fbpx

Ontdek hoe u de tafel voor het ontbijt kunt dekken

Descubre c贸mo poner la mesa para un desayuno

De kwaliteit van de dienstverlening binnen uw restaurant hangt niet alleen af van het aanbieden van een uitstekend menu, een onge毛venaarde klantenservice, maar ook van een uitstekende presentatie.

Ontdek samen met ons hoe de tafel is gedekt voor het ontbijt en maak u klaar om uw gasten te verrassen en een uitstekende presentatie te geven

Leer alles over de soorten tafels, tafelkleden en bestek voor het ontbijt, wat de noodzakelijke hulpmiddelen zijn om uw klanten een onvergetelijke ervaring te bezorgen en waar u het serviesgoed voor de tafel kunt vinden.

Aanbevolen ontbijttafeltypes en -lay-outs

Tipo de mesas y distribuci贸n recomendada para desayuno

Er zijn drie soorten tafels om het ontbijt te serveren, deze kunnen rond, vierkant en rechthoekig zijn . Hun grootte en vorm hangt af van het aantal gasten dat wordt uitgedeeld om van de maaltijd te genieten.

In het algemeen houdt de verdeling van de tafels rekening met de beschikbare ruimte van de plaats, zodat het mogelijk is om het formaat aan te passen en de ontbijttafel te plaatsen die het beste past bij de behoeften van het evenement.

De meest gebruikte formaten zijn rechthoekige en vierkante tafels , omdat ze zonder complicaties kunnen worden verdeeld en minder ruimte innemen.

Tafelkleden bij het ontbijt

Manteles en el desayuno

We hebben het al gehad over het formaat en de verdeling van de tafels om het ontbijt te serveren, nu zullen we een van de belangrijkste elementen noemen die aanwezig moeten zijn bij het dekken van de ontbijttafel zoals de tafelkleden zijn.

De tafelkleden zijn een uitstekende optie om de tafels van uw evenement persoonlijkheid en stijl te geven

Het gebruik van het tafelkleed is optioneel, het kan worden gebruikt als het enige element om de ontbijttafel te zetten of om het te vergezellen met een tafelkleed dat de aanwezigheid ervan benadrukt, het heeft de voorkeur dat het van een donkere tint of van een levendige kleur is.

Hoe en waar de gerechten te plaatsen

C贸mo y d贸nde colocar los platos

Bij het dekken van de ontbijttafel is het belangrijk om de locatie van de gerechten te kennen.

Om dit te doen, is het aan te raden om een scheiding te laten tussen diners tot 75 centimeter. Dit voorkomt struikelen over de ellebogen tussen de eters op het moment van eten.

De borden die we gebruiken bij het dekken van de ontbijttafel worden in het midden geplaatst en dienen als leidraad om het bestek en het glaswerk dat nodig is om de gasten te laten genieten van hun eten, op de juiste manier te plaatsen.

Plaatsing van het bestek op de tafel voor een ontbijt

Ubicaci贸n de los cubiertos en mesa para un desayuno

Andere hulpmiddelen die aanwezig zijn bij het serveren van de tafel zijn het ontbijtbestek, deze zijn in omgekeerde volgorde van gebruik geplaatst , van buiten naar binnen gerangschikt.

De vorken worden links en de messen rechts geplaatst, gevolgd door de lepels.

Onder de uitzonderingen van de locatie van het bestek voor het ontbijt hebben we:

  • De kleine zeevruchten of cocktailvork wordt rechts na de lepels geplaatst.
  • De dessertlepel wordt in het bovenste gedeelte van het bord geplaatst, met de voorkant naar boven en met het handvat naar rechts gericht, vergezeld van een vork met het handvat naar links gericht.

Plaatsing van glazen en koffiekopjes

Colocaci贸n de copas y taza del caf茅

Aan de andere kant, als de ontbijttafel gedekt is, worden de glazen rechts van de borden, schuingeplaatst en op de messen en lepels gerangschikt.

De volgorde van de glazen is gemakkelijk te onthouden, het gaat omhoog, eerst wordt het glas witte wijn geplaatst, daarna het glas rode wijn en tenslotte het glas of de beker voor het water.

De koffiebeker wordt op de messen en lepels geplaatst , tussen de schalen en het glas als deze bij het eten wordt geserveerd

Het is anders wanneer we de koffie bij het dessert serveren, in dit geval is het niet nodig om het kopje op het moment van het dekken van de ontbijttafel te plaatsen.

Waar zet je het brood op de ontbijttafel?

驴D贸nde colocar el pan en mesa para desayuno?

Bij het dekken van de ontbijttafel moet je kijken naar de plaats van het brood op de tafel. Deze wordt op een klein bordje geplaatst, links boven de vorken naast de dessertlepel.

Als er een broodbeleg op tafel wordt gelegd, vergeet dan niet een botermes of strooier te plaatsen op het bord waar het brood werd opgediend.

Servet: Juiste locatie

Servilleta: Ubicaci贸n correcta

Wat de servetten betreft, is het belangrijk om de juiste plaats te markeren bij het dekken van de ontbijttafel, deze moeten op de tafel worden geplaatst met decoratieve vouwen om de tafel te versieren.

De servetten zijn aan de linkerkant geplaatst, naast de vorken. Een andere haalbare optie is om het servet op de borden te leggen met een servetring die het een onderscheidend tintje geeft.

Vergeet niet dat servetten onder geen enkele voorwaarde in de bril mogen worden geplaatst

Is het nodig om de tafel te versieren voor het ontbijt?

驴Es necesario decorar la mesa para un desayuno?

Decoratie is een essentieel aspect om persoonlijkheid te geven aan uw evenement bij het opzetten van de ontbijttafel, het moet samenhangend, gematigd en delicaat zijn.

Door het kiezen van kleuren, dessins en thema’s die passen bij de inrichting, kunt u de schoonheid van de ruimte benadrukken en een harmonieuze decoratie bereiken.

U kunt ook lantaarns , natuurlijke bloemen of fruitschalen in de decoratie opnemen .

Apparatuur die u kan helpen

Equipamiento que te puede ayudar

Voor het dekken van de ontbijttafel kunt u gebruik maken van hulpapparatuur en meer mogelijkheden bieden bij het serveren van eten

U kunt gebruik maken van meubilair in buffetvorm om het eten op te dienen en warm te houden, evenals drank- en graanautomaten

De keuze voor het gebruik van hulpmeubilair is afhankelijk van het soort evenement dat wordt voorbereid, om de harmonie en de stijl van de decoratie te garanderen.

Verdeling van de gasten volgens protocol

Distribuci贸n de invitados seg煤n el protocolo

De verdeling van de gasten is de verantwoordelijkheid van de gastheer, naast het voorzitten van het evenement. Het arrangement van de gasten wordt gemaakt door afwisselend mannen, vrouwen en kinderen , die door hun ouders moeten worden begeleid.

Aan het begin van het evenement begint de dienst van de gastheer naar links en die volgorde wordt gehandhaafd, zelfs tot de schotels worden verwijderd

Het protocol geeft aan dat de gerechten aan de linkerkant worden geserveerd, terwijl de maaltijd op een bord met slechts 茅茅n hand aan de rechterkant wordt geserveerd

Veelzijdige gerechten voor ontbijt en andere maaltijden

Vajilla vers谩til para desayuno y otras comidas

Op de website van Monouso vindt u veelzijdig tafelgerei voor het ontbijt en andere maaltijden.

Ons serviesgoed is gemaakt met resistente materialen van uitstekende kwaliteit, verkrijgbaar in verschillende maten, uitvoeringen en kleuren.

De producten van Monouso zijn ideaal voor gebruik in de restaurant- en cateringsector, omdat ze elke menukaart opvallen door de tafel te serveren in zeer duurzame gerechten tegen de beste prijs op de markt.

FAQ

Moet ik een tafelkleed gebruiken voor het ontbijt?

Het gebruik van een tafelkleed is facultatief, het kan worden gebruikt als het enige element om de ontbijttafel te dekken of het kan worden vergezeld van een tafelkleed om de aanwezigheid ervan te benadrukken, bij voorkeur in een donkere of levendige kleur.

Hoe plaatsen we de ontbijtborden?

De borden die we gebruiken bij het dekken van de ontbijttafel worden in het midden geplaatst, ze dienen als leidraad om het bestek en glaswerk dat nodig is voor de eters op de juiste wijze te plaatsen.

Waar leggen we het plan op de ontbijttafel?

Als er broodbeleg op tafel wordt gezet, vergeet dan niet een botermes of strooier te leggen op het bord waar het brood werd geserveerd.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav茅s del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l铆nea.

Rechten: Acceso a, Correcci贸n, cancelaci贸n, oposici贸n y otros derechos como se explica en la 鈥淚nformaci贸n adicional鈥.

Ontvangers: Los datos s贸lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci贸n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.