fbpx

Gids voor koffieglazen: uniek en biologisch afbreekbaar

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten koffiekopjes ontwikkeld. Er zijn allerlei materialen die kunnen worden gebruikt om koffie te vervoeren en op de juiste temperatuur te houden. Een grote kwaliteit is dat deze bekers biologisch afbreekbaar zijn.

Koffie wordt meestal heet gedronken en om die te kunnen dragen is het belangrijk dat hij niet koud wordt. Dit kan een probleem zijn omdat de meeste materialen die warmte kunnen vasthouden, niet biologisch afbreekbaar zijn.

In de VS en Europa werken verschillende bedrijven aan de ontwikkeling van biologisch afbreekbare koffiebekers die aan alle eisen van de gebruiker voldoen, met name dat zij de warmte van de koffie vasthouden.

Verenigingen die gespecialiseerd zijn in koffie en de productie van milieuvriendelijke papieren bekertjes hebben de eerste bekertjes gemaakt. Hier volgen de voor- en nadelen van deze materialen.

De meeste papieren koffiebekers zijn aan de binnenkant bekleed met een plastic, polyethyleen genaamd, en hoewel het een dunne film is die bedoeld is om te voorkomen dat warmte en vloeistof ontsnappen, is de beker niet biologisch afbreekbaar.

De nieuwe koffiebekers hebben grote ecologische voordelen en vervangen bekers van polyethyleen. Wat echt nieuw is, is een beker van bioplastic die ook als deksel voor de beker en voor het meenemen van koffie wordt gebruikt.

Interessant is dat dit nieuwe biologisch afbreekbare materiaal huishoudens van meer energie kan voorzien en tevens voorkomt dat het milieu wordt vervuild.

Bioplastic voor koffiebekers, een groen alternatief

De laatste jaren hebben milieugroeperingen en de problemen van de klimaatverandering in het algemeen geleid tot een verbetering van de materialen en een bewustwording van recycling om de productie van plastic te verminderen.

Hoewel plastic nog steeds een veel gebruikt materiaal is en in ons dagelijks leven aanwezig is, kennen we nu nieuwe manieren om het te gebruiken zonder het te hoeven weggooien.

Het nieuwe alternatief zijn bioplastics en hun derivaten: de teelt van zetmeel, plantaardig papier van maïs, tarwe, tomaten of bananenbladeren, die zeer goed in de handel zijn. Ze worden veel gebruikt in koffiekopjes omdat ze de warmte goed vasthouden omdat ze een milieuvriendelijke bioplastic zijn.

Diverse soorten bioplastics

De belangrijkste zijn die welke worden verkregen uit plantaardige gewassen, zoals onder meer maïs, suikerriet, groene of gedroogde bladeren of zetmeel. Ook PHA of polyhydroxyalkanoaten die kunnen worden verkregen uit de fermentatie van plantaardige grondstoffen met bepaalde bacteriën die deze functie vervullen.

Deze kunststoffen hebben grotendeels dezelfde eigenschappen als industriële kunststoffen, die niet biologisch afbreekbaar zijn, met het grote voordeel dat zij door het ecosysteem worden opgenomen.

De laatste jaren is het gebruik ervan populair geworden in de Verenigde Staten en Europa, als gevolg van de nieuwe behoeften en eisen die bij de gebruikers zijn gerezen.

Voor- en nadelen van bioplastics

Het gebruik ervan heeft de volgende voordelen:

 • Zij bevatten geen chemische stoffen die het milieu kunnen vervuilen
 • Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar, waardoor er minder afval op stortplaatsen terechtkomt
 • Ze zijn ook recycleerbaar omdat ze kunnen worden gebruikt als meststof of als compost of natuurlijke meststof.
 • Het zijn 100% hernieuwbare materialen en dus goed te integreren in het milieu
 • Ze worden gebruikt voor verpakkingen en om koffiebekers te maken die over de hele wereld op de markt zijn
 • Houdt de temperatuur van de koffie even lang vast als plastic, zonder de smaak van de koffie of het voedsel en de dranken die u erin vervoert te veranderen.
 • De nadelen van bioplastic
 • De productiekosten zijn hoger, waardoor de prijzen minder concurrerend zijn, hoewel er wordt gewerkt aan een optimalisering van het product tegen lagere kosten
 • Er is een gebrek aan kennis over bioplastics bij grote fabrikanten en marketeers, maar ze worden steeds populairder.
 • De kosten van maïs en tarwe kunnen stijgen naar gelang van de markt, maar er wordt gewerkt aan verschillende alternatieven om de kosten te verbeteren of stabieler te maken.
 • De mensen zijn zich er niet van bewust dat ze niet mogen worden gemengd met niet biologisch afbreekbare kunststoffen.

Koffiebekers die biologisch afbreekbaar zijn

Koffiebekers zijn ook gemaakt van verschillende biologisch afbreekbare kunststoffen, met of zonder deksels en rietjes.

Biologisch afbreekbare koffiecontainers of bekers zijn nu gemeengoed in vele delen van Europa. Ze zijn van zeer goede kwaliteit en behouden de smaak, geur en temperatuur van de koffie.

Op het eerste gezicht zie je niet veel verschil, maar de manier waarop ze zijn gemaakt maakt wel degelijk verschil, je kunt bijvoorbeeld een van deze suikerrietbekers drinken en je zult merken dat je koffie nog steeds heet is, niet smelt en eerder de warmte optimaliseert

Wat zijn de voordelen van bioplastic in koffiebekers?

– Zij bevatten geen chemicaliën die het milieu kunnen vervuilen.
– Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar, waardoor er minder afval op stortplaatsen terechtkomt.
– Ze zijn ook recycleerbaar omdat ze kunnen worden gebruikt als meststof of als compost of natuurlijke meststof.
– Het zijn 100% hernieuwbare materialen en dus goed te integreren in het milieu.
– Ze worden gebruikt voor verpakkingen en om koffiebekers te maken die over de hele wereld op de markt zijn.
– Houdt de temperatuur van de koffie even lang vast als plastic, zonder de smaak van de koffie of het eten en drinken dat u erin doet te veranderen.

Wat zijn de nadelen van bioplastic in koffiebekers?

– Hun produktiekosten zijn hoger, hetgeen betekent dat de prijzen niet zo concurrerend zijn, hoewel inspanningen worden gedaan om het produkt tegen lagere kosten te optimaliseren.
– Er is een gebrek aan kennis over dit onderwerp bij grote fabrikanten en handelaren, maar het wordt steeds populairder.
– De kosten van maïs en tarwe kunnen stijgen naar gelang van de markt, maar er wordt gewerkt aan verschillende alternatieven om de kosten te verbeteren of stabieler te maken.
– De mensen zijn zich er niet van bewust dat ze niet mogen worden gemengd met niet biologisch afbreekbare kunststoffen.

Autor

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.