fbpx

Maak kennis met het oudste restaurant ter wereld

Conoce el restaurante más antiguo del mundo

Wist u dat het oudste restaurant ter wereld zich in Madrid bevindt? Ja, ga met ons mee op deze historische reis en leer alles over deze mijlpaal van onze gastronomie.

Laten we beginnen met uit te zoeken waar we zijn. Het oudste restaurant ter wereld bevindt zich in de Cuchillerosstraat in Madrid en heet Casa Botín. Het werd in 1725 gesticht door Cándido Remis.

Dit gerenommeerde restaurant werd gebouwd bovenop een wijnmakerij en diende in het begin als een herberg voor de lokale bevolking en bezoekers.

In Casa Botín veroveren ze diners met kenmerkende recepten die gekenmerkt worden door de traditionele houtgestookte keuken.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van het oudste restaurant ter wereld en de erkenning die het heeft verdiend, blijf dan bij ons en mis geen enkel detail.

Casa Botín de Madrid: oudste restaurant ter wereld

Casa Botín de Madrid: restaurante más antiguo del mundo

Casa Botín is een vestiging in het centrum van de stad Madrid. Het heeft meer dan 200 bedden en levert al 295 jaar zijn diensten op dezelfde plaats.

Een van de belangrijkste kenmerken van Casa Botín is de houtoven, die sinds de opening van de deuren wordt gebruikt voor de bereiding van het beroemde gebraden speenvarken.

In 1987 werd Casa Botín door Guinness World Records erkend als het oudste restaurant ter wereld , omdat het zijn deuren ononderbroken openhield sinds de opening.

Naast deze onderscheiding heeft Casa Botín belangrijke erkenningen ontvangen van verschillende publicaties, organisaties en instellingen, zoals

 • Forbes.
 • Repsol Gids.
 • Michelin-gids.
 • Metropoli Gids.
 • Toeristische Verdienste Badge.
 • Reisadviseur.
 • Trip Advisor Traveller Choice.

Auteurskeuken met Spaanse stempel

Cocina de autor con sello español

Het behoud van de traditie van de Spaanse keuken is een van de uitgangspunten van Casa Botín.

In elk van de recepten is de originaliteit van de smaken bewaard gebleven. Ze mengen witte wijn, reuzel, laurier, knoflook, ui, zout en peper in de verschillende bereidingen die sinds 1725 op hun menu staan.

Het bieden van kwaliteitsaandacht, het verzorgen van elk detail in de dienstverlening en het waarderen van de geschiedenis – evenals de gebruiken van Madrid – maakt Casa Botíntot een inspirerende plek voor haar bezoekers.

Zoek niet verder, de beste kenmerkende keuken met een Spaanse stempel is te vinden in het oudste restaurant ter wereld, waar u kunt genieten van een grote verscheidenheid aan heerlijke gerechten met eersteklas ingrediënten en een onovertroffen smaak.

Beroemde menukaart van het oudste restaurant ter wereld

Afamado menú del restaurante más antiguo del mundo

Een beroemde referentie van Casa Botín is het menu , deze lijst van gastronomische opties – door velen beschouwd als de beste ter wereld – biedt stukken speenvarken en lamsvlees gekookt in hout

Naast deze klassiekers kunt u bij een bezoek aan het oudste restaurant ter wereld ook genieten van gerechten als

 • Heek en gebakken kip.
 • Madrid-stijl pens.
 • Zwarte pudding.
 • Hamkroketten.
 • Gazpacho.

Maar dat is nog niet alles, bij Casa Botín hebben ze een gevarieerd menu van desserts die uw smaakpapillen zullen bekoren, zoals tarta botín, de huisspecialiteit gemaakt met verschillende lagen room.

U kunt ook een ongelooflijke kaas en witte chocoladetaart proberen, de chocoladetaart of ga voor de meer traditionele met zijn onverslaanbare Catalaanse room

Een faam zonder grenzen

Una fama sin fronteras

Casa Botín is een van de meest erkende attracties in Madrid . Geschat wordt dat 60% van haar klanten buitenlandse bezoekers zijn.

En hoewel veel mensen denken dat ze enkele maanden van tevoren moeten reserveren, zijn dankzij de capaciteit ervan slechts twee of drie dagen genoeg om de lekkernijen te kunnen proeven.

Tijdens het begin van de opsluiting door de Covid-19 werd Casa Botínvoor het eerst – na 295 jaar onafgebroken werken – gedwongen de deuren te sluiten.

Echter, Casa Botín heeft zichzelf opnieuw uitgevonden om zijn gasten een buitengewone ervaring te bieden zoals altijd, met inachtneming van de bioveiligheidsvoorschriften in het restaurant.

Wie heeft er gegeten bij Casa Botín?

¿Quiénes han comido en Casa Botín?

Velen zijn de personages die in dit etablissement zijn ontvangen , die niet alleen het genoegen hadden om het menu in Casa Botín te proeven, maar ook om verhalen op papier te maken en vast te leggen om deze met hun lezers te delen.

Benito Pérez Galdós, Ernest Hemingway, María Dueñas en Graham Greene zijn enkele van de literaire figuren

Daarnaast hebbenJimmy Carter, Vladimir Poetin, Woody Allen, Ava Gardner, King Emeritus Charles en de huidige koning Don Felipe gegeten in Casa Botín.

Vandaag de dag zijn de teugels van Casa Botín in handen van de derde generatie van de familie, en het is een project voor de toekomst dat een afstammeling van de vierde generatie de traditie zal voortzetten.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.