fbpx

Ontdek hoe u een schuursponsje kunt desinfecteren

Descubre c├│mo desinfectar un estropajo

Volgens een rapport van de Consumenten- en Gebruikersorganisatie zijn schuursponsjes een van de belangrijkste bronnen van bacteri├źn in huis. Ze hebben de capaciteit om tot 96% van de bacteri├źn op te slaan, dus het is noodzakelijk om de schuursponsjes te desinfecteren om ze in de keuken te kunnen blijven gebruiken.

Binnen de aanbevelingen van de leden van dit organisme wordt aangegeven dat het ideaal is om de loofah elke week te wassen met chloor of bleekmiddel om de bacterie te elimineren.

Ze dringen er ook op aan dat u uw schuursponsjes om de drie maanden vervangt, zodat u niet hoeft te wachten tot ze volledig zijn aangetast en de bacteri├źn zich kunnen voortplanten.

Naast bleekmiddel zijn er verschillende huismethoden om een dweil te reinigen en te ontsmetten.

Methoden voor het ontsmetten van een schuursponsje

M├ętodos para desinfectar un estropajo

Bacteri├źn, schimmels en ziektekiemen hebben het vermogen zich in elke ruimte voort te planten, vooral als het een natte is zoals een mop.

Deze micro-organismen brengen de gezondheid van mensen in gevaar, dus het is zeer belangrijk om de schuursponsjes te desinfecteren en te voorkomen dat ze worden overgebracht naar voorwerpen zoals serviesgoed of bestek die dagelijks worden gebruikt.

We laten je dus zes ingredi├źnten over die je kunt gebruiken om de loofah te desinfecteren en hoe je ze moet gebruiken om degene te kiezen die het beste resultaat oplevert.

Bleekmiddel

Bleekmiddel is een zeer belangrijk product voor het reinigen en desinfecteren van elke ruimte of sommige voorwerpen, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen zoals het gebruik van handschoenen om brandwonden te voorkomen.

Om een loofah met bleekmiddel te ontsmetten, moet je hem eerst schoonmaken tot de overtollige zeep en het schuim die hij bevat verwijderd zijn.

Gebruik een container die je niet gebruikt, waarin je de spons ingaat om warm water en twee loogdopjes te gieten.

Plaats het schuursponsje in de container en laat het 15 minuten weken. Verwijder het aan het einde van de tijd uit de container en was het met veel water om sporen van loog te verwijderen.

Citroen

Citroen is een ster ingredi├źnt in de keuken om elk recept voor te bereiden, vetvlekken te verwijderen, te desinfecteren en uw keuken goed te laten ruiken.

Bereid een mengsel van citroensap, water en twee eetlepels zout. Dompel de schuurmachines onder, laat ze 20 minuten weken en verwijder het mengsel met veel water.

Het is de ideale methode voor schuurmachines die gemaakt zijn van metaal of draad, metalen onderdelen hebben of van natuurlijke oorsprong zijn. De citroen reinigt namelijk onzuiverheden, roest en vet dat tussen de draden van de metaalschuurmachine wordt opgesloten.

Naast het schoonmaken en het verlengen van de levensduur, laat hij de schuurmachines achter met een heerlijke citroengeur.

Microgolfoven

Het is wetenschappelijk bewezen dat micro-organismen zoals ziektekiemen en bacteri├źn worden gedood door zich in een omgeving met hoge temperaturen te bevinden.

Om uw loofah te desinfecteren, plaatst u deze in een bak met water en verwarmt u deze gedurende vijf minuten om eventuele onzuiverheden te verwijderen.

Verwijder de container met handschoenen om brandwonden door heet water te voorkomen, laat het water weglopen zodat het water in de spons wordt getemperd en u het kunt wassen.

Wanneer u het schuursponsje in de magnetron verwarmt, start u een proces waarbij het schuursponsje door de warmte wordt gesteriliseerd.

Met deze methode worden ziektekiemen, schimmels en bacteri├źn uit de schuurmachines verwijderd; deze procedure kan echter niet worden toegepast op schuurmachines die plastic of metaal in hun onderdelen bevatten.

Azijn

Azijn is een product dat iedereen verrast door de vele toepassingen die het heeft bij het schoonmaken.

Het kan desinfecteren, slechte geuren elimineren, vliegen weghouden, glans geven aan uw vloeren of tafels en bijna elke reinigingsactiviteit die u thuis wilt doen.

Serveer in een bakje een half glas water, drie eetlepels zout, een half glas azijn, de loofah en verwarm het in de magnetron tot het begint te koken.

Haal de container voorzichtig uit de magnetron en laat de loofah een nacht weken.

Neem ten slotte het schuursponsje uit de container en spoel het af met veel water om de resten van het mengsel te verwijderen.

Vaatwasser

Om een wasserette te desinfecteren met de vaatwasser, zet je deze in de bovenste korf en start je de was met een optie om te wassen met zeer warm water.

Gebruik aan het einde van de wascyclus een stuk gereedschap om de loofah te verwijderen die het warme water heeft geabsorbeerd en te voorkomen dat deze brandwonden veroorzaakt.

Bicarbonaat

Bicarbonaat is een ander item waar veel vraag naar is in de markt vanwege de voordelen die het oplevert in de thuisreiniging.

Om een schuursponsje met dit ingredi├źnt te reinigen, moet u een mengsel van bicarbonaat en warm water in een bakje gieten.

Doe de loofah in de stof, laat het weken tot het afkoelt en verwijder de vloeistof met veel water

Tips om uw loofah te verzorgen en de levensduur te verlengen

Nu je al deze materialen kent om een scrubber te desinfecteren, probeer ze allemaal uit zodat je kunt kiezen welke het beste werkt in desinfectie en voordeliger is.

In het geval dat u geen scrubbing routine heeft, moet u er in de eerste plaats rekening mee houden dat het een van de belangrijkste bronnen van bacteri├źn in uw huis is, en dat het uit de buurt moet worden gehouden van de gebieden waar u voedsel plaatst of bereidt.

Kiemen en bacteri├źn houden van voorwerpen die vochtig zijn omdat het een ideaal medium is voor hun voortplanting en proliferatie

Het is dus ideaal dat u uw dweilen droog houdt als u klaar bent met schoonmaken of afwassen, in plaats van ze op te slaan in gesloten en ongeventileerde ruimtes.

Elke keer dat u uw mop gebruikt, is het belangrijk om deze te wassen met water en zeep om voedselresten te verwijderen, waardoor bacteri├źn ontstaan en ongewenste insecten zoals kakkerlakken worden aangetrokken.

Zelfs als deze tips de levensduur van de pad verlengen, zult u deze op een gegeven moment moeten veranderen. Probeer uw maandverband om de drie maanden te vervangen, voordat het verslechtert en vatbaarder wordt voor de groei van ziektekiemen en bacteri├źn

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.