fbpx

Welke containers kunnen in de oven?

┬┐Qu├ę envases se pueden meter al horno?

Als u van plan bent een recept te koken, waarbij u al uw culinaire vaardigheden laat zien, is het belangrijk te weten welke vormen kunnen in de oven.

Er zijn verschillende soorten bakvormen die verschillen in materiaal, vorm of grootte, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze garant staan voor een uitstekende bereiding van voedsel.

Zoek uit welke bakjes in de oven kunnen, gebruik ze thuis en merk het verschil in de bereiding van voedsel.

Ovencontainers

Envases en el horno

Het is gebruikelijk te kiezen voor metalen mallen van staal en aluminium, omdat die garanderen dat het voedsel goed kan garen en de bak niet wordt beschadigd.

Er zijn echter mallen die in de oven kunnen, gemaakt van andere materialen dan metaal.

Bespreek, afhankelijk van welke vormen in de oven kunnen, het gebruik ervan en de voordelen voor het bakken van de recepten die u in gedachten hebt.

Aluminium

Aluminium bakvormen zijn een klassieke keuze voor het bakken van voedsel.

Met deze pannen of schalen kan het voedsel snel gaar worden, aangezien aluminium een materiaal is dat de warmte snel absorbeert en door de hele pan verdeelt.

U moet ze echter voorzichtig behandelen om ze niet te beschadigen. Lets anders waar je rekening mee moet houden is dat het niet verstandig is om direct in de mal te snijden, zodat er geen krassen op komen.

Roestvrij staal

Andere vormen die in de oven kunnen, zijn gemaakt van roestvrij staal. Deze mallen garanderen een hogere weerstand dan de aluminium mallen.

Het zijn mallen die niet worden beschadigd wanneer ze worden geraakt omdat het een hard materiaal is, maar die kwaliteit zorgt ervoor dat ze langzaam opwarmen en dat de warmte niet snel over de hele mal wordt verdeeld.

Vertind

Bakvormen van blik worden tegenwoordig niet meer zo veel gebruikt, behalve door koks die ze gebruiken voor het bakken van bepaalde spijzen.

Vertind blik is een materiaal dat het mogelijk maakt voedsel gelijkmatig te koken, maar het wassen en het onderhoud ervan is complex om uit te voeren.

Porselein

Porselein is een materiaal dat bepaalde bewerkingenmoet ondergaan om er mallen van te maken die in de oven gaan.

Als u een porseleinen vorm koopt die verglaasd is, is deze veilig om te gebruiken bij het bakken. Anders is het niet bestand tegen de temperatuur en zal het barsten.

Pannen van porselein zijn een optie die het voedsel goed gaar maken en garanderen dat het gebakken product er goed uitziet, zonder dat u het hoeft te ontvormen.

Glas

Een soortgelijke situatie doet zich voor bij porseleinen mallen. Glas wordt als ovenbestendig beschouwd zolang het gehard is.

Als je een gewone glazen vorm in de oven zet, zal hij door de thermische schok ontploffen.

Silicone

Siliconen mallen biedenu meerdere voordelen bij het bakken.

U moet er rekening mee houden dat de vormen de juiste temperaturen ondersteunen voor de recepten die u gaat bakken en dat ze de warmte niet zo goed verdelen als metaal.

Het beste aan siliconenvormen is dat bakwaren niet moeilijk uit de vorm te halen zijn, dat ze gemakkelijk te wassen zijn en dat ze in opvallende vormen te maken zijn.

Borden

Borden of schalen zijn vormen om in de oven te plaatsen wanneer u broden, koekjes of gebak b akt.

Ze zijn plat en daardoor kan de warmte over de lengte worden verdeeld. Afhankelijk van de pan die u koopt – met of zonder antiaanbaklaag – zal het makkelijker of moeilijker zijn om hem af te wassen.

Een andere optie is om bakpapier over de bakplaat te leggen, dat maakt hetgemakkelijker voor u om het voedsel te bakken en de bakplaat schoon te maken.

Tips voor het kiezen van de ideale bakjes voor in de oven

Tips para seleccionar envases ideales para usar en el horno

Bij de vraag welke mallen in de oven kunnen en welke niet, zijn naast het materiaal nog andere factoren van belang.

Een van de details waarmee rekening moet worden gehouden, is het type oven dat u hebt. Het maakt niet uit of uw oven elektrisch, gas- of stoomoven is, ze kunnen allemaal dezelfde mallen gebruiken.

Maar, als het elektrisch is, is het aanbevolen om geperforeerde pannen te gebruiken zodat voedsel dat sappen lekt een betere gaartijd heeft.

Een ander belangrijk punt is dat donkere bakvormen de warmte beter absorberen en verdelen dan lichte bakvormen.

Dat betekent dat u, om te voorkomen dat het recept aanbrandt, voortdurend controle moet hebben over de gaartijd en de temperatuur van de oven.

Tot slot moet worden benadrukt dat de platen een sneller en homogener koken mogelijk maken, in tegenstelling tot diepe pannen.

Soorten schimmels die u moet kennen

Tipos de molde que debes conocer

Afhankelijk van het voedsel dat u gaat bakken, is er een type bakvorm dat geschikt is om in de oven te bakken.

Elk van deze pannen zorgt voor het specifieke bakken dat voor elk recept vereist is en zal niet worden geruïneerd door een ongeschikte pan te gebruiken.

Klassiekers

Klassieke bakvormen zijn die welke gewoonlijk rond of vierkant zijn.

Deze mallen worden gebruikt om taarten te bakken en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Cupcake vormpjes

Cupcakevormen hebben inkepingen om de papieren cups in te plaatsen, het beslag erin te gieten en te wachten tot de muffins, cupcakes of cupcakes gebakken zijn.

De inkeping van deze vormen maakt het ook mogelijk tartelettes te bakken of mandjes te maken met korstdeeg.

Deze vormen zijn in de winkel verkrijgbaar met verschillende maten, afhankelijk van het recept dat u gaat uitwerken of de meest veelzijdige optie om te gebruiken.

Verwijderbaar

Een ander type vormpjes om in de oven te zetten zijn de uitneembare vormpjes. Bij dit model vorm kunt u de bodem of de zijring verwijderen, om taarten of grotere cakes te bakken.

Het is gebruikelijk de verwijderbare mallen een ronde vorm te geven, maar de modellen en maten vari├źren naar gelang van het gebruik.

Pruimentaart

Plum cake pannen zijn een alternatief voor het bakken van producten zoals broden, brood cakes of koekjes.

Zij verschilt van de rest van de vormen doordat zij rechthoekig is, een lengte van 25 centimeter of meer bereikt en diep is.

Verstelbare ring

Verstelbare hoepels werken ook voor het bereiden van koud gebak en taarten, zolang u maar een dienblad als basis gebruikt.

U kunt ze aanpassen aan de afmetingen die u nodig hebt en gewoon een bakje onder de ring plaatsen om het mengsel in te gieten of het dessert binnenin de ring samen te stellen.

Ideale bakjes om in de oven te zetten

Envases ideales para meter al horno

Als u op zoek bent naar vormen om in de oven te zetten en uitstekende resultaten te bereiken bij het bereiden van voedsel, hebben wij in onze Monouso winkel een speciale selectie voor u.

Binnen ons menu bieden wij verschillende aluminium bakvormen aan. Deze vormen zijn bestand tegen de hoge temperaturen waaraan zij in de oven worden blootgesteld en verdelen de warmte voor een goede garing van het voedsel.

Het zijn aluminium bakvormen voor eenmalig gebruik die verschillende vormen hebben, maar ook bestemd zijn voor het bakken van specifieke producten, zoals taarten, cakes, vlaaien, flensjes of cupcakes.

Als u een vorm voor cupcakes hebt, zijn de papieren bakcupjes het ontbrekende voorwerp om ze te bereiden.

Met deze papieren capsules zal het bakken van de cupcakes homogeen zijn en zal het gemakkelijker zijn ze uit de vorm te halen wanneer ze klaar zijn met hun tijd in de oven.

U kunt ze ook in verschillende kleuren krijgen, zodat ze de beste presentatie hebben wanneer ze uit de oven komen.

Een ander sterproduct zijn de kartonnen bakvormen, een alternatief dat niet kan worden weggegooid.

Deze vormen zijn gemaakt van kraftpapier, dat de weerstand en de weerstand tegen de hoge temperaturen tijdens het bakken in de oven garandeert.

Zodra het bakken klaar is, kan het voedsel gemakkelijk uit de vorm worden gehaald en verliest het niet de vorm van de vorm.

Tenslotte heb je de houten dienbladen. Deze schalen kunnen worden gebruikt als presentatieschaal voor het voedsel dat u hebt gebakken.

Het beste is dat u ze in de oven kunt zetten om de temperatuur van het voedsel te behouden en dat het hout niet verbrandt door de hitte.

FAQ

Welke soorten verpakkingen kunnen in de oven worden gebakken?

Aluminium, roestvrij staal, blik, porselein, glas, siliconen en platen.

Hoe kies je de ideale bak voor in de oven?

Het verdient de voorkeur geperforeerde schalen te gebruiken.
Donkerkleurige vormen absorberen en verdelen de warmte beter.
De platen zorgen voor sneller en gelijkmatiger bakken.

Wat zijn de meest voorkomende bakvormen?

De klassieke, de cupcakevormen, de verwijderbare, de pruimtaartvorm en de verstelbare ring.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.