fbpx

Hoeveel kost het om een bar te openen?

Op Spaans grondgebied zijn er ongeveer 255 duizend bars met 1,7 miljoen mensen die in de sector werken. De hausse van dergelijke zaken is zo groot dat je in het centrum van Madrid geen vergunningen meer kunt krijgen om bars te openen.

Kies heel goed waar je het opent! Omdat deze factor 50% van het succes van uw bedrijf bepaalt. De andere 50% is gelijkelijk verdeeld in het merk dat u als franchise kiest en uw management. Leer elk detail van hoeveel het kost om een bar te openen.

Hoeveel kost het om een bar te openen?

Om u een schatting te geven van hoeveel het kost om een bar te openen, laten we uitgaan van een hypothetisch pand van tussen de 90 en 110m2. Het meest aan te raden is er een te zoeken die in het verleden een bar was, zodat u zich alleen kunt richten op de kosten van verbouwingen en machines.

  • Tussen het project van de werken en de inhuldiging zou het 2 miljoen euro bedragen
  • Het werk om het in te richten zou 3500€ bedragen
  • De vergunning om te werken wordt geschat op 1400€
  • De licentie voor het werk is ongeveer 200€
  • Het huren van de woning nog eens 800€
  • Meubilair en machines zouden ongeveer 4500€ zijn
  • De eigen registratie van zelfstandigen nog eens 250€
  • Geluidsisolatie van de bar zou 120€ zijn

Het geeft een rekening van 12770 euro. Het is het beste te kiezen voor een etablissement in een stedelijke omgeving en als het een hoek is, zoveel te beter!

Vergeet niet dat u ook een plaquette nodig heeft om uw bar te identificeren. Het grootste deel van de kosten voor administratieve goedkeuring varieert naar gelang van de regio waar u het papierwerk zult verrichten.

montar un bar

Hoe zet je een bar op?

In het bovenstaande gedeelte hebben we het over kosten gehad. Nu zullen we kijken naar het belang van elk aspect voor uw succes. Opknapwerkzaamheden zijn de noodzakelijke verbouwingen zoals het verhogen van scheidingswanden voor vuilnisruimte en zakken.

Renoveer ook de toiletten om er een voor gehandicapten te maken. Het gaat ook om het veranderen van de bar en het schilderen voor het etablissement. U moet het technisch project voor de werkzaamheden en de inwijding opstellen.

Je moet het eigendom van de vergunning veranderen als je koos voor een lokaal dat als bar werkte en de impliciete belastingen betalen. Was het gesloten? Dan zult u een nieuwe vergunning moeten aanvragen.

De kosten van de bouwvergunning zullen afhankelijk zijn van de kosten van de berekening van alle werkzaamheden. De registratie van zelfstandigen overweegt kortingen voor de nieuwe, geldt ook als je had vijf jaar van lage. U betaalt dus 50€ per maand voor de eerste helft van het jaar.

Wat de huur van het pand betreft, kunt u overwegen uw huisbaas om een extra termijn te vragen. Deze periode zou de tijd bestrijken dat het pand voor de werkzaamheden gesloten zal zijn. Tegenwoordig heeft elk hotel geluidsisolatie nodig.

Wat mijn bar moet hebben om goed te zijn

Het is belangrijk dat u de PGOU van uw gemeentehuis controleert. Op die manier weet u de verhoudingen van de toiletten en hoeveel u er moet hebben. In je schatting van hoeveel het kost om een bar te openen, zorg ervoor dat je een schoorsteen meerekent. Deze moet individueel zijn en tot het dak van het gebouw gaan.

Om je bar succesvol te laten zijn, moet je weten op welke uren je open mag, mag je een stereo hebben of niet? Het is ook raadzaam de licentiebeperkingen te kennen.

Terrassen hebben een overweldigende charme die de aantrekkingskracht van uw bar kan doen ont ploffen. Dus zorg ervoor dat je in staat zult zijn om er een te doen. Controleer de kenmerken van het gebied, of het veel winkels, kruidenierswinkels, gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer en andere bars heeft.

Natuurlijk maakt de drank het verschil tussen een topbar en een bar die op de rand van het faillissement staat. Neem dus de tijd om de juiste merken en soorten drankjes te kiezen, evenals de glazen waarin de drankjes gaan, roerstaafjes, rietjes….

In Europa is bier goed voor 55% van de verkoop, gevolgd door gedistilleerde dranken met 31%, terwijl wijn goed is voor 10%. Terwijl wijn goed is voor 10%. Hoe bouw je je inventaris op? Zorg dat je 45% in bier hebt, nog eens 40% in verschillende sterke dranken. Slechts 5% in wijn, de overige 10% voor mixers.

Hoe kan ik succesvol zijn met mijn bar?

Afgezien van de aspecten vergunningen en infrastructuur, moet u zorgvuldig de personele middelen kiezen waarover u zult beschikken. Neem geen mensen aan omdat “ze aantrekkelijk zijn”, maar kies voor competente en gekwalificeerde mensen.

Op deze manier zullen zij een eersteklas klantenservice geven. De manier waarop u serveert zal van cruciaal belang zijn voor de klant om terug te keren, zelfs meer dan het alcoholaanbod. Ook de gastronomische kwaliteit mag niet worden verwaarloosd.

Het assortiment, de kwaliteit, de leveranciers, een aantrekkelijk menu en een analyse van de concurrentie zullen eveneens een bijdrage leveren. Wat marketing betreft, ga met professionals! Op die manier zorgt u ervoor dat uw potentiële klanten verliefd op u worden tot ze loyaal worden.

Als uw bar minder dan 120m2 groot is, zult u het waarschijnlijk als een familiebedrijf moeten runnen. Omdat het inkomen je zal beperken om obers te betalen, tenzij de klantenstroom uitstekend is.

Diverse tips

Aanbevolen wordt dat de jaarlijkse huur van het pand maximaal 10% van de omzet van uw bar bedraagt. Een bar factureert gemiddeld 400.000 euro per jaar en een gemiddeld ticket van 8€.

Gesegmenteerd als volgt: 30% personeelssalarissen, 25% grondstoffen, 20% huur en andere vaste kosten. Tenslotte neemt de marge nog 25%. Deze percentages zullen helpen om vanaf het begin te weten hoeveel het kost om een bar te openen.

De helft van het succes van je bar zal afhangen van de keuze van de juiste ruimte. De kosten zullen stijgen of dalen naar gelang van waar u opent. De achterstandsgebieden bestaan uit sectoren met lage inkomens die niet erg geneigd zijn om geld uit te geven. Ze liggen dicht bij metropolen.

Om succesvol te zijn in zo’n gebied heb je lage prijzen nodig om jonge mensen aan te trekken. De welvarende sectoren daarentegen hebben een bescheiden inkomen en een familiale sfeer, hoewel de industriële cijfers worden meegerekend.

De uitgaven dalen, maar als voordeel hebt u meer trouwe klanten. Het gedrag van de consumenten is om voortdurend naar de plaats van hun voorkeur te gaan, in plaats van te rouleren.

Tenslotte zijn er de premium gebieden met een veel hoger budget. Gebruikers moeten consumeren en uitgeven voor hun vrije tijd. Zij vormen de kern van metropolen en toeristische gebieden, maar er is weinig loyaliteit.

We hopen dat we uw twijfels hebben opgelost, bedankt voor uw aandacht!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.