fbpx

Wat zijn de nieuwe bedrijfsmodellen voor de horeca in 2022?

De horeca is een van de sectoren die tegenwoordig voortdurend innoveren. Het wordt steeds gebruikelijker om nieuwe modellen voor horecabedrijven te vinden. Hoewel het, zoals met alles in het leven, een kwestie is van verschillende variabelen van modellen uitproberen en zien welke werken en welke een flater slaan.

De 3 nieuwe bedrijfsmodellen in de horeca

Binnen deze innovaties zijn er 3 modellen die momenteel meer ingang vinden bij de consument.

Levering

Vóór de pandemie gebruikten veel bedrijven dit model, maar met het verschijnen van COVID-19 besloten velen het in te voeren, en een groot deel van hun omzet komt nu uit dit kanaal.

De levering bestaat uit het verzenden van de bestelling door het bedrijf naar de plaats die de klant heeft opgegeven. Dit punt kan de vestiging zelf zijn, het huis van de klant of ergens anders.

Om dit model te kunnen gebruiken, is het voldoende om ons bekend te maken via het internet. We kunnen de eigen sociale netwerken van het bedrijf gebruiken of platforms als “Just Eat”, “Uber Eats” of “Glovo”.

Na het uitvoeren van een paar eenvoudige stappen, zoals het publiceren van het menu van het etablissement en de contactgegevens (voor het geval u een bestelling wilt plaatsen bij uw bedrijf), kunnen we beginnen met ons project.

Daarna hoeven we alleen nog maar te wachten tot de bestellingen binnenkomen, hetzij telefonisch, hetzij via meldingen op het elektronische apparaat waarop we deze toepassingen hebben geïnstalleerd.

Als aanbeveling zal de consument een detail dat het verschil maakt goed ontvangen, waardoor de kans groter wordt dat de consument opnieuw een bestelling bij dat bedrijf doet. Het is ook raadzaam om klanten te vragen hun beoordeling, mening of recensie over hun bestelling achter te laten, om die “zwakke” punten te verbeteren.

Food truck

Op concerten, markten of andere evenementen die u hebt bijgewoond, hebt u ongetwijfeld een busje gezien waarin voedsel wordt bereid en verkocht. Deze staan bekend als gastronetas of food trucks en zijn momenteel in hun gouden eeuw.

Dit is een van de meest voorkomende modellen in Amerika en is in volle expansie in Europa aangekomen. Om dit type model te kunnen gebruiken, moet men over een geschikte vrachtwagen beschikken om eten en drinken te kunnen aanbieden, en moet men enkele tests doorstaan die aantonen dat het een geschikte plaats is om voedsel te behandelen.

Toon koken

Voor de eigenaars van cateringbedrijven geldt het als een model met een grote opgang dit jaar. Voor de klanten is het een gastronomische ervaring die momenteel helemaal in is.

Het is gebaseerd op een model waarbij klanten kunnen zien hoe een of meer gerechten op het menu worden bereid, waardoor ze directe toeschouwers worden van de bereiding van een bepaald gerecht.

Een voordeel is dat dit model op verschillende locaties kan worden uitgevoerd en niet uitsluitend in restaurants hoeft te worden ontwikkeld.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.