fbpx

Maskers geschikt voor coronavirus

In iets minder dan drie maanden tijd is het coronavirus de zorg geworden van duizenden mensen, niet alleen in de Europese Unie, maar in een groot deel van de wereld, aangezien de ziekte zich snel verspreidt bij gebrek aan een vaccin dat de symptomen ervan wegneemt.

Aangezien onderzoeksteams streven naar een remedie, heeft de bevolking een preventieve oplossing nodig om besmetting te voorkomen. Het wassen van de handen, het niet direct in contact komen met mensen met symptomen en het dragen van maskers zijn enkele van de meest gebruikte maatregelen door deskundigen.

De eerste twee zijn eenvoudig te implementeren, maar hoe zit het met de maskers? Het zijn producten die veel mensen niet gewend zijn te gebruiken, dus het kiezen van de juiste is niet zo eenvoudig. Hieronder zullen we proberen uw twijfels weg te nemen.

Wat zijn de aanbevolen maskers voor het coronavirus?

Er zijn vele soorten maskers en ze zijn niet allemaal geldig als het gaat om het bieden van de noodzakelijke bescherming tegen dit virus. Ze kunnen meestal worden geclassificeerd als:

  • FFP zelffiltrerende maskers, ook wel wegwerpmaskers genoemd. Ze worden gebruikt om te beschermen tegen stofdeeltjes, nevels, aërosolen, rook, enz.
  • Maskers en halfmaskers voor gassen en dampen. Dit zijn uitgebreidere ademhalingsapparatuur dan de bovenstaande en zijn voorzien van de mogelijkheid om filters te bevestigen die beschermen tegen gassen en dampen. In deze categorie vinden we de complete maskers (die het hele gezicht bedekken) en de halfmaskers (die alleen de neus en de mond bedekken).
masker

Soorten maskers volgens beschermingsindex

Als we het hebben over maskers die geschikt zijn voor het coronavirus, moeten we het volgende vermelden, gerangschikt naar het beschermingsniveau dat ze bieden tegen een bedreiging zoals het coronavirus.

Chirurgisch masker

  • Ontworpen om anderen te beschermen tegen niezen, hoesten en andere deeltjes die tijdens de ademhaling uit de neus en de mond worden gestoten.
  • Ze zijn in staat om de persoon die ze gebruikt te beschermen tegen biologische vloeistofspatten.

Zeer effectief FFP-masker

  • Ze voorkomen de inademing van deeltjes en vloeibare aërosolen die in het milieu aanwezig zijn.
  • Binnen deze categorie worden drie types onderscheiden op basis van hun vorm: verticaal, horizontaal en kegelvormig.
  • Afhankelijk van de milieuvervuiling wordt dit type masker in drie klassen ingedeeld volgens de filtratie-efficiëntie:
  1. FFP1. Het gebruik ervan wordt aanbevolen om blootstelling aan niet-toxische, niet-zwevende residuen van aërosolen en stof te vermijden. Ze hebben een filtratie efficiëntie van 78%.
  2. FFP2 beschermt tegen niet-toxische residuen en fibrogene elementen. Ze hebben een filtratie efficiëntie van 92%.
  3. FFP3 wordt gebruikt in de aanwezigheid van toxische stoffen, virussen en bacteriën, ook bij het werken met asbestvezels, arseen, lood, nikkel en oliën. 98% filtratie-efficiëntie.

Nu u alles weet over de maskers die geschikt zijn voor coronavirus, nodigen wij u uit om verder te lezen over het gebruik van maskers voor coronavirus en in welke situaties het gebruik ervan wordt aanbevolen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.