermen tegen vervuilende stoffen zoals plastic, zijn biologisch afbreekbare opties ontstaan. Servies van palmblad is een 100% natuurlijk materiaal, maar is zeer goed bestand tegen olie, vocht en bevriezing.

Wat zijn de eigenschappen van palmblad?

Het palmblad heeft geweldige eigenschappen die het tot een zeer bijzonder materiaal maken. Door zijn waterafstotende eigenschappen hebben producten van dit materiaal geen extra toevoegingen of coatings nodig. Ze zijn ook milieuvriendelijk, want ze zijn volledig biologisch afbreekbaar, composteerbaar en herbruikbaar.

Voordelen van palmbladeren

Hieronder volgen de voordelen van palmbladeren bij de productie van milieuvriendelijke producten:

  • Door zijn robuuste en stabiele structuur is het een materiaal dat goed bestand is tegen hoge en lage temperaturen.
  • De extractie van het palmblad is volledig composteerbaar, waardoor het in veel kortere tijd wordt afgebroken dan plastic.
  • Door zijn thermische eigenschappen kan het warmte vasthouden.
  • Omdat het een natuurlijk product is, is het gebruik ervan niet alleen gezond voor de planeet, maar ook voor de consument.

Productieproces van tafelgerei van palmblad

De eerste fase van het productieproces bestaat uit het verzamelen van de palmbladeren die op natuurlijke wijze vallen. Vervolgens worden ze afgespoeld met water, gewassen met een mengsel van water en kurkuma, en opnieuw afgespoeld met water om in de zon te worden gedroogd. Daarna worden ze met de hand uitgerekt en met een hete pers in de gewenste vorm gebracht.

Een proces zonder chemische toevoegingen waarbij de bomen niet lijden omdat ze niet worden gekapt, waardoor wij serviesgoed kunnen maken met een volledig milieuvriendelijke productie.

Wat voor soort servies kunnen we maken met palmbladeren?

Palmbladeren kunnen worden gebruikt om ecologisch tafelgerei voor eenmalig gebruik te maken, met een unieke structuur en ontwerp dat bijdraagt aan de zorg voor de planeet. Onder het servies vinden we borden, dienbladen, kommen, schalen en miniaturen.

Ontdek veel meer in ons Horeca Woordenboek.

Vaak gestelde vragen

Wat is palmblad?

Ook bekend als areca, is het een grondstof verkregen uit palmbladeren waarvan een groot aantal ecologische serviezen wordt gemaakt. De samenstelling ervan is 100% biologisch afbreekbaar, composteerbaar en met respect voor de natuur, want bij de productie ervan worden geen bomen gekapt.

Wat zijn de eigenschappen van palmbladeren?

Palmbladeren hebben waterafstotende eigenschappen, zodat bij de productie geen plastic coatings nodig zijn. Bovendien worden er geen fungiciden of pesticiden gebruikt op de palmbomen tijdens hun groei, waardoor ze gezond zijn voor zowel de planeet als de consument.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.