fbpx

Kies de beste kleuren voor bars

Kies de beste kleuren voor bars

De kleuren voor bars zijn een belangrijk detail om de perfecte sfeer te cre├źren om uw klanten te verwelkomen en hen te motiveren om de bar binnen te gaan.

Het kleurenpalet voor bars is gevarieerd en om de meest geschikte te kiezen moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de stijl die je wilt ontwikkelen in de inrichting en het type bar dat je hebt.

Leer wat de beste kleuren zijn voor bars en enkele trucs om ze te combineren met de rest van het meubilair.

Aspecten om te overwegen voordat u de borstel tevoorschijn haalt

Dingen om te overwegen voordat u de borstel pakt

De kleur voor het schilderen van een bar moet worden gekozen rekening houdend met de kenmerken van het etablissement.

Als u de juiste kleuren gebruikt voor de bar, cre├źert u een harmonieuze en aantrekkelijke ruimte voor het diner.

Grootte van het pand

Een goed gebruik van kleuren voor bars helpt om de ruimte van je bar groter te laten lijken.

Om uw zaak de optische illusie te geven groter te zijn, zijn koele kleuren die niet te verzadigd zijn, de perfecte keuze.

Tot deze kleuren behoren het klassieke wit en grijs, hoewel u zich ook kunt wagen aan andere tinten zoals aquamarijn of blauw in lichte tinten.

Om de illusie van ruimtelijkheid te versterken, kunt u sommige muren wit schilderen voor een betere verlichting.

Soort bedrijf

Een ander belangrijk aspect is dat de kleuren voor bars niet kunnen worden gekozen zonder de stijl of het concept te bepalen dat u wilt ontwikkelen.

Dit is van essentieel belang omdat elk element dat het lokaal vormt moet passen bij de stijl van je bar om verwarring bij de klant over het thema te voorkomen.

Let op de verlichting

Het soort verlichting is ook een detail om te overwegen bij het kiezen van de kleuren om een tapas bar te schilderen, vooral als we het hebben over natuurlijk licht.

Als het restaurant geen geweldige natuurlijke verlichting heeft, is er niets beter dan de juiste kleuren te gebruiken om het effect te maximaliseren.

In deze gevallen kunt u het beste kleuren in warme of lichte tinten gebruiken, zoals wit of geel.

Bij een overmaat aan natuurlijk licht daarentegen zullen koude en ondoorzichtige kleuren zoals blauw of groen helpen om een evenwicht te scheppen.

Moet je alles in de bar verven?

Afhankelijk van de stijl die je wilt geven aan de inrichting van je bar, beperk je dan niet tot het schilderen van alleen de muren.

De deuren, ramen en het plafond kunnen ook worden geverfd om de zaak ruimtelijker te doen lijken, of ze kunnen in hun oorspronkelijke kleuren worden gelaten voor een contrast.

Wat zegt marketing over kleur?

Wat zegt marketing over kleur?

Kleuren spelen een zeer belangrijke rol in de marketing van elke onderneming

Dit komt omdat de kleuren die een etablissement heeft de klanten zullen motiveren om te consumeren, zolang zij zich er prettig bij voelen.

De eerste indruk van een winkel of een produkt wordt verkregen door het kleurengamma dat wordt gebruikt en de harmonie die daardoor ontstaat.

Ook een goed gebruik van kleuren in het logo van uw bar zal iedereen helpen uw bedrijf onmiddellijk te herkennen.

Kleuren om een balk te schilderen volgens zijn type

Kleuren om een balk te schilderen volgens zijn type

Afhankelijk van het type bar dat u gaat inrichten, moet u een kleurenpalet kiezen dat past bij elk decoratief element.

Op die manier trekt u gemakkelijker de aandacht van elke klant en zullen ze zich in uw bar zo op hun gemak voelen dat ze niet meer weg willen.

Moderne bars

Moderne bars lopen niet achter op de laatste decoratietrends om een actuele, comfortabele en elegante sfeer te bieden.

In dit soort bars probeert men de dienstverlening zo geautomatiseerd mogelijk te laten verlopen, door de integratie van interactieve menu’s, moderne verlichtingssystemen en de nieuwste technologie om de service te vergemakkelijken.

De kleuren voor moderne bars moeten lichte tinten zijn of zachte tinten van de kleur die je wilt om meer licht te geven aan de inrichting.

Als u wilt dat uw bar modern is en toch elegant blijft, schilder dan de muren met meer zichtbaarheid in donkere en sobere tinten, zoals koningsblauw of vinotint, in contrast met de secundaire muren in wit.

Het is ook een goed alternatief de combinatie van sobere kleuren met enkele details in metaaltinten.

Discotheken

Disco bars zijn ideaal voor diegenen die een goede tijd willen hebben met dansen op de dansvloer terwijl ze luisteren naar hun favoriete nummers.

De kleuren voor bars en discotheken moeten flitsend en leuk zijn, dus is het aan te bevelen felle kleuren te gebruiken voor de verlichting.

Enkele van de te gebruiken kleuren kunnen oranje, paars, groen of fuchsia zijn. U kunt ook kiezen voor het gebruik van neutrale kleuren op de muren en dat de lichten zorgen voor het vleugje kleur.

Kleuren voor bars

Als je een kleine zaal hebt, moethet kleurenschema voor de bar opties hebben die het gevoel geven dat je wilt cre├źren.

Kies voor een minimalistische stijl van inrichten en koop barverfkleuren in neutrale tinten of lichte tinten zoals groen of blauw.

Als u daarentegen op zoek bent naar een ruimte waar klanten zich gezellig en thuis voelen, gebruik dan rode en bruine tinten die het hout van de meubelen die deel zullen uitmaken van de decoratie benadrukken.

Kleur voor rustieke ruimtes

Bars met een rustieke stijl genieten de voorkeur van volwassenen om een drankje te drinken terwijl ze met vrienden kletsen of gewoon wat rondhangen.

Deze ruimten combineren kleuren met texturen die zouden kunnen worden bereikt met materialen zoals hout, baksteen, cement of rots.

Om de texturen van elk van de materialen met deze balken te benadrukken, moeten de kleuren afkomstig zijn uit het palet van warme tinten.

Schilderen volgens feng shui

Feng shui is een concept dat steeds meer aanwezig is in inrichtingen, omdat het de basis vormt voor het bereiken van een harmonieuze en rustige omgeving.

De kleuren voor bars met dit thema zijn metaalkleuren die economische voorspoed symboliseren.

Het is ook gebruikelijk om rood of geel te gebruiken, omdat dit opvallende kleuren zijn die de eetlust verhogen.

Heb je precisie nodig? Kijk uit voor deze kleuren om een bar te versieren

Heb je precisie nodig? Kijk uit voor deze kleuren om een bar te versieren

Als u nog twijfelt over de balkkleuren die u wilt gebruiken, kijk dan wat ze overbrengen op klanten.

Neem ook nota van enkele tips over hoe je ze kunt combineren en toepassen in je bar.

Wit

Wit is een veilige optie die gemakkelijk te combineren is met elke kleur of materiaal.

Het heeft ook het voordeel dat het tijdloos is en de illusie wekt van veel licht in slecht verlichte ruimten.

Durf met rood

Rood is een andere kleur die vaak in bars wordt gebruikt. Deze toon brengt energie, passie en vitaliteit over.

Het is een veelzijdige kleur voor bars, maar hij kan niet overdadig worden toegepast in elke ruimte van het restaurant omdat hij overweldigend is en gevolgen heeft voor de hartslag van de klanten.

Oranje voor optimisme

Oranje is een kleur die, wanneer hij wordt gebruikt, een energieke, vrolijke en plezierige sfeer cre├źert . Een ander voordeel is dat het de eetlust van de klanten verhoogt.

Ondanks het positieve beeld dat het uitstraalt, moet het in contrast met andere tinten worden gebruikt, zodat uw bar geen onvolwassen imago heeft.

Geel

Geel is een andere sterke toon die vreugde en optimisme uitstraalt. Het is een goede kleur om de mensen in de bar op te winden.

Het is ook een van de kleuren die de ruimte helderder doen lijken zonder dat veel natuurlijk of kunstlicht nodig is.

Pas echter op dat u niet te veel geel gebruikt in elk element en gebied van de inrichting. Gebruik een lichtere tint geel of verf de muren wit om de indruk die het maakt te verminderen.

Balans met groen

Groen staat voor de natuur, dus het gevoel van vrede en harmonie dat het overbrengt op klanten is uniek.

Wanneer u groen als barkleur gebruikt, kunt u dit aanvullen met meubilair van natuurlijke materialen zoals hout of bamboe.

Geen slecht idee

Grijs is een kleur die goed staat in balkleuren, zolang hij niet te veel wordt gebruikt.

Een grote aanwezigheid van grijs in het etablissement zal de klanten vervelen.

Daarom is het, als u deze kleur op de muren gebruikt, noodzakelijk om decoraties te plaatsen die contrasteren en kleurrijk zijn.

Blauw

Blauw is een andere gunstige optie die tot de kleuren voor tapasbars zou moeten behoren.

Blauw is een kleur die kalmte, vertrouwen, volwassenheid, veiligheid en vrede uitstraalt. Het wordt ook beschouwd als een perfecte kleur om productiviteit te bevorderen.

Paars

Paars is een ideale keuze als u een elegant, succesvol en creatief imago wilt geven.

Ondanks het feit dat het bekend staat als een sobere kleur, houdt het niet op kalmte uit te stralen en, indien goed gebruikt, genereert het een harmonieuze sfeer.

Zwart om de bar te schilderen

Zwart is een neutrale kleur met veel karakter en moet met subtiliteit worden gebruikt in het kleurenpalet voor bars.

Deze kleur staat voor luxe en macht, maar moet in contrast met andere kleuren worden gebruikt om te voorkomen dat een zeer ernstige sfeer ontstaat die de klanten overweldigt.

Kleurrijke producten voor uw bar

Kleurrijke producten voor uw bar

Om producten te hebben die passen bij de kleuren die deel uitmaken van het kleurenpalet van uw bar, biedenwij in Monouso glazen, kopjes, borden, bestek, servetten en tafelkleden.

De producten in onze catalogus zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen die passen bij het thema van uw bedrijf.

Bovendien worden onze producten gemaakt van verschillende materialen, zodat kan worden voldaan aan de eisen van elke klant, met behoud van kwaliteit en goede kosten.

FAQ

Waar moeten we rekening mee houden voordat we de kleur van het pand kiezen?

We moeten rekening houden met zijn omvang, het soort bedrijf dat het is en de verlichting die het heeft.

Wat zijn de beste kleuren om een bar te schilderen?

We gaan voor verschillende kleuren: wit, rood, oranje, geel, groen, grijs, blauw, paars?

Moet je kleuren combineren?

U kunt echt zoeken naar de combinatie die het best de ziel van uw bar identificeert.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.