fbpx

Hypoallergeen materiaal

material hipoalergénico

Dankzij hypoallergeen materiaal hebben mensen producten gevonden die hun levenskwaliteit verbeteren door gezondheidsproblemen als gevolg van allergieën te vermijden. Bovendien hebben zij kunnen genieten van een veel schoner milieu, aangezien dit soort materiaal geen stoffen doorlaat die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Wat betekent hypoallergeen?

De term hypoallergeen verwijst naar een product dat is samengesteld om het risico op allergische reacties bij het gebruik ervan te verminderen of tot een minimum te beperken. Om dit te bereiken worden alle ingrediënten met het grootste potentieel om allergieën te veroorzaken uit de formulering verwijderd.

Materiaal hypoallergeen en anti-allergeen: de verschillen

In werkelijkheid heeft elk van beide verschillende kwaliteiten. Hier definiëren we het verschil tussen hypoallergeen en anti-allergeen:

  • Hypoallergene producten voorkomen allergische reacties door de aanwezigheid van allergenen bij de vervaardiging ervan te verminderen.
  • Anti-allergenen zijn geneesmiddelen om allergische reacties te behandelen en mogen alleen worden gebruikt als het probleem al aanwezig is.

wat voor soort producten zijn hypoallergeen?

Hypoallergene materialen zijn materialen die in hun samenstelling geen ingrediënten bevatten die allergische reacties kunnen veroorzaken:

  • Parabenen.
  • Siliconen.
  • Paraffine wassen.
  • Aluminium.
  • Kleurstoffen.
  • Minerale oliën uit aardolie.
  • Grote hoeveelheden parfums en alcohol.

wilt u meer begrippen weten? Blijf bladeren in ons Horeca Woordenboek.

Vaak gestelde vragen

Dit zijn de vragen die het vaakst gesteld worden door gebruikers die op internet zoeken naar informatie over hypoallergene materialen.

Wat betekent het dat iets hypoallergeen is?

Wanneer een product hypoallergeen is, is de kans op allergieën kleiner, omdat iedereen een unieke gevoeligheid heeft. Dit komt omdat de samenstelling ervan geen ingrediënten of elementen bevat die dergelijke reacties veroorzaken.

Wat is hypoallergeen en anti-allergeen?

Hypoallergeen zijn producten waarvan de ingrediënten uitsluitend zijn geselecteerd om allergische reacties tot een minimum te beperken. Anti-allergisch zijn producten om een vastgestelde allergie te bestrijden, en mogen alleen worden gebruikt als er een reactie optreedt.

Welke materialen zijn allergievrij?

Alle materialen die 100% zuiver en vrij van legeringen zijn, veroorzaken minder snel allergische reacties. Van de metalen zijn goud, sterling zilver en roestvrij staal goede bondgenoten tegen metaalallergie. Natuurlijke en lichtgekleurde stoffen daarentegen veroorzaken minder allergieën en zijn geschikter voor de gevoelige huid.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.