fbpx

Proefmenu: tips om het te implementeren in uw bedrijf

Menú degustación: consejos para implementarlo en tu negocio

Het proeversmenu is een soort menu dat voor klanten fascinerend is. Het stelt hen in staat om probeer verschillende gerechten tijdens uw verblijf op het terrein.

De restaurants bieden verschillende proefmenu’s aan die bestaan uit gerechten uit een of andere keuken, een keuze aan menuopties, de specialiteiten van het etablissement of gerechten bereid met seizoensgebonden ingrediënten.

Lees alles over het proeversmenu, hoe de kaarten er op het proefmenu uit moeten zien en wat tips voor het maken van uw eigen kaarten.

Proefmenu: Wat is het

Menú degustación: Qué es

Het proeversmenu heeft als doel om de klant een gastronomische ervaring te bieden, gebaseerd op het proeven van een aantal van de stergerechten van het restaurant.

Dit type menu bestaat uit minstens zes gerechten. Naarmate het aantal gerechten op het proefmenu toeneemt, wordt er minder voedsel geserveerd.

Bovendien zijn ze ideaal voor klanten om leren over de verschillende alternatieven die het restaurant biedt, zonder meerdere keren naar het restaurant te hoeven gaan.

Kenmerken van het proefmenu

Características del menú degustación

Het proefmenu heeft bepaalde kenmerken die onderscheiden van de rest van de bestaande menu’s.

Het belangrijkste is dat het een menu is dat een bepaald aantal gerechten aanbiedt. Stuk voor stuk bereid met heerlijke ingrediënten en in harmonie met de rest van de gerechten.

Een ander kenmerk is dat ze moeten worden geserveerd met een voldoende gewicht aan de hoeveelheid gerechten die worden geserveerd. Het gewicht wordt bepaald door de structuur van het proefmenu.

De structuur van dit type menu bestaat uit een voorgerecht, drie of meer voorgerechten, één of meer vleesgerechten, één of meer visgerechten en één of meer desserts.

Om de aandacht van het diner beter te kunnen trekken, meestal, platen met verschillende geometrische vormen worden gebruikt en heldere kleuren.

Soorten proefmenu’s

Tipos de carta menú degustación

De menutypes van de proefmenu’s zijn onderverdeeld in drie: het koppelingsmenu, het lange en smalle menu en het displaymenu.

Hoewel de drie types hetzelfde doel hebben, heeft elk van hen kwaliteiten die de aandacht van verschillende soorten gasten weten te trekken.

Lang en smal

Het lange, smalle proefmenu wordt beschouwd als het klassieke menu. Door dit soort menu’s aan te bieden, er worden zes tot acht gerechten geserveerd.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elk van de gerechten die worden geserveerd onder dit concept zijn gestructureerd en gecombineerd, zodat de smaken in harmonie zijn met de rest van de gerechten

Koppeling

Vergeleken met het lange en smalle menu, is het koppelingsmenu gestructureerd om dien een specifiek drankje op bij elk gerecht dat wordt geserveerd.

Met dit menu kan de juiste drank worden geserveerd met de ingrediënten waaruit het gerecht is samengesteld en kunnen de smaken worden versterkt.

Tentoonstelling

Het tentoonstellingsmenu is een gastronomische dienst die is gericht op de ervaring en vaardigheden van de chef.

Daarom is de tentoonstellingsproefkaart samengesteld uit 9 tot 50 gerechten.

Tips voor het maken en organiseren van uw proefmenu

Consejos para crear y organizar tu menú degustación

Het proefmenu biedt grote voordelen voor restaurants, in termen van hogere inkomsten en nationale en internationale erkenning, in het beste geval.

Als u van plan bent om een proefmenu in uw restaurant toe te passen, laten we u enkele tips achter om betere resultaten te krijgen.

Evenwichtige porties

In tegenstelling tot een menu van de dag, is het proeversmenu bestaat uit meer dan zes gerechten.

Elk van de gerechten moet kleine of matige porties bevatten. Zo geniet het diner met een gerust hart van de gastronomische ervaring.

Het beste aan de plaat

Het is belangrijk dat elk gerecht de beste presentatie en een uitstekende smaak hebben.

Om dit te bereiken moet u ingrediënten aanschaffen van kwaliteitsleveranciers die u de beste prijzen op de markt bieden.

Toon het beste van uw keuken

Naast het gebruik van de beste kwaliteitsingrediënten, is de presentatie van het gerecht een belangrijk deel van de mening van een diner.

Het maakt gebruik van verschillende technieken en decoraties om de aandacht van het diner te trekken wanneer de ober de gerechten aflevert en tijdens de proeverij.

Aandacht voor eten en wijn

Als u van plan bent om uw restaurant te laten werken met behulp van het proefmenu van de koppeling, het is noodzakelijk om een sommelier te hebben om u te adviseren.

De taak van de sommelier in uw restaurant zal zijn om de juiste drankjes te plannen die de gasten moeten nuttigen bij elk van de gerechten die tijdens de proeverij worden geserveerd.

Hij zal niet alleen met wijnen moeten werken, maar ook moeten combinaties met cocktails en natuurlijke sappen voorstellen.

Voorbeelden van gerechten uit het proefmenu

Ejemplos de platos menú degustación

Verschillende restaurants hebben gekozen voor de uitvoering van het degustatiemenu om om uw gasten een unieke ervaring te bieden.

Sommige restaurants, die alleen het proefmenu aanbieden, bieden hun klanten een ervaring aan die tussen de drie en vier uur duurt.

Ze werken ook onder de modus van het serveren van een verrassing proeverij menu, waarin klanten hun reserveringen maken en een speciaal proeversmenu wordt gemaakt, dat niet de voedingsmiddelen bevat die allergische reacties veroorzaken.

Andere restaurants behandelen hun proefmenu als een demonstratie van de typische gerechten van specifieke landen of regio’s. Dit proefmenu is ideaal voor het serveren en ontvangen van etenstoeristen.Het maakt niet uit wat voor soort proefmenu u uw klanten aanbiedt, u moet er rekening mee houden dat er meer is dan alleen het serveren van maaltijden, je ontwikkelt een gastronomische ervaring.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.