fbpx

Montage keuken in de horeca

Cocina de ensamblaje en la restauraci├│n

Montage keuken is gebaseerd op het maken van recepten met vooraf bereid voedsel als hoofdingredi├źnt.

Deze ingredi├źnten worden gereserveerd om plaats te maken voor nieuwe gerechten, waarbij alleen nog extra ingredi├źnten nodig zijn om de smaak en de presentatie aan te passen.

In de restaurantbranche wordt assemblage koken beschouwd als een uitstekende optie voor uw bedrijf.

De keuze voor dit bedrijfsmodel toont de veelzijdigheid van de bereiding van uitstekende gerechten met twee soorten ingredi├źnten: verwerkte en verse levensmiddelen.

Het doel? Hetzelfde als alle kookkunst: de smaakpapillen van de eters tevreden stellen.

Ga met ons mee op dit gastronomisch avontuur om iets meer te leren over de assemblagekeuken en hoe u die kunt toepassen voor betere resultaten in uw restaurant.

Wat is assemblage koken

Wat is de montage keuken

De assemblagekeuken is een nieuwe trend in de restaurantsector waarbij producten uit het vierde en vijfde gamma worden gebruikt om nieuwe gerechten te bereiden.

Dat wil zeggen dat reeds bewerkte producten worden gebruikt om recepten van hoge kwaliteit en met een uitstekende smaak te verkrijgen.

De persoon die belast is met de ontwikkeling van technieken, ontworpen en uitgedacht voor de uitwerking van vernieuwende recepten op basis van bereide bases, staat bekend als restaurateur.

De montagekeuken is een gastronomisch concept dat plaats maakt voor de creatieve praktijk van de bereidingen. Met het voordeel dat u in korte tijd heerlijke gerechten kunt krijgen en uw gasten het beste kunt bieden.

Het is ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw leverancier verse en kwaliteitsingredi├źnten gebruikt. Op die manier kunt u de nodige sanitaire garanties bieden en een uitstekend gerecht presenteren waarvan de bezoekers kunnen genieten.

Vierde en vijfde bereik voedsel. Wat is dat?

Vierde en vijfde bereik voedsel Wat is dat?

Voor de bereiding van recepten in de assemblagekeuken is het noodzakelijk te beschikken over levensmiddelen van het vierde en vijfde gamma. Zij zullen de basis zijn van deze nieuwe gastronomische formule.

De levensmiddelen van de vierde en de vijfde reeks worden veel gebruikt. Het doel ervan is de uitwerking van de nieuwe gastronomische voorstellen waarvan uw klanten zullen kunnen genieten, te vergemakkelijken.

Kant-en-klare levensmiddelen

Binnen deze producten kunnen we groenten noemen.

De leveranciers selecteren de meest verse en goed uitziende om naar hun klanten te brengen.

In het restaurant worden ze gewassen, gesneden en verpakt voor consumptie, hetzij direct (rauw), hetzij na het koken.

Vijfde range voedsel

Gemaksvoeding is verwerkt, gekookt, verpakt en ingevroren voedsel dat alleen hoeft te worden voorverwarmd om te kunnen worden opgediend.

Over het algemeen worden in de assemblagekeuken de levensmiddelen van het vijfde gamma gebruikt als basis voor de bereiding van nieuwe gastronomische voorstellen die de restauranthouder zal aanvullen door er zijn persoonlijke toets aan te geven.

Doelstellingen van de montagekeuken

Doelstellingen van de montagekeuken

De doelen die in de montagekeuken worden behandeld zijn divers.

In principe gaat het om standaardisatieprocessen die een kosteneffici├źnte werking en sanitaire garanties garanderen, elk gericht op specifieke doelstellingen binnen uw restaurant.

Onder de meest relevante doelstellingen hebben we:

 • Vergemakkelijk de uitwerking van de recepten.
 • Behoud de voedingswaarde van voedsel.
 • Acties genereren die de kosten van directe arbeid en productie verlagen.
 • Zorg voor kwaliteitsnormen.
 • Innovatie en de creatie van nieuwe gerechten te bevorderen.
 • Ontdek de combinatie van nieuwe smaken en texturen.
 • Serveer gerechten van hoge technische complexiteit in een korte tijd.

Montage keuken functies

Kenmerken van de montagekeuken

Zoals wij u hebben gezegd, wordt assemblagekoken gekenmerkt door de bereiding van voedsel met bodems die net zijn bereid of van tevoren zijn klaargemaakt.

Dit type keuken wil de fusie van nieuwe ingredi├źnten bevorderen om aantrekkelijke gastronomische voorstellen te cre├źren.

In dit voorstel is kwaliteit een fundamenteel aspect, evenals de behandeling en conservering van voedsel in optimale omstandigheden.

Op de voor koeling of invriezing gereedgemaakte recipi├źnten moeten etiketten met gebruiksaanwijzing en houdbaarheidsdatum worden aangebracht.

Uitwerkingsproces

Uitwerkingsproces

Het uitwerkingsproces van de montagekeuken omvat welomschreven processen die stap voor stap worden ontwikkeld, zeer methodisch en gestandaardiseerd zijn.

De werking ervan hangt af van een aantal factoren die hieronder zullen worden vermeld:

Het begint met de ontvangst van het product, dat een reinigings- en opslagproces ondergaat waarbij voedsel van afval wordt gescheiden.

Vervolgens worden de producten opgeslagen en wordt de nodige grondstof gekozen om de mise en place voor te bereiden die plaats maakt voor het voorafgaande proces van de bereiding van het voedsel.

Het afval wordt naar de vuilnisopslag gebracht om aan het eind van de dag te worden weggegooid.

Bij de verdere bereiding van de grondstof worden extra ingredi├źnten gebruikt om de presentatie van het gerecht te completeren en worden de restjes verwijderd.

Na afloop van de bewerking van de bodems worden alle oppervlakken en gebruikte werktuigen ontsmet. Bovendien wordt het resulterende afval in de vuilnisopslag gedeponeerd.

Voordelen van assemblage

Ventajas del ensamblaje

De montagekeuken is een middel dat tegenwoordig veel wordt gebruikt door prestigieuze restaurants en grote restaurantketens vanwege de voordelen die het biedt. Onder hen kunnen we noemen:

 • Vermindering van de voedselverwerking.
 • Minder risico op besmetting.
 • Gemakkelijk gebruik van grondstoffen voor het uitwerken van nieuwe recepten.
 • Besparing van tijd bij de bereiding van de gerechten.
 • Vermindering van verspilling en residuen.
 • Verlaging van de grondstofkosten.
 • Het vergemakkelijken van het werk van de restauranthouder of kok.
 • Meer duurzaamheid met het milieu bereiken.
 • Zorg voor producten van hoge kwaliteit.

Aanbevelingen voor de behandeling van voedsel in de montagekeuken

Aanbevelingen voor de behandeling van voedsel in de montagekeuken

De behandeling van voedsel in de montagekeuken heeft een aantal kritieke punten wat de voedselveiligheid betreft, zodat het zeer belangrijk is de verpakking, etikettering en opslag van voedsel te controleren.

Onder de aanbevelingen voor voedselverwerking in de montage keuken hebben we:

 • Zorg voor voedselhygi├źne. Op die manier voorkomt u de verspreiding van bacteri├źn die voedselinfecties kunnen veroorzaken.
 • Controleer de temperatuur om zeker te zijn dat het voedsel goed bewaard blijft.
 • Voorkom kruisbesmetting door rauw voedsel te scheiden van gekookt voedsel.
 • Vries en ontdooi voedsel op de juiste manier. Het is belangrijk rekening te houden met het soort verpakking en de grootte van de porties en te bedenken dat het voedsel na ontdooien moet worden bereid.
 • Gebruik geschikte houders om voedsel in te bewaren. Deze potten moeten luchtdicht zijn, dus wordt het gebruik van glazen potten aanbevolen.
 • Controleer regelmatig ofkoelkasten en diepvriezers naar behoren werken.

Monouso en de montage keuken

Monouso en de montage keuken

Naast het aanbieden van originele en trendy inhoud over de wereld van horeca en catering, wil Monouso de nodige ondersteuning bieden aan bedrijven in deze sector om hun groei te ondersteunen.

Ons doel is voldoening door de marketing van producten van hoge kwaliteit, uitstekend design en onverslaanbare prijzen.

In het geval van de montagekeuken is het noodzakelijk over de nodige recipi├źnten te beschikken om de basisproducten van uw bereidingen te reserveren, te bewaren of in te vriezen.

Binnen onze online winkel vindt u de secties van plastic containers, PLA zetmeel containers en aluminium containers: drie soorten voedsel containers die u kunnen helpen met de montage keuken.

Succes in assemblagekoken wordt bereikt door het diner een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden door te beginnen met voedingsmiddelen die als basis dienen om creatieve, gezonde en gedenkwaardige recepten te completeren.

Bent u klaar om de assemblagekeuken in uw restaurant te implementeren? Probeer het eens!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.