fbpx

10 must-see films voor foodies

conoces la mejores peliculas imprescindibles para gastronomos

Essentiële films voor fijnproevers? In de filmwereld zijn er films voor alle smaken, zelfs voor fijnproevers. Onder de vele titels vinden we essentiële films voor fijnproevers . Deze films richten hun plot op dit fascinerende culinaire universum, wat resulteert in een buitengewoon werk.

Clichés vermijden

In de volgende lijst vindt u de must-see films voor fijnproevers die u met een goede smaak in de mond zullen achterlaten. U zult zeker nieuwe voedingsmiddelen ontdekken of andere manieren om een gerecht te bereiden. Naast leren zul je ongetwijfeld ook lachen en huilen met deze prachtige films.

1. The Menu (2022)

Deze film, geregisseerd door Mark Mylod, presenteert een spannend verhaal dat je ogen op het scherm houdt. In het plot leer je over de belevenissen van een koppel dat kosten noch moeite spaart.

Omdat ze willen weten waar veel mensen het over hebben, besluiten ze naar een restaurant te gaan waar de chef de diners een onvergetelijke ervaring biedt. Wat ze zich niet realiseren is dat de chef besloten heeft een nieuw ingrediënt toe te voegen dat hun leven voorgoed zal veranderen. Als je er maar één kunt kiezen uit de hele lijst, blijf er dan bij want het is echt zo’n film

2. La brigade (2022)

Van de hand van Louis-Julien Petit komt deze grappige komedie waarin we een voortreffelijke kok zien die geen enkele suggestie aan haar laat doen. Daarom besluit ze haar baan op te zeggen, in de overtuiging dat het voor haar niet moeilijk zal zijn om een nieuwe baan te krijgen.

Ze wordt echter getroffen door de realiteit dat geen van de mensen met wie ze contact opneemt haar in dienst wil nemen. Daarom neemt ze uiteindelijk een baan aan in een opvangcentrum voor immigranten. Deze ervaring leert haar om voor anderen te zorgen en niet alleen voor haar eigen belangen.

3. The Last Recipe: Memory of Giraffe’s Tongue

Mitsuru Sasaki is een kok die wereldwijd bekend staat om zijn uitstekende gerechten. Ondanks zijn roem heeft hij zijn passie voor koken verloren en zijn perfectionisme heeft zijn restaurant naar een faillissement gedreven.

Met een stapel schulden om af te lossen, besluit hij dat hij persoonlijk voor de laatste keer zal koken voor de persoon die bereid is om hem 1 miljoen yen te betalen voor zijn gerecht.

4. C’est la vie (2017)

Deze film vertelt het verhaal van Max, een weddingplanner met jarenlange ervaring in het vak. Wanneer het aan hem valt om een leven in een 18e eeuws kasteel te organiseren, gaan de dingen echter niet zoals gepland. Alles wijst op een naderend onheil.

5. Haute Cuisine (2012)

Deze film is geïnspireerd op Danièle Delpeuch, die gedurende twee jaar de kok was van de Franse president François Mitterrand. Via deze film leert het publiek de Franse keuken, haar recepten en producten kennen. Ook wordt getoond hoe de ervaring van deze buitengewone chef-kok was.

6. Julie & Julia (2009)

In deze film besluit Nora Ephron twee waargebeurde verhalen in dezelfde tijdlijn te verenigen. Het ene is het verhaal van Julia Child, die een autobiografisch boek schreef waarin ze vertelt over haar ervaringen toen ze besloot de Franse gastronomie naar de Verenigde Staten te brengen.

Het andere is het verhaal van Julie Powell, een vrouw die vindt dat ze als dertiger haar tijd verdoet. Ze besluit haar baan op te zeggen en een jaar lang alle recepten uit Julie’s boek te koken. Alle ervaringen die ze in dat jaar opdoet, schrijft ze op in een blog die ze vervolgens besluit te publiceren.

7. Big Night (1996)

Een stel broers van Italiaanse afkomst besluit te emigreren naar New Jersey, waar ze een restaurant openen. Om eters aan te trekken moeten ze een Amerikaans tintje aan hun recepten toevoegen. Het restaurant is echter niet zo succesvol als ze hadden gehoopt, dus besluiten ze terug te keren naar hun land.

Maar voordat ze sluiten, spelen ze nog een laatste kaart en huren ze een jazzmuzikant in om de avond te verlevendigen, maar de muzikant komt niet opdagen. Dit maakt plaats voor iets onverwachts dat een dreigend succes wordt.

8. Eat, Drink, Man Woman (1994)

Deze film vertelt het verhaal van een weduwnaar die zijn drie opstandige dochters moet opvoeden. Elk van hen komt in hun leven voor verschillende problemen te staan waar hun vader hen mee moet helpen omgaan.

9. Babettes gæstebud (1997)

Deze film speelt zich af in de 19e eeuw, een tijd waarin vooroordelen diep geworteld waren in de samenleving, en vertelt het verhaal van Babette. Een Française die in Denemarken aankomt om de onderdrukking in haar land te ontvluchten. Op haar nieuwe bestemming moet ze werken voor de twee dochters van een puriteinse dominee.

Na 14 jaar weg van haar land krijgt ze geld waarmee ze naar Frankrijk kan terugkeren. Als afscheid besluit hij iedereen te trakteren op een heerlijk Frans diner.

10. Tampopo (1985)

Twee vrachtwagenchauffeurs komen aan bij het restaurant van een weduwe en proeven daar de slechtste soep van hun leven. De weduwe vraagt hen om haar te helpen haar recept te verbeteren. De vrachtwagenchauffeurs gaan akkoord en onderweg beleven ze momenten die hen van elkaar doen houden.

Elk van deze essentiële films voor fijnproevers zal u onvergetelijke momenten bezorgen. Bovendien maakt u kennis met de gastronomie van andere landen en leert u nieuwe en buitengewone recepten bereiden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.