fbpx

Laminering

curiosidades sobre la laminación

Er bestaan verschillende procédés om de dikte van bepaalde materialen met vervormbare eigenschappen te verminderen. Een van deze processen staat bekend als lamineren, waarbij met behulp van een apparaat een bepaalde druk op het materiaal wordt uitgeoefend.

Wat is lamineren?

Walsen is een industrieel proces om de dikte van een metalen plaat te verminderen, evenals van andere materialen met goede vervormbaarheid. Dit proces vindt plaats door druk uit te oefenen op het materiaal, via een machine die bekend staat als een walserij.

Soorten laminaten

De soorten laminaten zijn afhankelijk van de gebruikte temperatuur tijdens het fabricageproces. We onderscheiden de volgende soorten laminaten die het meest worden gebruikt in de verpakkings- en horeca-industrie.

BOPP laminering

BOPP laminering heeft een hoge functionaliteit en stofabsorptiecapaciteit. Het is zeer veilig omdat het geen giftige gassen afgeeft die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het is ideaal voor flexibele verpakkingen, biedt een uitstekende duurzaamheid en is milieuvriendelijk.

PE-laminaat

PE-laminaat heeft een hoge sterkte, flexibiliteit en een hoog absorptievermogen. Het is ideaal voor het verpakken van groenten en fruit in gekoelde omgevingen. Het is ook een duurzaam materiaal, 100% recycleerbaar en FSC-gecertificeerd.

PET laminering

PET laminaat wordt vervaardigd met recycleerbare materialen voor de zorg voor de natuur. Het heeft een hoge weerstand tegen vocht, temperatuur en licht en is perfect voor gebruik als menukaarten, identificatiekaarten en verpakkingen voor verschillende dranken.

PLA-laminaat

PLA-laminaat is een uitstekend milieuvriendelijk alternatief in de verpakkingsindustrie. Het wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen zoals maïszetmeel of suikerriet en is zeer populair voor voedselverpakkingen.

Plastic laminaat

Plastic laminaat ontstaat uit de vereniging van decoratief papier en kraftpapier. Het heeft een hoge weerstand tegen schokken, wrijving, gloeilamplicht en temperatuur, en is gemakkelijk te reinigen.

PP-laminering

PP-laminering is zeer waterbestendig en scheurvast. De lamineerfilm biedt een transparante en glanzende afwerking, evenals hoge prestaties en een lage prijs. Door zijn eigenschappen wordt het vooral gebruikt om het aroma van verpakte levensmiddelen te bewaren.

Veelgestelde vragen

Wat is lamineren?

Lamineren is een proces dat gebaseerd is op de volumetrische vervorming van een vormbaar materiaal om de oorspronkelijke dikte ervan te verminderen. Bij dit proces wordt door middel van twee rollen een reeks drukkrachten uitgeoefend op de te bewerken plaat.

Welke soorten laminaten vinden we?

De soorten laminaten hangen af van het fabricageproces, dat varieert naar gelang van de eigenschappen van het materiaal. Onder de typologie is er koud lamineren en warm lamineren, elk gebruikt naargelang de toepassing en de vereiste eindafwerking.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.