fbpx

Is het wegwerpmasker effectief tegen virussen?

Weten of het wegwerpmasker effectief is, is van het grootste belang om niet alleen de verspreiding van virussen en infecties te voorkomen, maar ook de hoge besmettingsgraad. Het gebruik van maskers is niet nieuw, vooral in grote steden en landen als China waar ze veel gebruikt worden. Nog meer in deze weken waarin het zogenaamde Coronavirus zich heeft verspreid: een familie van virussen die alles kan veroorzaken van een verkoudheid tot een ernstig ademhalingssyndroom.

Over dit apparaat zijn virologen sceptisch omdat er niet genoeg wetenschappelijk onderzoek is gedaan om de effectiviteit ervan vast te stellen, en de resultaten zijn niet overtuigend. Deskundigen suggereren echter dat er enig bewijs is dat ze kunnen voorkomen dat er een nies of hoest komt en dat ze enige bescherming bieden tegen hand-op-mond en mond-op-mond transmissies.

Vergeet niet dat de beste manier om te voorkomen dat je een virus krijgt:

 • Was uw handen regelmatig met water en zeep
 • Vermijd waar mogelijk het aanraken van handen en ogen
 • Behoud van een gezonde levensstijl

Als u, naast het nemen van deze voorzorgsmaatregelen, besluit om een masker te dragen, zijn hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over het onderwerp.

Wanneer is het nodig om een wegwerpmasker te gebruiken?

 • Als er sprake is van luchtvervuiling. Het kan worden gebruikt wanneer de luchtkwaliteit wordt voorspeld in het gevarenbereik (PSI >300). Kwetsbare mensen moeten buitenactiviteiten vermijden of minimaliseren wanneer de voorspelde luchtkwaliteit zeer ongezond is (PSI >200).
 • Als je ziek bent. Het gebruik van een masker voorkomt de overdracht van ziektekiemen bij hoesten of niezen.
 • Als anderen ziek zijn. Als u een verzwakt immuunsysteem hebt, kan dit apparaat helpen voorkomen dat u schadelijke kiemen inademt en dat u in de toekomst complicaties krijgt.

Bij Monouso kunt u een grote verscheidenheid aan wegwerpmaskers en volgelaatsmaskers met een masker bekijken.

masker

Wat voor soort masker is het juiste?

Stofmasker

Dit type masker heeft de functie om het eigen lichaamsvocht van de gebruiker op te vangen, zoals speeksel en neusafscheiding, en om te voorkomen dat eventuele druppels besmettelijk vocht zich naar anderen verspreiden.

Ze zijn ingedeeld volgens drie klassen van FFP of “filtering facepiece”. Er zijn drie soorten:

 • FFP1. Bescherming tegen niet-toxisch fijnstof. Vaak gebruikt in gevallen waar het risico bestaat op irritatie van de luchtwegen en het veroorzaken van onaangename geuren.
 • FFP2. Bijzonder effectief tegen schadelijke vloeistoffen van stof, rook en aërosolen. Deze maskers beschermen de luchtwegen tegen stof, fijne en giftige deeltjes en griepvirussen.
 • FFP3. Bescherm de luchtwegen tegen stof, rook en aërosolen. Dit ademhalingstoestel biedt het hoogste niveau van bescherming tegen fijne deeltjes.
masker nee

Ademhalingsapparaat voor eenmalig gebruik

Ademhalingsapparaten, ook wel deeltjesbeschermers genoemd, zijn apparaten die zijn ontworpen om te beschermen tegen het inademen van schadelijke stoffen, dampen, dampen of gassen.

Er zijn twee soorten: wegwerp- en herbruikbaar. Ademhalingstoestellen voor eenmalig gebruik zijn wegwerpademhalingstoestellen, omdat hun filters niet kunnen worden gereinigd of vervangen, zodat ze regelmatig moeten worden vervangen.

In tegenstelling tot de herbruikbare filters, die zich niet alleen beter aanpassen aan de rondingen van het gezicht (wat een betere bescherming garandeert), maar die ook langer meegaan. Dit betekent dat ze meerdere malen kunnen worden gebruikt en gemakkelijk kunnen worden vervangen.

We kunnen ook drie soorten wegwerpmaskers vinden, afhankelijk van hun doel:

 • Bescherming tegen spatten of micro-organismen.
 • Ademhaling. Reinigt de lucht terwijl u ademt en vermijdt het inademen van elk soort irriterende of vervuilende stof.
 • Gespecialiseerd in het bestrijden van infectieziekten, organische en chemische dampen of slechte geuren.

banner nee

Hoe vaak moet ik het masker vervangen door een nieuw?

Om hygiënische redenen is het raadzaam een wegwerpmasker te gebruiken en deze te vervangen wanneer deze nat, vuil of beschadigd wordt. De maskers mogen maximaal acht uur worden gedragen en moeten regelmatig worden vervangen om effectief te blijven.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.