fbpx

Mise en place, past u het toe in uw restaurant?

Mise en place ¿Lo aplicas en tu restaurante? ¡Deberías!

Frankrijk is de bakermat van de keuken en hoewel de gastronomische cultuur is versterkt door verschillende culturen, komen veel van de technieken en bases uit de Franse gastronomie. Een voorbeeld hiervan is de term mise en place.

Mise en place is een term die veel gebruikt wordt in professionele keukens over de hele wereld. Het wordt gebruikt om de organisatie van de ingrediënten die zullen worden gebruikt om de gerechten te koken in een restaurant, shift voor shift te noemen.

Deze Franse uitdrukking betekent “in werking gesteld” en is in de gastronomische taal ook wel bekend als lid van het Europees Parlement.

Een mise en place vereist technische kennis en een planning die vertragingen in de uitvoering van taken voorkomt, evenals het vermogen om de orde te handhaven tijdens de dienst.

Oorsprong van de mise en place

Origen de la mise en place

Deze culinaire term werd in Frankrijk bedacht ten tijde van Auguste Escoffier, een gerenommeerde Franse chef-kok die de traditionele kookmethoden promootte.

Deze uitdrukking wordt veel gebruikt en hoewel de uitspraak ervan niet altijd correct is, zijn “misanplas”, “mise in place” of “mis een plan” een oproep om alles op zijn plaats te zetten.

De juiste uitspraak van deze term is meez-ahn-plahss.

Fasen van een massa op zijn plaats

Fases de una mise en place

Als we het hebben over mise en place bedoelen we de toepassing van een werkdynamiek die gebruikt kan worden in de keuken, het restaurant of de bediening aan tafel.

In ieder geval gebeurt een mise en place in twee fasen:

  1. Planningsfase: het zal toelaten om de bereiding van voedsel of de verdeling van de tafels te visualiseren, te projecteren en te organiseren om zo improvisatie te vermijden.
  2. Uitvoerings- en toezichtsfase: de opdrachten worden uitgevoerd in termen van het bereiden van ingrediënten of ruimtes bestemd voor bestek en tafellinnen die het mogelijk maken om een adequate service te verlenen.

Stappen om een goede mise en plaats in de keuken te maken

Pasos para realizar una buena mise en place en la cocina

Om een goede mise en plaats in de keuken te maken is het noodzakelijk om deze stappen te volgen:

  • Met alle ingrediënten die je nodig hebt voordat je begint met koken.
  • Snijd, hak en rasp de ingrediënten die nodig zijn voor het koken.
  • Plaats elk ingrediënt in een container, netjes en dicht bij het werkgebied.
  • Zoek in de werkruimte van de chef-kok naar al het nodige keukengerei voor de bereiding van het eten.

Mise en place of service in een restaurant

Mise en place del servicio en un restaurante

Tijdens de restaurantservice zijn er veel details waarmee rekening moet worden gehouden bij de bereiding van de eetzaal.

Met elementen die materialen bevatten die de behoeften van onze klanten kunnen afdekken en ons de mogelijkheid geven om uitstekende aandacht te bieden zonder dat er geïmproviseerd hoeft te worden.

Een mise en place of restaurant service is nauwgezet, en de voorbereiding van de ruimte is een voorafgaande referentie voor de assemblage van een efficiënte service.

Doel

Finalidad de una mise en place

Het is voor de chef-kok zeer nuttig om de ingrediënten en het keukengerei, op een ordelijke manier gerangschikt, in de werkruimte te hebben die gebruikt wordt voor de bereiding van sappige gerechten.

Het doel van een mise en place is om een praktisch en snel systeem te creëren dat de dynamiek van het werk vergemakkelijkt en het op zijn beurt mogelijk maakt:

  • Om de organisatie van het werk in de keuken op een adequate manier te organiseren.
  • Het optimaliseren van de tijd bij de bereiding van voedsel.
  • Om te inspireren tot professionaliteit.
  • Om een uitstekende service aan klanten te bieden.

Belang

Importancia de la mise place

Het belang van dit organisatieproces hangt samen met de correcte uitvoering van essentiële routines die het mogelijk maken om taken te plannen, te coördineren en uit te voeren die het mogelijk maken om een uitstekende service te bieden.

Tegenwoordig is een mise en place essentieel om in de kortst mogelijke tijd professionele resultaten in de keuken te bereiken. Bovendien garandeert het gebruik van deze techniek de efficiëntie in het werk en bevordert het snel aanleren van nieuw personeel dat in de keuken komt.

Deze praktische strategie maakt deel uit van een visueel script dat streeft naar een effectief beheer in de keuken, waarbij vertragingen die de uitvoering van taken beïnvloeden worden vermeden.

Schotels voor een eerste klas mise en place

Platos para un mise en place de primera

Zoals we hebben gezien, is het voor de juiste toepassing van mise en place noodzakelijk om de ingrediënten die gebruikt zullen worden in elk recept te snijden en te bereiden.

Daarom heeft u containers of kommen nodig om elk van de ingrediënten op een nette en goed gedefinieerde manier op te slaan.

Indien u dit soort verpakkingen wenst, nodigen wij u uit om de volgende rubrieken binnen Monouso, onze online winkel, te bezoeken:

Kunststofzakken: te bestellen op basis van het type plastic dat gebruikt is om ze te maken. In deze categorie vindt u een grote verscheidenheid aan plastic zakken om uw restaurant te helpen beheren.

Biologisch afbreekbare zakken Als u zich zorgen maakt over het milieu, vindt u in onze sectie over biologisch afbreekbare kommen de grootste verscheidenheid aan kommen die gemaakt zijn van chinetpulp, palmbladeren, karton, bamboe en suikerriet.

In beide gevallen worden de producten gemaakt met eersteklas materialen, met inachtneming van de hygiënische normen van de industrie en met een weerstand zoals u die nodig heeft voor uw restaurant.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.