fbpx

Olijfolie wordt vetgemest. Werkelijkheid of mythe?

El aceite de oliva engorda ┬┐Realidad o mito?

De zomer is voorbij. Zo vreemd en anders als het seizoen is geweest, hebben we nog steeds dat kleine beetje smaak van rust en vakantie dat we zo graag willen.

Wat komt er met het einde van de zomer? De angst om de weegschaal onder ogen te zien, de enige die ons de waarheid zal vertellen, zelfs als het pijn doet.

Als we een paar extra kilo’s zien, gaan we op zoek naar de daders en de vetten, waaronder olijfolie, zijn het meest in het oog springend.

Er wordt veel gezegd over olijfolie, bijvoorbeeld: maakt het innemen van olijfolie op een lege maag je dik? Laten we eens kijken hoeveel er van de werkelijkheid is en hoeveel er van de mythe is.

Maakt koken met olijfolie je dik?

┬┐Cocinar con aceite de oliva engorda?

Het eerste wat we moeten leren is om onze ondervraging beter te sturen.

Het overgrote deel van de voedingsmiddelen, met uitzondering van water, bevat calorie├źn. Dit betekent dat het grootste deel van het voedsel dat we consumeren de capaciteit heeft om ons vet te maken.

Natuurlijk zal het nooit hetzelfde zijn om vet te krijgen met gegrilde kip als met churros met chocolade.

De vraag is dus niet of olijfolie wordt vetgemest of niet, het idee is om te weten hoe het moet worden geconsumeerd om geen gewichtstoename te krijgen.

De calorische bijdrage van olijfolie wordt, net als alle andere vetten, geschat op 9 kcal per gram. Dit verandert niet als we het warm of koud consumeren.

De consumptie van olijfolie brengt echter verschillende voordelen voor de gezondheid met zich mee, laten we eens kijken naar een aantal daarvan.

Olijfolie wordt vetgemest in voordelen

El aceite de oliva engorda en beneficios

Olijfolie is een fundamenteel ingredi├źnt van het zogenaamde mediterrane dieet, dat een groot deel van de Spaanse gastronomie kenmerkt.

Olijfolie zit vol met oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat grote voordelen biedt voor de gezondheid, met name voor de versterking van het hart- en vaatstelsel.

Dit feit wordt nog beter als het gaat om extra olijfolie van de eerste persing.

Naast het feit dat olijfolie wordt vetgemest, geeft de realiteit aan dat het de absorptie van de vitaminen A, D, E en K die aanwezig zijn in het voedsel dat we eten, bevordert.

Olijfolie en afslankingsdieet

Aceite de oliva y las dietas para adelgazar

Een ander belangrijk gegeven over het onderwerp: koken met olijfolie is vetmesten, is het verschijnen van dit ingredi├źnt in afslankende di├źten.

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) adviseert de consumptie van 20 gram olijfolie per dag, om ons systeem te helpen met polyfenolen, natuurlijke antioxidanten die essentieel zijn voor de bestrijding van vrije radicalen.

Aan de andere kant helpt de regelmatige en gecontroleerde consumptie van maximaal 40 milliliter per dag om de kans op diabetes te verminderen, reguleert het de bloeddruk, minimaliseert het risico op cardiovasculaire ongevallen en vermindert het de kans op depressies.

Het probleem zit hem in de overdaad

El problema está en el exceso

Alle excessen zijn schadelijk voor de gezondheid, net als al het andere in het leven.

Olijfolie ontsnapt in geen enkele presentatie aan deze maximumregel.

Zolang u een gecontroleerde consumptie van olijfolie in uw dieet heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over het gewichtstoename en -naast- profiteertu van de positieve eigenschappen voor uw gezondheid.

Een gezond dieet – dat de gecontroleerde inname van alle leden van de voedselpiramide impliceert – en het zich verwijderen van een zittend leven, is de beste manier om u op uw ideale gewicht te houden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.