fbpx

Keukenreiniging: hoe onderhoudt u de hygiëne in uw professionele keuken?

limpieza-cocina-portada

Als hygiëne en netheid een stelregel is bij elke keer dat iemand de keuken binnenkomt, moet deze zorg tot het uiterste worden betracht als we het over een professionele keuken hebben.

Reinheid van de keuken moet een van de punten zijn waaraan meer aandacht wordt besteed in het dagelijkse werk in een cateringbedrijf: hoe de keuken goed schoon te maken, de voedselhygiëne te handhaven en de beste reiniging van het keukengerei uit te voeren, is de beste manier om een klantenkring te behouden die steeds meer aandacht besteedt aan deze details.

Er zijn een aantal richtlijnen en normen vastgesteld door officiële instanties en wetten met betrekking tot restaurants, cafetaria’s en barkeukens die in al deze bedrijven moeten worden gehandhaafd.

Maar daarnaast nemen steeds meer eigenaren en beheerders van publiekelijk toegankelijke keukens nog meer voorzorgsmaatregelen om een optimale hygiëne in hun keukens te waarborgen.

Regels voor het schoonhouden in een professionele keuken

Er zijn verschillende fundamentele punten die elke goede keukenprofessional moet uitvoeren om de hygiëne en netheid van zijn of haar werkplek te handhaven.

In de eerste plaats moet er aandacht worden besteed aan de persoonlijke hygiëne. Het wassen van uw handen elke keer dat u de keuken binnenkomt of verschillende producten aanraakt, zou bijna een automatische en continue actie moeten zijn.

Bovendien raden professionals in de sector aan om niet te werken met armbanden, ringen en andere elementen die in wisselwerking kunnen staan met voedsel en de smaak ervan kunnen manipuleren of de kwaliteit ervan kunnen schaden.

limpieza-cocina

Wedden op wegwerpproducten

Een goede manier om de keuken schoon te houden is te kiezen voor wegwerpproducten. Zelfs als het erg schoon is, maakt het dragen van een werkuniform in de keuken voor meerdere dagen achter elkaar het kledingstuk alleen maar vies.

Als er echter wegwerpkleding wordt gebruikt, evenals onder andere haarnetten en handschoenen, dan is het beeld dat de klant wordt geboden dat het pand verantwoordelijk is voor de netheid in al zijn omstandigheden.

Dit kan ook worden overgezet naar het gebruik van tuppers en andere opslagproducten die worden gebruikt als verpakking en containers.

Op deze manier zorgt de keukenprofessional ervoor dat ze geen vet, schimmel of andere ziekteverwekkers ophopen die toekomstige maaltijden kunnen beschadigen of zelfs een gezondheidsprobleem kunnen vormen.

Tips en trucs om de keuken schoon te houden

Een van de meest gestelde vragen in de horeca is hoe het werkblad moet worden schoongemaakt. Om dit te doen is het altijd belangrijk om producten te gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor het reinigen van keukens, die desinfecteren maar niet schadelijk zijn voor het voedsel.

Dit moet ook gelden voor de verschillende snijplanken (een voor vlees, een ander voor vis en een derde voor groenten en fruit), die ook onberispelijk moeten zijn en moeten worden vernieuwd zodra ze hun oorspronkelijke stevigheid verliezen.

Tot slot, en met betrekking tot voedsel, mag het niet meer dan twee uur op kamertemperatuur zijn, mag het niet langer dan drie dagen worden bewaard als het kant-en-klare gerechten zijn en moet het worden bewaard in een koelkast die op vier graden staat.

Dit alles heeft één doel: dat de keukens schoon zijn en dat geen enkele klant de kok iets kan verwijten. Schone keukens staan synoniem voor smakelijke en smakelijke menu’s.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.