fbpx

De nieuwe biologisch afbreekbare hospitality trends van 2023

descubre las nuevas tendencias de packaging biodegradable para hostelería en 2023

Nu het jaar 2022 ten einde loopt, zijn veel bedrijven bezig met het creëren van ideeën om het nieuwe jaar in te luiden.

Een van de ideeën die momenteel in zwang zijn, is het gebruik van meer biologisch afbreekbare materialen.

Ontdek de 7 biologisch afbreekbare trends voor uw horecazaak

Bars en restaurants zijn momenteel de grootste producenten van plastic afval. Deze situatie is verder verslechterd door het regelmatige gebruik van het leveringsmodel.

Om deze situatie te beperken en te beheersen, was de Europese Unie gedwongen regels op te stellen. Op 3 juli 2021 is een nieuwe verordening in werking getreden die vooral tot doel heeft het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verbieden.

Bedrijven zijn al bezig zich aan deze wet aan te passen. Zij kiezen onder meer voor de volgende trends:

  • Verpakkingen: Deze dragen het meest bij tot afval, aangezien het belangrijkste materiaal waarvan ze worden gemaakt plastic is.

Tegenwoordig worden containers gemaakt van andere materialen, voornamelijk maïszetmeel of PLA (polymelkzuur, dat afkomstig is van het gebruik van de resten van maïszetmeel) en die voldoen aan de noodzakelijke en passende voorwaarden om hun functies te vervullen, zij het op een duurzamere manier.

  • Rietjes: U herinnert zich waarschijnlijk nog wel de traditionele gekleurde rietjes die obers u als kind gaven om uw sap te drinken. Maar je wist niet dat het belangrijkste materiaal om ze te maken plastic was.

Nu kunnen we veel minder milieubelastende opties vinden. Op de huidige markt vinden we biologisch afbreekbare stokken van verschillende materialen zoals bamboe, voedsel of tarwestro. Door het gebruik van een of ander ingrediënt ontstaan verschillende varianten van dit product, die verschillende geuren en smaken kunnen hebben of zelfs eetbare rietjes kunnen opleveren.

  • Houten bestek: De meeste leveringen gaan meestal gepaard met plastic wegwerpbestek. Een manier om deze dienst duurzamer te maken is het gebruik van houten keukengerei.
  • Kartonnen en papieren wegwerpartikelen: Dit is een geweldige oplossing voor uw bedrijf, variërend van servetten tot tafelgerei en zelfs de zakken zelf.

Een van de hoogtepunten van deze trend is ook dat u het logo van uw locatie kunt toevoegen.

  • Bakjes van palmbladeren: Van palmbladeren kunnen bakjes worden gemaakt.
  • Suikerriet gebruiksvoorwerpen: Een ander materiaal dat gebruikt kan worden om vervangers te maken zijn de resten van suikerriet.
  • Biologisch afbreekbare vuilniszakken: Hoewel we misschien denken dat het woord biologisch afbreekbaar een duurder product lijkt, is het tegendeel waar, want het heeft een vergelijkbare prijs en dezelfde kenmerken als normale zakken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.