fbpx

Milieuvriendelijk

qué es eco friendly

Milieuvriendelijk is niet alleen een markttrend, maar ook een verandering in levensstijl of mentaliteit die moet worden doorgevoerd om duurzaamheid te garanderen. Bij Monouso geloven we sterk dat het beschermen van de planeet ieders taak is, en daarom is onze bijdrage het vergroten van het bewustzijn over dit onderwerp.

Hier leert u wat milieuvriendelijkheid betekent en wat milieuvriendelijke verpakkingen zijn. Vervolgens zult u begrijpen waarom u zou moeten meedoen aan het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen in uw bedrijf.

Wat betekent milieuvriendelijke verpakking?

Milieuvriendelijk betekent “milieuvriendelijk zijn“. Het is ontstaan als een initiatief om de consumptiegewoonten van mensen en bedrijven te veranderen om zo een schonere en gezondere planeet te consolideren.

Het gaat erom de mentaliteit te veranderen om de impact die we op de planeet achterlaten tot een minimum te beperken. Het geldt dus zowel voor mensen als voor de producten die veel bedrijven jaarlijks op de markt brengen. Maar wat zijn milieuvriendelijke producten?

Heel eenvoudig: het zijn alle producten die de planeet op geen enkele manier beschadigen, vervuilen of veranderen. Bovendien wil de milieuvriendelijke denkwijze ook de levensstijl van mensen gezonder maken.

Immers, hoe minder vervuilende producten er op de planeet circuleren, hoe groter de kans dat we in een gezonde omgeving leven. Dat betekent goede lucht inademen, schoner water drinken en gezonder geproduceerd voedsel eten.

Milieuvriendelijke verpakking: wat is dat?

Tegenwoordig hebben veel bedrijven uit verschillende sectoren zich aangesloten bij de inspanningen om de planeet groener te maken. In feite vindt u allerlei soorten milieuvriendelijke verpakkingen op de markt die van hoge kwaliteit zijn en het milieu niet schaden.

Milieuvriendelijke of duurzame verpakkingen zijn verpakkingen die de planeet niet beschadigen of vervuilen. Daarom worden ze gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, bioplastics of gerecycleerde materialen. Deze ondergaan een lang selectie- en hergebruikproces waardoor ze geschikt zijn voor contact met levensmiddelen.

De meest gebruikte materialen voor de productie van milieuvriendelijke verpakkingen zijn: maïspolymeer, PLA, suikerriet, kraftpapier, karton, glas, aluminium, enz. Ze voldoen allemaal aan de behoeften, eisen en verwachtingen die klanten hebben voor de verpakking van hun product.

Er zij op gewezen dat deze verpakking ook afkomstig moet zijn van een minder agressief industrieel proces. Dit betekent dat het geen industrieel proces mag zijn dat milieuvervuiling veroorzaakt, anders is al het werk voor niets geweest.

Zie voor meer informatie ons glossarium voor de horeca.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.