fbpx

Ideeën voor het recyclen van kartonrollen

Ideas para reciclar rollos de cartón

Het recyclen van kartonrollen is perfect om dat afval dat thuis altijd overblijft een tweede leven te geven. Als we klaar zijn met het gebruik van het toiletpapier, keukenpapier of het ontvangen van een pakketje in de post, hebben we een reserve rol karton.Deze broodjes gooien we – bijna altijd – weg, zonder het potentieel dat ze te bieden hebben te benutten.Daarom brengen wij u een aantal ideeën voor het recyclen van kartonrollen. Eenvoudige ambachten die u alleen of met uw gezin kunt doen Neem nota van degenen die u het meest aanspreken en begin met het verzamelen van de kartonnen kokers die u thuis heeft en breng ze in de praktijk.

Waar haal je de kartonnen kokers voor de recycling?

¿De dónde sacar los tubos de cartón para reciclar?Zoals hierboven vermeld, wordenkartonnen kokers geleverd met een aantal van de producten die we kopen voor thuis of op kantoor.Film, aluminiumfolie, toiletpapier, handdoeken en absorberend papier zijn enkele van de producten die – als ze klaar zijn – een kartonnen rol als afval achterlaten.Als u wordt aangetrokken door het idee om de kartonnen rollen te recyclen, bewaar ze dan in een mandje of in een doos die ze beschermt. Door meerdere kartonnen kokers te hebben, bent u klaar om meerdere ambachten te maken.

Betere ambachten voor het recyclen van kartonrollen

Mejores manualidades para reciclar rollos de cartónHet beste aan het gebruik van kartonnen rollen is dat ze eenvoudig aan te passen zijn, zodat u niet veel moeite hoeft te doen om ze een nieuw en functioneel leven te geven.Laten we eens kijken hoe je gebruik kunt maken van dit afvalmateriaal.

Bureaublad organisator

Om uw desktop organizer te maken heeft u 10 kartonnen rollen nodig in de maten die u verkiest, verf, stiften, karton, scharen en siliconen.Het karton zal de basis van uw organisator zijn, dus verf en laat goed drogen voordat u de kartonnen rollen gaat verlijmen.Als u markers, kleuren of pennen wilt opslaan, plaatst u de buizen verticaal. Knip ze allemaal in dezelfde maat en je hebt een perfecte potloodhouder.Aan de andere kant, als u kleine voorwerpen, zoals paperclips, wilt opslaan, gebruiken we de kartonnen rollen horizontaal.Bedek de uiteinden van de rollen, lijm een aantal horizontaal en maak een klein gat in het lichaam van elke rol. Door dat gat kun je alle kantoorbenodigdheden die je wilt, opslaan.

Kabelscheider

Als u een van degenen bent die een oplader heeft voor elk elektronisch apparaat, dan is dit de ideale oplossing voor u.Neem een schoenendoos, plaats meerdere kartonnen kokers op een rij en ga rechtop staan. Binnenin elke rol heb je de ruimte die je nodig hebt om de kabels in orde te brengen en zonder dat ze verstrikt raken in de rest.

Lamp

Kartonnen rollen zijn een perfecte keuze om decoratieve lampen te maken voor kamers, woonkamers, kantoren of elke andere ruimte.Voor de lampen kunt u gebruik maken van de lange kartonnen kokers, borstels en verven die u wenst.Knip met behulp van een cutter de patronen uit die je op de kartonnen koker wilt hebben. Het kunnen lijnen, cirkels of een andere vorm zijn. Voor de decoratie kunt u hun natuurlijke uitstraling laten staan of ze beschilderen met de kleuren. Een andere optie is om ze te schilderen volgens de kamer waarin ze gebruikt zullen worden.Plaats ten slotte een lamphouder in de kartonnen rol , installeer de lamp, sluit de lamp aan op de voeding en geniet.

Geschenkdozen

Als u een klein cadeau geeft en u wilt geen pakketje kopen dat groter is dan het cadeau, ontwerpdan uw eigenverpakking.Neem een rol karton van de grootte van uw voorkeur, versier met de patronen of ontwerpen die u leuk vindt.Om de cadeaubuis te sluiten kunt u de randen vouwen en lijmen. Een andere, mooiere optie is het maken van twee deksels met karton.

Vaas

Als u een van die mensen bent die altijd bloemen kopen om uw huis op te fleuren en kleur te geven, kunt u ze in uw gepersonaliseerde vaas zetten , perfect voor het recyclen van kartonnen rollen.Neem een kartonnen koker van keukenpapier en zet er een glas in. Dit is het geheim om water uit de bloemen vast te houden, zonder de rol te beschadigen.Versier je vaas met de materialen die je wilt, van schilderijen tot appliqués van verschillende materialen, het idee is dat je werk opvalt zonder de bloemen te overschaduwen.

Schraper voor uw huisdier

Als je een kat hebt en je wilt dat hij een speeltje heeft om hem te vermaken, dan zijn kartonnen kokers ideaal voor het maken van een kattenkrabber.Stapel meerdere kartonnen kokers van absorberend papier op de gewenste hoogte. Doe mee met hete siliconen.Het omringt de structuur van de kartonnen rollen met koord. Terwijl je het koord oprolt, plak je het met siliconen om te voorkomen dat het loskomt en je moet opnieuw beginnen.Zorg erook voor dat u geen gaten laat voor uw kat omin te spelen.

Kartonnen rollen recyclen met kinderen

Reciclar rollos de cartón con niñosHet recyclen van kartonnen rollen is ook ideaal voor het maken van ambachten en spelletjes voor de kleintjes in huis.Het beste aan het gebruik van kartonnen kokers is dat ze geen gevaar vormen voor kinderen, zodat ze kunnen deelnemen aan het proces van het maken van de knutsels.Laten we eens kijken naar enkele ideeën voor het recyclen van kartonnen rollen en het creëren van een nieuwe wereld voor uw kinderen, broers en zussen, neefjes of kleine vriendjes.

Kransen voor prinsen en prinsessen

Om koninklijk te kunnen spelen, is het belangrijk dat elk lid zijn of haar kroon heeft . Recycling van kartonnen rollen kunt u mooie op maat gemaakte kronen maken.De materialen die nodig zijn om de kronen te maken zijn kartonnen kokers, elastische draad, verf, borstels, decoratieve tape en een schaar.Versier de kartonnen rollen met de gewenste kleuren of met diverse decoratieve kleefbanden. Knip na afloop een van de randen van de rol in een zigzagsnede af om het de typische kroonlook te geven.Om de kroon op te zetten zonder dat deze eraf valt, opent u twee kleine gaatjes aan de zijkanten van het andere uiteinde van de kartonnen koker om het elastiek te plaatsen enaf te binden.

Racewagens

Als kinderen op een racebaan willen racen, wat is dan een betere manier dan van hun racewagen een winnaar te maken?Om de raceauto’s te maken heb je verschillende tubes toiletpapier, scharen, verf, karton, siliconen en stiften nodig.Versier de kartonnen kokers met de verf die u verkiest en laat ze volledig drogen.Terwijl de verf op de kartonnen binnenbanden droogt, teken je verschillende cirkels op het karton en knip je ze uit om de autobanden te zijn.Schilder de cirkels in het zwart en het midden met witte verf, zodat het duidelijk is dat het de band is.Plak de banden op de kartonnen rol met een beetje silicone en werk de laatste details zoals het nummer van de loper af met een stift.

Dummies

Ongeacht het thema, poppen zijn leuk speelgoed dat grote verhalen nabootst terwijl kinderen er plezieraan beleven.Om uw poppen te maken heeft u verschillende rollen karton, scharen, verf, stiften, siliconen, gekleurde kaarten en accessoires (knopen, pompons, glitters) nodig.Bepaal wat het thema van uw poppen zal zijn en begin ze te maken.Als het prinsessen zijn, kunt u de jurk en de kroon met gekleurde kaarten en het haar met garen maken.Als je tijdens de vakantie poppen met kerstmotieven gaat maken om te versieren, gebruik dan katoen om de baarden en vilt te maken voor de hoeden en kleding van de kerstman en de elfen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.