fbpx

Hoeveel ml heeft een glas?

Cuántos ml tiene un vaso

Je hebt jezelf toch wel eens eerder deze vraag gesteld. Je hebt een recept gevolgd en wist niet hoeveel milliliter je glas water had. Glazen kunnen van veel verschillende materialen, vormen en maten zijn. Daarom is het moeilijk te weten hoeveel milliliter een glas water heeft.

Wij brengen u de oplossing! Wij lossen al uw twijfels op en nemen de verschillende soorten glazen, hun gebruik en de hoeveelheden van elk glas onder de loep.

Waterglazen

De waterglazen zijn het meest gevarieerd. Ik weet zeker dat je thuis meer dan één model beker hebt. Breed, lang, ovaal, recht… Maar ook al zien ze er misschien heel anders uit, ze hebben allemaal dezelfde capaciteit, tussen de 200 en 250 milliliter, ongeveer.

Het hoofdbestanddeel van ons lichaam is water. Veel experts raden aan om ongeveer acht glazen water per dag te drinken, zodat de glazen die we thuis hebben meestal deze capaciteit hebben, zodat we bij het drinken ervan in ons dagelijks leven het gemiddelde water bereiken dat de experts aanbevelen.

Wegwerpbekers

We kunnen een grote verscheidenheid aan wegwerpbekers. Dit type glas is perfect voor een picknick, een barbecue of een feestje thuis, want na gebruik wordt het weggegooid en hoef je het niet schoon te maken. Hoewel er vele soorten wegwerpbekers zijn en het materiaal ervan kan variëren van plastic tot biologisch afbreekbare glazen. Ze hebben allemaal dezelfde capaciteit als een normaal glas water, d.w.z. tot ongeveer 250 milliliter.

Geschoten glas

Ik weet zeker dat je al eerder een shotje drank of alcoholische drank hebt gehad. Maar weet je hoeveel milliliter een borrelglas heeft? De capaciteit van de borrelbril kan variëren van 30 tot 50 ml. Als we als referentie een borrelglas tequila nemen, heeft dit meestal ongeveer 44 milliliter. Het doel van de kleine omvang is dat ze met relatief gemak in één hap kunnen worden gedronken.

Glas melk

Elk waardig ontbijt moet vergezeld gaan van een goed glas melk dat ons de energie geeft die we nodig hebben om de dag door te komen. De glazen waarin we ons ontbijt nemen zijn divers. De meest klassieke kan kiezen voor een normaal glas water, dus het zal ongeveer 200 – 250 ml bevatten. Aan de andere kant, degenen die kiezen voor een beker ontbijt, zal ongeveer 250 ml inhoud hebben.

Voor degenen die graag voor hun lijn zorgen, is een zeer frequente vraag hoeveel calorieën er in een 100 ml glas melk zitten. We moeten er rekening mee houden dat we in elke supermarkt drie soorten melk zullen vinden: volle, halfvolle en magere melk, waardoor de hoeveelheid calorieën in ons glas zal variëren. Volle melk heeft de meeste Kcal: 62kcal in 100ml melk. Aan de andere kant hebben halfvolle en magere melk respectievelijk 45 en 37 kcal.

Ciderglas

Cider is een typische drank uit Noord-Spanje, met name uit Asturië, dat op nationaal niveau de belangrijkste producent is, uit Baskenland en uit het noorden van Navarra. Het is een alcoholarme drank gemaakt van het gefermenteerde appelsap. De ciderglas heeft een capaciteit tot 500 ml. Door zijn brede mond kan men gemakkelijk alle aroma’s ruiken die de cider afgeeft als hij bij het schenken tegen de wanden van het glas aankomt.

Buisbeker

Wanneer u naar een winkel gaat en een cocktail bestelt, kan deze worden geserveerd in verschillende glazen, afhankelijk van wat u bestelt. In cafés zijn de meest gebruikte glazen buisvormige bekers. De fles heeft een inhoud van 300 ml en wordt gebruikt om de meest typische dranken te serveren. Een andere optie die op veel plaatsen wordt gebruikt, zijn de balglazen, die enige klasse in de drank brengen en dezelfde capaciteit hebben als de vorige.

Whiskyglas

Met betrekking tot het vorige punt vinden we de whiskyglazen. Whisky is een alcoholische drank van oorsprong uit Schotland en is het resultaat van de distillatie van gegiste mout uit granen zoals gerst, tarwe, rogge en maïs. Whiskyglazen worden “Rock Glass” of “Old Fashion” genoemd en hebben een inhoud van 100 ml. Dit type glas is ideaal voor deze drank, omdat het distillaat hierdoor in contact komt met ijs en gelijkmatig afkoelt.

Yoghurtbeker

In de supermarkt vinden we een enorme verscheidenheid aan soorten yoghurt, elk van hen van een andere grootte en vorm. Als algemene regel geldt dat de meest typische, die u in elke supermarkt kunt kopen, in een yoghurtglas met een inhoud van 125 ml gaan. Echter, als je een kok bent en je wilt je eigen bevroren of smoothie yoghurt maken, kan het zijn dat je een yoghurtglas met een capaciteit van 400 ml, waardoor u uw creativiteit de vrije loop kunt laten en alle gewenste accessoires kunt toevoegen.

Koffiekopje

Koffie is ook zo’n drankje dat in veel verschillende glazen kan gaan. Er zijn echter drie basisglazen koffie die elke hotelier in zijn of haar vestiging zou moeten hebben: de espressokopje. Aan de andere kant is er de snijbeker van 125 ml en ten slotte de cappuccino beker, die tussen de 150 en 200 ml groot kan zijn.

Daarnaast bieden veel plaatsen ook de mogelijkheid om de koffie te serveren in een wegwerpbeker zodat het getransporteerd kan worden zonder morsen en warmteverlies. En voor degenen die het gebruik van plastic willen vermijden, is het ook mogelijk om kartonnen bekers.

Rietglas

Vaso de caña

Een hengel, een vijfde, een derde, een pint, een kan, een tank… Er zijn verschillende manieren om een biertje te bestellen in een bar. Het is belangrijk om te weten hoeveel van deze.. bierglazen als het gaat om het bestellen. Als we vragen om een wandelstok vragen we om het kleinste glas dat 200 ml is. Een pint in een eenheid Engels volume dat geleidelijk is uitgebreid naar de rest van de wereld. Een pint bier is een groter, langwerpig glas van tussen de 400 en 500 ml. Eindelijk kan de biermok tussen 500 en 1000 ml bevatten. Nu kunt u genieten van een vers biertje, wetende wat u vraagt!

Nu moet u een duidelijker idee hebben van welk glas u moet kiezen, afhankelijk van de situatie. En als u ook wilt weten hoeveel milliliter er in een beker zit, bezoek dan de bijgevoegde link.

FAQ

Waarom heeft elk type glas meer of minder milliliters?

Dat hangt af van hun inhoud: water-, wegwerp-, cider- of suikerrietglazen bevatten meestal meer milliliters. Whisky-, yoghurt- of borrelglaasjes zijn meestal kleiner.

Hoeveel milliliter bevat een glas water?

De grootte van een glas water in milliliters varieert tussen 200 ml en 250 ml.

Welk type glas heeft een grotere inhoud in ml?

Het ciderglas heeft een inhoud van 500 ml en is daarmee de grootste in omvang.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.