fbpx

Noedels: passie voor noedels en oosterse gerechten

Noedels hebben keukens over de hele wereld overgenomen, en het maakt niet uit wat voor recept je maakt, noedels zijn het beste wat je in een recept kunt opnemen. Vandaag in Monouso we hebben het over noedels, noedels in het Engels, een van de meest typische en karakteristieke gerechten van de oosterse keuken die zich dankzij de boom van de Aziatische keuken over de hele wereld heeft uitgebreid

Een beetje geschiedenis

Wie heeft de noedels uitgevonden? De Chinezen beweren dat ze noedels hebben uitgevonden, en de archeologie lijkt hun bewering te ondersteunen. In 2005 ontdekte een team van wetenschappers van de Academie van Wetenschappen in Peking een kom die begraven was in de modder en die de overblijfselen bevatte van zeer fijne gierstnoedels die zo’n 4.000/5.000 jaar geleden in de Lajia-regio langs de Gele Rivier lagen.

Het lijkt er dus op dat het bevestigd is dat de noedels afkomstig zijn uit China, en dat ze beetje bij beetje andere Aziatische landen hebben bereikt. Dit gerecht heeft vandaag de dag grenzen overschreden en heeft de andere kant van de wereld bereikt. Wil je weten hoe?

De noedels in elk land

Noedels zijn zo veelzijdig dat ze in veel verschillende recepten kunnen worden opgenomen, zelfs in keukens in verschillende delen van de wereld, dat ze niets met elkaar te maken hebben. De biologisch afbreekbare kommenvooral de bamboe kommenzijn de meest gevraagde om dit soort Aziatische recepten te presenteren. En om thuis te genieten van wat noedels, neem containers mee zoals afhaalmaaltijden zijn de eerste keuze van het bedrijfsleven.

Zoals we u hebben verteld, zijn er verschillende soorten noedels, en veel van hen met nogal wat verschillen, dus hier is een lijst van de meest populaire:

China

Chinese noedels zijn de eerste originele versie van ramen, en zijn zeer fijne noedels, waarvan de bereiding met de hand veel vaardigheid en geduld van de kant van de kok vereist. In de Aziatische keuken wordt meestal gekookt met roerbakgroenten, bouillons, groenten en vlees.

Japan

Japanse noedels staan centraal in de Japanse keuken en er zijn verschillende soorten noedels. Enkele van de bekendste zijn Ramen, Shirataki, Soba, Yakisoba en Udon. Heb je ze allemaal geprobeerd?

Turkije en de Perzische keuken

Het meest kenmerkend is het eten van de bekende reshteh tijdens het Perzische Nieuwjaar. Een goede manier om het jaar te beginnen, toch?

Spanje

De Spaanse versie van de noedels is wat we kennen als fideuá. Wist u dat de oorsprong ervan toevallig was? Een scheepskok gebruikte het als een vervanger voor rijst toen hij er uit liep bij het maken van arroz een banda.

Italië

In Italië zijn het pastaliefhebbers, en als zodanig koken ze veel verschillende soorten noedels zoals spaghetti, vermicelli of noedels.

Duitsland

Hoe zit het met de Duitse versie van de noedels? De bekendste is misschien wel de spätzle. Ze kunnen worden gegeten in hun zoute versie of ook in hun zoete versie als dessert.

Bent u ook een noedelliefhebber? Biedt uw restaurant dit soort gerechten aan? Op onze website Monouso u vindt een grote verscheidenheid aan wegwerp- en biologisch afbreekbaar serviesgoed om de noedels te presenteren, hetzij in het restaurant of om te gaan. Wij wachten op u!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.