fbpx

Soorten restaurants Waar bent u gevestigd?

Tipos de restaurantes ¿En cuál te ubicas?

Er zijn verschillende soorten restaurants in de gastronomische wereld. Over het algemeen kunnen zij worden onderscheiden aan de hand van classificaties zoals het aantal vorken of de dienst die zij aanbieden.

Het is belangrijk te weten tot welk type restaurant uw zaak behoort, om tot een beter beheer te komen of om de onberispelijke service die u aanbiedt te handhaven.

Bovendien worden de soorten restaurants gebruikt als een goede manier om uw bedrijf te marketen en te promoten.

Neem nota van de kenmerken van elk van de restauranttypes, bepaal waar u thuishoort en heb een beter zicht op de service van uw zaak aan uw klanten.

Negen soorten restaurants

Negen soorten restaurants

De soorten restaurants verschillen wat betreft de gerechten op hun menu’s, de doelgroep en de inrichting van het etablissement.

Bovendien heeft elk van de restauranttypes een andere werking, aangepast aan de vraag van uw zaak.

Type fast food restaurant

Fastfoodrestaurants zijn een van de populairste soorten restaurants ter wereld.

Dit is een frequente keuze voor eters, die worden aangetrokken door het soort voedsel dat ze verkopen en de snelheid van de bediening.

Het eten, waaronder hamburgers of pizza’s, zorgt ervoor dat de eters tijd winnen tijdens het eten, om verder te gaan met hun werk of schooldag.

Deze restaurants hebben een eenvoudige maar opvallende inrichting. Ook het meubilair is gemaakt om een snelle doorstroming van de eters te garanderen.

Fast Casual

In tegenstelling tot fastfoodrestaurants, biedenfast casual restaurants een gezondere ervaring.

De bestelde gerechten worden zo snel mogelijk bij de eters afgeleverd, terwijl ze toch gezond en vers blijven eten.

Deversheid, kwaliteit en snelheid van deze dienst hebben geleid tot de groei ervan, waarbij fast food op de tweede plaats is gekomen.

Restaurants voor fijnproevers of haute cuisine

Haute cuisine restaurants combineren elegantie met het gebruik van verschillende kooktechnieken in hun gerechten.

Haute cuisine restaurants bieden exclusieve diensten, waarvan de deskundigheid wordt bewaakt door een groot team van topkoks en obers.

In dit soort restaurants worden de gerechten in meerdere keren opgediend en wordt gestreefd naar perfectie van de bediening, van het drankje tot de bereiding van elk ingredi├źnt.

Thema restaurant

Themerestaurants zijn een type restaurant dat op elke klant indruk zal maken door alleen maar naarhet decor te kijken.

De thema’s die in de restaurants worden gebruikt, zijn hun eigen reclame. Zij slagen erin diners aan te trekken zonder te hoeven weten wat zij in het etablissement serveren

Deze bedrijven associ├źren de gerechten op hun menu met het thema en slagen erin de diners mee te voeren naar een unieke ervaring.

Type buffet

Buffetrestaurants hebben lange tafels met verschillend voedsel, waaruit het diner kan kiezen voor zijn maaltijd.

Dit soort restaurant werkt op een pay-as-you-go basis, wat de mogelijkheid biedt om alle opties op het menu te consumeren

Het is een voordelige zaak omdat de eters zo veel kunnen eten als zij willen, maar pas op voor de dagelijkse verspilling die dit soort restaurant produceert.

Handtekening restaurant

In signatuurrestaurants is de chef vrij om ingredi├źnten of technieken te gebruiken waarmee hij zijn stijl aan de eters kan laten zien.

Afhankelijk van het type signatuurrestaurant bereiden de koks de gerechten voor de ogen van de gasten om techniek te tonen of worden zij verrast – met onverwachte details – wanneer de gerechten aan tafel worden gebracht.

Familierestaurant

Als we het hebben over de soorten gezinsrestaurants, moeten we bedenken dat het niets anders zijn dan gastronomische etablissementen die een menu aanbieden met gerechten die het hele gezin kan eten.

De inrichting van het restaurant is erop gericht een aangename en comfortabele ruimte te cre├źren voor gezinnen om een onvergetelijke ervaring te beleven.

Fusion restaurant

Een van de meest erkende soorten restaurants zijn die welke een fusionmenu serveren.

Dit soort keuken bestaat uit het combineren van recepten en ingredi├źnten uit verschillende culturen of regio’s van de wereld.

Als gevolg van deze combinaties en de nieuwsgierigheid van de eters om nieuwe smaken te proberen, zijn er restaurants ontstaan die zich toeleggen op de verkoop van Cajun, Balti of Tex-Mex gerechten.

Soorten afhaalrestaurants

Vroeger was het zeldzaam dat afhaalrestaurants een verscheidenheid aan voedingsmiddelen verkochten , maar dat is nu verleden tijd.

In plaats van bediening in het etablissement aan te bieden, is het type afhaalrestaurant ontstaan. Deze bedrijven verkopen hun menu’s via een meeneemdienst.

Sommige van de bedrijven die tot dit type restaurant behoren, passen dit model toe omwille van zijn eenvoud, omdat ze geen ruimte hebben voor bediening ter plaatse of om hun verkoop uit te breiden.

aantal vorken? Een andere classificatie voor restauranttypes

Aantal vorken? Een andere classificatie voor soorten restaurants

Een andere classificatie die wordt gebruikt om soorten restaurants te onderscheiden is het aantal vorken

Het aantal vorken in een restaurant wordt bepaald door bepaalde kenmerken, zoals de verscheidenheid op het menu, het personeel, het uiterlijk van de inrichting, het meubilair en de indeling van het etablissement.

5 vorken: soorten luxerestaurants

Restaurants die met vijf vorken worden beoordeeld, worden gecategoriseerd als luxerestaurants.

Deze restaurants beschikken onder meer over airconditioning, aparte toiletten, een wachtruimte, gekwalificeerd personeel en meubilair van hoge kwaliteit.

Zijhebben ook een uitgebreide kaart van gerechten en wijnen, bar, persoonlijke aandacht volgens de taal van de toeristen, garderobes voor de jassen van de eters en een lift als het etablissement een verdieping heeft.

4 vorken: eerste klasse

De soorten restaurants met vier vorken hebben soortgelijke kenmerken als luxerestaurants, maar met specifieke verschillen.

Deze als “eerste klasse” ingedeelde restaurants hebben alle voorzieningen van luxerestaurants, met uitzondering van de lift

In dit soort restaurants zijn liften alleen nodig als het etablissement drie verdiepingen heeft.

3 vorken: tweederangs restaurants

Restaurants met drie vorken zijn tweederangs gastronomische bedrijven. De kwaliteiten van dit type restaurant zijn eenvoudiger dan die van het luxerestaurant.

Het beschikt over een comfortabele eetzaal, aparte toiletten, airconditioning of verwarming, persoonlijke service voor toeristen en kwaliteitsmeubilair

2 vorken: inrichtingen derde klasse

De restaurants van de derde klasse zijn ingedeeld met twee vorken en zijn eenvoudig, maar hebben enkele voorzieningen.

Het meubilair is van goede kwaliteit, het etablissement heeft een goede verdeling van de tafels, het personeel is onervaren, het serviesgoed is in goede staat en de toestellen zijn eenvoudig en aangepast aan de vraag van het bedrijf.

1 vork: Vierde-rangs restaurants

Restaurants met ├ę├ęn bord zijn de eenvoudigste bedrijven in dezecategorie.

Ze hebben een eenvoudig menu, een bescheiden inrichting, gemengde toiletten, low-end meubilair en goed onderhouden serviesgoed.

Hoogwaardige producten voor uw restaurant

Hoogwaardige producten voor uw restaurant

Het maakt niet uit welk type restaurant u runt, het is belangrijk om uw gasten een kwaliteitsservice aan te bieden.

Daarom nodigen wij u uit om onze online winkel te bezoeken: Monouso, waar u de producten zult vinden die u nodig hebt om aan de eisen van uw klanten te voldoen.

In onze catalogus vindt u glazen, bestek, borden, meeneembakken, dienbladen, servetten en tafellakens

Bovendien is elk product verkrijgbaar in afmetingen, vormen, materialen en kleuren die het best passen bij de inrichting van uw restaurant.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.