fbpx

Organigram van de keuken, de functies van elke positie

Organigrama de cocina, las funciones de cada puesto

Denkt u aan het openen of reorganiseren van uw restaurant? Zeker, je moet een keuken organigram weten om te weten hoeveel mensen je nodig hebt om te draaien en de orde te handhaven in elk van de gebieden van uw bedrijf

Hoeveel functies zijn er in een professionele keuken? Wat zijn de functies van elk van deze mensen? Er zijn veel vragen!

Binnen de keuken zijn er verschillende functies, elk met verschillende taken en zeer welomschreven doelstellingen. Samen vormen zij het team dat u nodig hebt om een kwaliteitsservice mogelijk te maken, zoals uw klanten eisen.

Lees verder en ontdek wat de keukenfuncties zijn en welke functies ze vervullen, zodat u de best gekwalificeerde mensen kunt aanwerven om ze in te vullen en een optimale service te bieden, waarmee u zich van de concurrentie onderscheidt.

Een verduidelijking vooraf: de lijst van functies is in alfabetische volgorde gerangschikt, zodat we ze gemakkelijker kunnen raadplegen.

Leerling

Leerling

Binnen de functies die deel uitmaken van het organigram van de keuken bevinden zich de leerlingen, die geen uitgebreide ervaring hebben met het werken in restaurants.

Sommige restaurants bieden culinaire studenten de mogelijkheid om op verschillende gebieden van het restaurant te werken, zoals het schoonmaken van keukengerei, voedselbereidingsruimten en zelfs het koken van bepaalde ingrediënten.

Hoewel zij niet over veel ervaring beschikken, vormen zij een essentieel onderdeel van de uitvoering van de steeds terugkerende taken die bij het aansteken van de vuren noodzakelijk zijn.

Assistent-Algemeen Directeur

In het organigram van de keuken wordt de assistent-algemeen directeur opgevoerd als de rechterhand van de algemeen directeur.

De persoon in deze functie moet erop toezien dat het keukenpersoneel de richtlijnen naleeft of alle verantwoordelijkheden van de manager vervult, wanneer hij of zij niet aanwezig is in een restaurant.

Barman

Barman

De barman is een van de functies in een restaurant die zich niet in de keuken bevindt, maar aan de bar van het restaurant.

De persoon in deze functie is verantwoordelijk voor het bereiden en serveren van drankjes of cocktails aan elk van de klanten.

Zij zijn ook verantwoordelijk voor het bijhouden van hun inventaris om te voorkomen dat zij zonder ingrediënten komen te zitten.

Boucher

De Boucher, ook wel slager genoemd, is verantwoordelijk voor het maken van de stukken vlees die in het restaurant worden geserveerd.

Zodra de vleesbestellingen van de leveranciers binnenkomen, is de boucher belast met het verdelen van de stukken vlees die in de gerechten worden gebruikt en met het opslaan ervan in de koelkasten.

Het isaan hem of haar om ervoor te zorgen dat alleen producten van de hoogste kwaliteit op uw bord terechtkomen, precies zoals iedereen zou verwachten te proeven in een steakhouse.

Ober

Ober

De kelner is een van de functies in de keuken die het meeste contact heeft met de gasten, dus moet hij vriendelijk en behulpzaam zijn.

Zij zijn belast met het verstrekken van het menu aan de klanten, het opnemen van hun bestelling en het naar tafel brengen van de gerechten wanneer deze klaar zijn.

Obers moeten snel zijn, de verschillende gerechten op uw menu kennen, zodat zij een diner kunnen vertellen wat de ingrediënten zijn.

Chef de cuisine

De chef de cuisine is de keukenfunctie van de persoon die belast is met de leiding over elk lid van het keukenpersoneel. Onder zijn leiding zorgt hij ervoor dat het beheer en de organisatie van de keuken tijdens de dienst in orde is.

Om chef de cuisine te zijn, is het belangrijk dat u ervaring hebt, teams kunt leiden, weet hoe u met een omgeving onder druk moet omgaan en een brede visie op service hebt.

Tot uw taken behoren het opleiden van het keukenpersoneel, het zorgen voor orde in de keuken, het letten op de kosten, het ontwerpen van de schikking en het zorgen voor innovatie bij de uitwerking van de gerechten die deel zullen uitmaken van het menu.

Chef de partie

Chef de partie

De chef de partie is een van de functies in de keuken waar men verantwoordelijk is voor een gebied of een station van de keuken en het personeel dat er werkt.

Hij is ook belast met de bereiding van gerechten die een bijzondere erkenning genieten bij critici en fijnproevers.

Afhankelijk van het restaurant kan de chef de partie worden geacht een assistent te hebben naast zijn of haar team van koks.

Uitvoerend Chef

De chef-kok is een andere functie in een restaurant en is belast met het toezicht op en de vernieuwing van alles wat zich in de keuken af speelt.

De chef-kok helpt bijvoorbeeld bij het uitwerken van nieuwe recepten, houdt toezicht op de uitsnijderijen en geeft opleiding aan nieuwe personeelsleden.

Hij is de ultieme autoriteit in de keuken en verantwoordelijk voor het behoud van versheid en innovatie in het aanbod van de zaak.

Banketbakker

Banketbakker

Zoals u weet, is de banketbakker verantwoordelijk voor het kookstation waar de desserts die deel uitmaken van het menu van het restaurant worden bereid en gebakken.

Hij is ook toegewijd aan het testen van nieuwe recepten om aan het menu toe te voegen.

Natuurlijk heeftde banketbakker een team onder zijn hoede en houdt hij toezicht op de versiering van elk dessert.

Commis

Een andere functie in een restaurant is die van Commis, een persoon die specifieke taken verricht in de keuken, volgens de instructies van de chef de partie.

In geval van afwezigheid van de chef de partie tijdens de bediening is de commis de assistent van de cuisinier.

Cuisinier

Keukenmachine

De cuisinier, beter bekend als kok, is een keukenbeambte die verschillende functies vervult.

Daaronder vallen de bereiding van de gerechten, het toezicht op het koken van elk van de gerechten en de output van de gerechten onder leiding van de chef de partie.

Entremetier

De entremetier is de gastronomische functie van diegene die belast is met de bereiding van soepen of crèmes.

Hij is ook verantwoordelijk voor het bereiden en opdienen van voorgerechten die geen vlees, gevogelte of vis bevatten.

Expenditer

Expenditer

De expenditer is de functie in de keuken van de persoon die het voedsel controleert voordat het aan de consument wordt geleverd.

Hij zorgt ervoor dat het voedsel op het juiste moment wordt bereid, met een onberispelijke presentatie, de ideale temperatuur en geeft richtlijnen aan het team om aan elk van deze aspecten te voldoen bij het leveren van een gerecht van het menu.

Garde manger

De garde manger is het brein achter de bereiding van alle voorgerechten en koude schotels op de kaart.

Hij is ook belast met de organisatie en de presentatie van de buffetten van het restaurant.

Algemeen Directeur

Algemeen Directeur

De algemeen directeur is een van de belangrijkste functies in het organigram van de keuken, omdat hij/zij verantwoordelijk is voor het administratieve gedeelte van het restaurant.

Binnen de verantwoordelijkheden van de general manager valt het beheer van de werkploegen, de bediening van het restaurant, de behandeling van de klanten, de vakanties van het personeel, de levering van ingrediënten en het onderhoud van het meubilair.

Het is de rechterhand van de eigenaar van het bedrijf, in veel gevallen bekleedt dezelfde eigenaar deze positie.

Gastheer of gastvrouw

De gastheer of gastvrouw is de persoon die verantwoordelijk is voor het begroeten van de klanten bij de ingang van het restaurant.

Ook het plannen van reserveringen en, soms, het bezorgen van het menu aan de klanten en het geven van aanbevelingen over de specialiteiten van de dag.

Pantry, voorbereiding kok

Pantry, prep cook

Pantry, prep cook is een van de belangrijkste keukenposities in het restaurant, aangezien de persoon die deze functie bekleedt als hoofdtaak heeft de orde in de keuken te handhaven.

Daarom is het verantwoordelijk voor het schoonmaken, snijden en bereiden van voedsel voor verder koken.

Patissier

De patissier of bakker is in het organigram van de keuken de persoon die is belast met de bereiding van zoete desserts en gebak.

Op zijn beurt is gewijd aan de ontwikkeling van bakkerijproducten en gebak die de service aanvullen.

Plongeur

Plongeur

De plongeur is, meer dan welke kok ook, een van de vitale functies onder de gastronomische functies.

Deze persoon is verantwoordelijk voor het afwassen van serviesgoed, bestek, kookgerei, glaswerk en alle andere voorwerpen die tijdens de dienst worden gebruikt.

Poissonnier

De poissonnier mag niet ontbreken in het organigram van een restaurant, als specialist van zeevruchten zoals vis, schelp- en schaaldieren.

Daarom is hij belast met de bereiding ervan en met de uitwerking van sauzen op basis van deze producten.

Rôtisseur

Rôtisseur

Rôtisseur is een functie in de keuken die voornamelijk bestaat in het beheren van de bereiding van vlees, vis en andere gegrilde gerechten.

De persoon in deze functie geeft leiding aan meerdere koks om de last van het koken van de ingrediënten voor elke bestelling te verdelen.

Saucier

De saucier, binnen het organigram van de keuken, is een functie die de functie vervult van het bereiden van sauzen.

De door de saucier bereide sauzen zijn belangrijk omdat zij deel uitmaken van de bereiding van sommige voorgerechten en hoofdgerechten, maar ook omdat zij een onmisbaar element zijn bij het opdienen van sommige gerechten.

Sous Chef

Sous Chef

Bij het analyseren van de keuken rangen, de sous chef is de tweede in bevel in de keuken van uw restaurant.

Souschefs nemen bevelen aan van de chef de cuisine en zien erop toe dat het keukenpersoneel de aanwijzingen van de chef opvolgt.

Desouschef is tevens plaatsvervangend chef-kok, wanneer de chef-kok afwezig is tijdens een van de diensten van het restaurant.

Tournant

De tournant is een lid van de keuken die een lid vervangt dat niet kan werken tijdens een van de shifts van het restaurant.

Deze functie is van het grootste belang in de keuken en de persoon die wordt aangenomen om deze functie te bekleden, moet alle functies van het personeel op de verschillende gebieden van de keuken op een uitgebreide manier kennen.

Uniformen voor uw hele keuken organisatie schema

Uniformen voor uw voltallige keukenpersoneel

De uniformen in de keuken van uw restaurant zijn de werktuigen die nooit mogen ontbreken, om de hygiëne en de presentatie van het restaurant ten allen tijde te vrijwaren.

Als u op zoek bent naar uniformen voor uw keukenpersoneel, vindt u in onze webwinkel Monouso een afdeling gewijd aan de uniformen die zij in uw keuken zullen gebruiken.

In de rubriek horecakleding vindt u producten zoals schorten, slabben, koksmutsen, keukendoeken, bestelboekjes voor obers en schorten.

Bovendien bieden wij elk van deze producten aan in zwarte en witte kleuren als u de soberheid en elegantie in uw restaurant wenst te behouden. Als u meer van modern houdt, hebben wij ook een breed scala aan kleuren en ontwerpen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.