fbpx

Latex handschoenen

utilidad de los guantes de latex

De latex handschoenen zijn een zeer nuttig hulpmiddel bij de preventie van ongevallen, dankzij hun weerstand en soepelheid. Bovendien hebben ze een uitstekende kwaliteit en een lage prijs op de markt.

Samenstelling van latex handschoenen

Ze zijn gemaakt van natuurrubber, afkomstig van het sap van de rubberboom, en vervaardigd in een integrale beschermende laag. Dankzij hun samenstelling bieden latex handschoenen hun gebruikers een betere bescherming en een gemakkelijker verloop van hun werkzaamheden.

Allergie voor latex handschoenen

Af en toe kan het gebruik ervan reacties veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor latex of een meer gevoelige huid hebben. Tot de meest voorkomende reacties behoren huidirritatie, urticaria, astma, ongemak in de neus-, oog- of bijholte, enz.

Kenmerken en gebruik van latex handschoenen

Gemaakt om handen te beschermen tegen verontreinigingen, worden latex handschoenen veel gebruikt in industrie en handel. Ze kunnen worden aangepast aan elke behoefte en zijn verkrijgbaar in een groot aantal modellen met de volgende kenmerken:

  • Maakt een grotere mobiliteit en beweeglijkheid mogelijk bij het uitvoeren van werkzaamheden, waardoor de werknemer zich beter kan positioneren.
  • Biedt comfortabele textielondersteuning en verbeterde weerstand tegen scheuren, perfect voor het hanteren van bevroren producten, in de industrie en de schoonmaaksector.
  • Heeft een hoog weerstandsniveau, ideaal voor werkzaamheden met risico op snijwonden maar waarbij gevoeligheid en een betere grip nodig zijn. Ze worden veel gebruikt in de landbouwsector en in sommige functies in de bouw.

Voordelen en toepassingen van latex handschoenen in de horeca

Sinds hun ontstaan zijn latex handschoenen zeer populair vanwege hun elasticiteit en beschermende kwaliteiten. Een van de bekendste toepassingen is die in de horeca, vooral bij lichte schoonmaakwerkzaamheden en bij het verpakken van groente en fruit. Tot de grote voordelen behoren de volgende

  • Beschermt de handen tegen snijwonden, infecties, biologische risico’s en chemische producten.
  • Maakt het mogelijk complexe taken uit te voeren met een hoge mate van tastgevoel, handigheid en precisie.
  • Er is een breed scala aan modellen, aangepast aan de behoeften van elke gebruiker en het beroepsveld waarin ze worden gebruikt.

Door al hun voordelen blijven latex handschoenen een van de populairste wegwerphandschoenen op de markt, die zowel in de industrie als thuis goed van pas komen.

kom meer te weten over ons horecawoordenboek!

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van latex handschoenen in de horeca?

Ze beschermen de handen niet alleen tegen snijwonden, infecties en biologisch gevaar, maar maken ook complexe taken met een hoge mate van gevoeligheid mogelijk.

Wat is de samenstelling van latex handschoenen?

Ze zijn gemaakt van natuurrubber, afkomstig van het sap van de rubberboom, en vervaardigd in een allround beschermende barrière. Dankzij hun samenstelling bieden latex handschoenen hun gebruikers meer bescherming en vergemakkelijken zij hun werkzaamheden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.